سيد حميد صالحي در گفت و گو با خبرنگار سلامت ايرنا افزود: شايعترين علت سوختگي در ايران سوختگي با شعله است و پس از آن سوختگي با مايعات داغ در بين كودكان و سوختگي با مواد شيميايي است و سوختگي هاي الكتريكي در رده بعدي قرار دارد.
وي گفت: متاسفانه در كشور ما موضوع پيشگيري از سوختگي به صورت جامع پيگيري نمي شود و از اين نظر غفلت هاي زيادي در گذشته صورت گرفته است كه بايد جبران شود.
صالحي افزود: اغلب سوختگي ها به علت غفلت و بي مبالاتي از طرف مردم و نيز سازمانهاي مسئول رخ مي دهد، بخش مهمي از سوختگي ها به علت انفجارهايي است كه در مكان هاي مختلف رخ مي دهد و باعث سوختگي مي شود در حالي كه با آموزش مناسب به مردم و همكاري سازمان هاي مسئول مانند شهرداري، وزارت نفت يا وزارت نيرو مي توانيم از بروز بخش مهمي از سوختگي ها جلوگيري كنيم.
رئيس بخش سوختگي بيمارستان سوانح سوختگي شهيد مطهري گفت: وزارت نفت مسئول است كه اجازه ندهد نشت گاز و انفجار ناشي از آن باعث سوختگي افراد شود. بايد مانند كشورهاي غربي تدبيري اتخاذ كند كه به محض نشت گاز، سيستم قطع كن فعال شود و جريان گاز را قطع كند تا مانع انفجار و سوختگي شود، كاري كه كشورهاي غربي انجام داده اند و با همين كار ميزان موارد سوختگي را به ميزان قابل ملاحظه اي كاهش داده اند.
وي ادامه داد: مردم بايد بدانند كه نفت، بنزين يا گازوئيل وسايلي نيستند كه آنها را در خانه نگهداري كنيم، نبايد از اين مايعات براي شستن لباس استفاده شود، تقريبا هر روز مواردي از بيماران دچار سوختگي را در بيمارستان مطهري داريم كه براي شستن لباس از نفت يا بنزين استفاده كرده اند و بر اثر اشتعال لباس افراد دچار سوختگي شده اند.
صالحي گفت: با توجه به اينكه سوختگي با مايعات داغ بيشترين و مهمترين عامل سوختگي كودكان است، لازم است خانواده ها به اين نكته مهم پيشگيرانه توجه كنند كه به هيچ وجه مايعات داغ، سماور، كتري و اجاق گاز در دسترس افراد نباشد.
رئيس بخش سوختگي بيمارستان سوانح سوختگي مطهري افزود: مسئله مهمي كه جزو سوختگي هاي شديد محسوب مي شود، سوختگي هايي است كه براي كارگران ساختماني رخ مي دهد، اغلب كارگران ساختماني هنگام كار كردن و جا به جايي ميل گردهاي فلزي به علت برخورد ميل گرد با سيم هاي برق بالاي سر كارگران كه هيچ عايقي ندارند، دچار سوختگي شديد الكتريكي مي شوند.
وي گفت: بسياري از اين كارگران كه دچار سوختگي با برق مي شوند در محل ساختمان سازي فوت مي كنند و عده زيادي از اين كارگران كه زنده مي مانند دچار قطع عضو مي شود و گاهي هر دو دست و هر دو پاي خود را در اين حوادث از دست مي دهند.
اين متخصص سوختگي ادامه داد: بايد مشخص شود كه مسئول عايق سازي سيم هاي حامل جريان برق در كارگاه هاي ساختمان سازي چه ارگاني است، وزارت نيرو مسئول است يا شهرداري كه مجوز ساخت و ساز مي دهد يا پيمانكار كدام مسئول است و حتما نهاد مسئول قبل از شروع ساختمان سازي بايد از ايمني محل كار اطمينان پيدا كند و بعد اجازه ساخت و ساز بدهد.
صالحي افزود: درصد بسيار بالايي از سوختگي ها در كشور ما مربوط به معتادان است كه هنگام سوء مصرف مواد هوشياري كافي ندارند و گاهي بر روي منقل مي افتند و دچار سوختگي مي شوند يا به علت استفاده نامناسب از كپسول هاي پيك نيك دچار انفجار و سوختگي مي شوند.
وي گفت: يكي از راه هاي مهم پيشگيري از سوختگي در ساختمان ها بكارگيري سيستم هشدار دهنده دود در ساختمان است كه بايد شهرداري ها در دادن مجوز به ساختمان ها اين مورد را الزامي كنند، كاري كه باز هم كشورهاي غربي به عنوان استاندارد اجباري ساختمان ها اجرا مي كنند و با اين كار ميزان بسيار زياد و چشمگيري از سوختگي ها را كاهش داده اند.
وي گفت: سوختگي يكي از عوامل مهم از كارافتادگي و مرگ و مير نه تنها در ايران بلكه در دنياست كه هزينه هاي زيادي براي درمان مصدومان آن به مردم و به خصوص سيستم بهداشتي- درماني تحميل مي كند، پيشگيري از سوختگي كاري است كه وزارت بهداشت به تنهايي از پس آن بر نمي آيند و نيازمند همكاري دستگاه هاي مختلفي مانند شهرداري ها، وزارت نفت، وزارت نيرو و دستگاه هاي مسئول ديگري است كه بايد با همكاري هم يك برنامه جامع پيشگيري از سوختگي را در كشور تدوين و اجرا كنند، كاري كه متاسفانه هنوز در كشور ما انجام نشده است.
خبرنگار: افشين شاعري ** انتشار: علي حبيبي
اجتمام(4)** 3063 **1569
*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت و گو با ايرنا:
30 درصد سوختگي ها در كشور مربوط به معتادان است
۸ آبان ۱۳۹۶، ۸:۱۹
کد خبر:
82712772
تهران - ايرنا - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران و رئيس بخش سوختگي بيمارستان مطهري گفت: بيش از 30 درصد افراد دچار سوختگي در كشور معتادان هستند. تعداد زيادي از افراد دچار سوختگي نيز كارگران ساختماني هستند كه بر اثر اصابت ميل گرد با سيم برق دچار قطع عضومي شوند.