سرمايه گذاران از مزاياي مناطق آزاد استفاده كنند/ اشتغال 275 هزار تن در مناطق ويژه اقتصادي

قم- ايرنا - دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي كشور گفت: سرمايه گذاران مي توانند براي آسان شدن روند كاري خود و تسهيل قوانين گوناگوني كه در مسير انجام فعاليت هاي اقتصادي و راه اندازي كسب و كار وجود دارد، از مزاياي حضور در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي استفاده كنند.

به گزارش ايرنا، مرتضي بانك عصر پنجشنبه در حاشيه همايش مديران عامل مناطق ويژه اقتصادي كشور در منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان قم در گفت و گو با خبرنگاران افزود: مناطق ويژه و آزاد اقتصادي با تسهيل فرآيند راه اندازي كسب و كار و صدور مجوزهاي قانوني، الگوي مناسبي براي انجام فعاليت هاي اقتصادي و تجاري در كشور مي باشد.
وي بيان كرد: زير ساخت ها و تجهيزات مستقر در اين مناطق زمينه جذب سرمايه گذار داخلي و خارجي را فراهم و شرايط را براي راه اندازي واحدهاي صنعتي و توليدي جديد، مهيا مي كند.
وي ادامه داد: افزايش ميزان سرمايه گذاري به خصوص سرمايه گذاري خارجي با استفاده از منابع فاينانس و ساير منابع بين المللي از اهداف مناطق آزاد و ويژه اقتصادي است و تاكنون 27 ميليارد دلار توافق نامه در اين خصوص مبادله شده است.
بانك گفت: بر اساس برنامه توسعه كشور اين ميزان بايد در هر سال به رقم 50 ميليارد دلار افزايش يابد و در اين راستا اقدام هاي مطلوبي براي جذب سرمايه گذاران خارجي با معرفي ظرفيت هاي سرمايه گذاري در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ايران انجام شده است.
وي با اشاره به آسان بودن فرآينده جذب سرمايه گذار خارجي در مناطق ويژه و آزاد اقتصادي نسبت به ساير بخش هاي اقتصادي كشور، بيان كرد: اين مساله فرصت خوبي را براي مسئولان مناطق ويژه و آزاد اقتصادي فراهم آورده است تا طرح ها و پروژه هاي اولويت دار خود را مشخص و با همكاري ساير دستگاه هاي كشور همچون وزارت اقتصاد ودارايي براي جذب سرمايه گذار اقدام كنند.
وي ادامه داد: در موضوع صادرات دولت در طول چهار سال گذشته توجه ويژه اي به ظرفيت هاي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي داشت و اين مناطق در عمل به تكاليف ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي دومين نهاد موفق كشور بودند.
دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي كشور گفت: در طول چهار سال گذشته حجم صادرات از مناطق آزاد به رقم 2 و نيم ميليارد دلار رسيد و حجم صادرات در مناطق ويژه كه دولت ها از مدت ها قبل براي ايجاد صنايع و واحدهاي توليدي در آن سرمايه گذاري كرده اند، 77 ميليارد دلار گزارش شده است.
وي بيان كرد: اشتغالزايي سومين هدف مناطق آزاد و ويژه اقتصادي است و هم اكنون 275 هزار تن در مناطق آزاد مشغول كار هستند كه اين رقم در مناطق ويژه اقتصادي بسيار چشمگيرتر از اين ميزان است.
وي ادامه داد: توسعه شركت هاي دانش بنيان، حضور در نمايشگاه هاي بين المللي و صادرات به كشور هاي منطقه از جمله برنامه هاي در اولويت مناطق آزاد و ويژه اقتصادي است.
بانك گفت: هم اكنون 7 منطقه آزاد و 33 منطقه ويژه اقتصادي در كشور فعال هستند؛ همچنين تعدادي از مناطق نيز در انتظار كسب مراحل قانوني براي فعاليت بوده و تعدادي از مناطق ويژه و آزاد نيز، روند قانوني خود را براي گرفتن مجوز فعاليت، در مجلس شوراي اسلامي طي مي كنند.
وي بيان كرد: مردم بايد آگاه باشند وجود مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در فرآينده اشتغال سهم عمده اي در دنيا ندارد، براي مثال در سه هزار و 500 منطقه ويژه و آزاد اقتصادي در جهان تنها 70 ميليون تن فعاليت مي كنند، بنابراين اين مناطق الگوهاي خوبي براي راه اندازي كسب و كار و توسعه صنعت با رعايت استانداردهاي اقتصادي در ساير مناطق هستند و با اين هدف ايجاد مي شوند.
وي ادامه داد: يك هزار و 200 واحد صنعتي در مناطق آزاد اقتصادي كشور مجوز فعاليت دارند كه از اين تعداد بيش از 80 درصد واحدها فعال هستند.
مشاور رئيس جمهوري در امور مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ويژه اقتصادي با اشاره به اين كه مناطق ويژه سهم بزرگي در توسعه صادرات و پياده سازي دستورالعمل اقتصاد مقاومتي دارند، گفت: منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان از مناطق موفق كشور است كه 110 واحد صنعتي و توليدي با اشتغالزايي براي سه هزار تن در آن فعاليت مي كنند.
وي بيان كرد: موقعيت ويژه اين منطقه از جمله قرار گرفتن در مركز كشور و نزديكي به مراكز صنعتي، ظرفيت منحصر به فردي را براي سرمايه گذاري و راه اندازي فعاليت هاي اقتصادي در آن به وجود آورده است.
وي ادامه داد: منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان از زيرساخت هاي توسعه اي مناسبي برخوردار است و مي تواند به درخواست متقاضيان براي فعاليت در منطقه، در كوتاه ترين زمان پاسخ دهد.
منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان در 50 كيلومتري شهر قم، به عنوان مهمترين و نزديك ترين منطقه ويژه اقتصادي به مركز سياسي – اقتصادي كشور، واقع در مسير جاده ابريشم، راه آهن سراسري و بزرگراه هاي اصلي شمال – جنوب و شرق – غرب ايران بوده و جهت برقراري ارتباط با اروپا، كشورهاي آسياي ميانه و خليج فارس به منظور توليد، صادرات و ترانزيت كالا، موقعيتي ممتاز داشته و قادر است نقش تعيين كننده اي در اقتصاد كلان منطقه و كشور ايفا نمايد.
مرتضي بانك دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي كشور روز پنجشنبه از منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان قم بازديد و عصر پنجشنبه در همايش مديران عامل مناطق ويژه اقتصادي كشور در سالن همايش هاي منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان شركت كرد.
7405/ 6133/ خبرنگار: سيد محمد ابراهيم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي