خبر كوتاه اما جانكاه بود آن روز تمام ایران تلخ ترین فریادها را از دختر بچه های مدرسه شهید رحیمی درودزن كه آتش بر بدنشان افتاده بود شنید٬ بعید است اهالی درودزن و ساكنان دیار فارس و حتی ایران جیغ بلند آن روز دختر بچه های درودزنی را فراموش كرده باشند.
** هشت هزار كلاس فارس هنوز دچار سامانه گرمایشی غیراستاندارد
11 سال از زمانی كه نرگس انگشتان دستش را در آتش سوزی كلاس دوم دبستان دخترانه درودزن جا گذاشت می گذرد اما هنوز او جای خالی انگشتانش را احساس می كند ،انگار قصه غیراستاندارد بودن سامانه گرمایشی مدارس فارس مانند درد دختران درودزنی پایانی ندارد و بعد از گذشت 11 سال از این اتفاق و رخدادهای مشابه در كشور هنوز مرهمی مناسب بر رنج چندین ساله این دختران نهاده نشده و همچنان حدود هشت هزار كلاس درس در استان فارس از سامانه گرمایشی استاندارد بی بهره هستند.
هرساله با شروع فصل سرما تب نگرانی از وضعیت برخی مدارس از نظر سامانه گرمایشی بالا می گیرد ٬هرچند كه در سالهای اخیر با تلاش دولت تعداد وسایل گرمازای غیراستاندارد در مدارس كمتر شده اما هنوز بیم آن می رود كه در بعضی مدارس بخصوص در مناطق روستایی و دورافتاده بار دیگر آتشی زبانه كشد و دانش آموزانی را در بر گیرد.
بعد از آتش سوزی سال 91 مدرسه شین آباد در غرب كشور٬ مجلس شورای اسلامی یك سال بعد از این رخداد استانداردسازی سیستم گرمایی همه مدارس كشور را تا سال 96 تكلیف كرد و سازمان نوسازی مدارس بر اساس این مصوبه مجلس موظف به اجرای این طرح شد٬ اما اكنون كه در نیمه دوم سال 96 به سر می بریم تعداد زیادی از كلاس های درس در استان فارس از سیستم گرمایی غیراستاندارد نظیر بخاری گازی و نفتی استفاده می كنند و گویی قصه غیراستاندارد بودن مكان های آموزشی تمامی ندارد و همچنان سایه مرگ و حادثه بالای سر برخی دانش آموزان استان فارس می چرخد.
** بخاری نفتی غیراستاندارد در فارس نیست
مدیركل نوسازی مدارس استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سالها است كه بخاری های نفتی غیراستاندارد از مدارس فارس جمع آوری شده است.
احمد دست نیان افزود: سیستم استاندارد برای مناطق گرمسیری استفاده از اسپیلت های سرد و گرم است و برای مناطق معتدل و سردسیر سیستم شوفاژ حرارت مركزی و سیستم سرمایی مورد استفاده این مناطق كولر آبی است.
وی ادامه داد: حدود هشت هزار كلاس درس در استان فارس وجود دارد كه از سیستم گرمایی ایمن بهره نمی برند و برای گرما بخشی در فصول سرد از بخاری نفتی استاندارد و یا بخاری گازی استفاده می كنند كه عمده این مدارس در مناطق معتدل و سردسیر استان فارس از جمله شیراز قرار دارند كه باید تمام این هشت هزار كلاس درس به سیستم شوفاژ یا برقی تغییر وضعیت پیدا كنند.
مدیركل نوسازی مدارس فارس در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا مبنی بر زمان بندی برای پایان ایمن سازی سیستم گرمایی مدارس استان گفت: هركلاس درس حدود 12 میلیون تومان هزینه برای ایمن سازی سیستم گرمایی نیاز دارد كه به احتساب هشت هزار كلاس درس در استان رقمی حدود 100 میلیارد تومان برای این كار احتیاج است.
او در ادامه رقم تخصیص یافته هر ساله اخیر برای ایمن سازی سیستم گرمایی مدارس فارس را 20 میلیارد تومان تا 25 میلیارد تومان عنوان كرد و افزود: با این روال حدود چهار سال زمان نیاز است تا سیستم تمام كلاس های درس استان ایمن شود.
دست نیان گفت:در هفت ماه امسال تنها 600 میلیون تومان برای ایمن سازی سیستم گرمایی مدارس استان پرداخت شده در صورتی كه در مدت مشابه سال گذشته و تا این زمان بیش از 10 میلیارد تومان اعتبار برای این امر واریز شده بود.
وی بیان كرد: در چهار سال اخیر بیش از چهار هزار كلاس درس با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان به سیستم استاندارد گرمایی و سرمایی مجهز شده اند.
مدیركل نوسازی مدارس فارس ایجاد گرمای مطبوع و ایمن را در مناطق سردسیری موثر در روند آموزش دانست و افزود: عكس این وضعیت هم اهمیت ویژه ای دارد بگونه ای كه سرمای مطبوع نیز در مناطق گرمسیری در بهبود روند آموزش تاثیرگذار خواهد بود.
گزارشگر:محمدامین افشارپور ** انتشاردهنده:غلامرضا مالك زاده
9873/ 1876
شیراز-ایرنا-11سال از زمانی كه خبری ویرانگر روزهای یخ زده دی ماه فارس را به آتش كشید می گذرد، در آن روز دختران مدرسه شهید رحیمی درودزن مرودشت (45 كیلومتری شمال شیراز) گرفتار آتش بخاری غیراستاندارد شدند.