به گزارش روز دوشنبه گروه اخبارعلمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان در فرانسه با بررسي نتايج كولونوسكوپي حدود شش هزار داوطلب دريافتند باتوجه به افزايش مرگ و مير ناشي از سرطان روده بزرگ، غربالگري اين سرطان از سن 45 سالگي ضروري است. اين مطالعه نشان ميدهد فراواني ضايعات كولوركتال در 42 سالگي افزايش قابل ملاحظهاي دارد و با غربالگري سرطان ميتوان از بروز و پيشرفت آن جلوگيري كرد.
عوامل متعددي از جمله عدم تحرك، سيگار و مصرف بيش از اندازه گوشت قرمز، در افزايش احتمال بروز سرطان كولوركتال موثرند. روده بزرگ آخرين بخش از سيستم گوارشي است. در اين بخش از روده، آب و نمك و ضايعات غذا خارج مي شوند و ضايعات آماده دفع مي شوند. سرطان روده بزرگ از رشد غير قابل كنترل سلول ها ناشي مي شود. معمولا اولين مرحله سرطان روده بزرگ، ايجاد تومورهاي كوچك به نام پوليپ هاي آدنوماتوز است كه در ديواره داخلي روده بزرگ تشكيل مي شوند. ممكن است اين پوليپ ها به سرطان بدخيم تبديل شوند. سلول هاي سرطاني مي توانند از طريق سيستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش يابند و سبب متاستاز شوند.
سرطان روده بزرگ سومين عامل مرگ و مير ناشي از سرطان در آمريكا و دومين عامل در اروپاست.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم : سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا – مطالعات جديد نشان ميدهد فراواني ضايعات كولوركتال در 45 سالگي افزايش قابل ملاحظهاي دارد و با غربالگري سرطان ميتوان از بروز و پيشرفت آن جلوگيري كرد.