در24 اسفند 1389(2011) كه بحران سوريه با هدف ضربه اساسي به جبهه مقاومت اسلامي توسط غرب به سركردگي آمريكا و با همكاري شماري از كشورهاي عربي و منطقه براي تامين امنيت رژيم صهيونيستي آغاز شد، بسياري تصور نمي كردند كه مردم و حكومت سوريه بتوانند در مقابل اين بحران ايستادگي كنند، ولي گذشت زمان ثابت كرد كه مردم و ارتش سوريه در مقابل توطئه غربي- صهيونيستي - عربي متحد هستند و از كشور و ارزش هاي خود دفاع مي كنند.
دشمنان مردم سوريه فكر مي كردند كه حكومت اين كشور حداكثر طي دو ماه سقوط خواهد كرد، ولي گذشت زمان و مقاومت مردم و ارتش سوريه ثابت كرد كه افكار آنها غلط است.
وقتي بحران سوريه به ماه ششم خود رسيد، آمريكا، انگليس، فرانسه، رژيم صهيونيستي، عربستان، قطر و تركيه به اين نتيجه رسيدند كه گروه هاي معترض داخلي توان تغيير حكومت سوريه را ندارند و بايد يك گروه جديد و خشن را وارد نبرد با اين كشور كنند، از اين رو بود كه به فكر ايجاد گروه هاي تروريستي همانند النصره و داعش و... افتادند.
در سالهاي پس از 2011 كه دولت سوريه و متحدان آن، سرگرم نبردهاي سرنوشت ساز با تروريستهاي تكفيري و غيرتكفيري بودند، آمريكا همچنين در مناطق كردنشين سوريه و خصوصاً استان حسكه در شمال شرق اين كشور سرگرم يارگيري از ميان شبه نظاميان كرد و همچنين ايجاد پايگاه و فرودگاه در اين استان بود، به طوري كه تاكنون تعداد پايگاه هاي ايجاد شده آمريكا در استان حسكه توسط آمريكايي ها به پنج پايگاه و فرودگاه رسيده است؛ آمريكا از همان ابتداي ظهور نامشروع داعش، هم اين گروه تروريستي را تجهيز و حمايت همه جانبه مي كرد و هم كردهاي سوريه را تجهيز مي كرد و دليل آن هم ضربه به حكومت سوريه در مقابل حمايت از رژيم صهيونيستي بود.
آمريكا حدود شش ماه پيش نزديك به يك هزار نيروي خود را از كويت و از مرز شمال عراق وارد استان حسكه كرد؛ پيش از آن حدود دويست آمريكايي در استان حسكه حضور داشتند و اقدام به تجهيز و آموزش نيروهاي كرد مي كردند؛ با ورود نظاميان جديد آمريكايي به شمال سوريه، تجهيزات و امكانات جديد آمريكايي نيز به دست كردها رسيد.
نيروهاي دمكراتيك سوريه كه متشكل از نيروهاي كُرد و عرب هستند و همچون مردم نقاط ديگر سوريه زخم خنجر تروريست هاي داعش را در بدن خود لمس كرده اند، از حدود پنج ماه قبل، يعني از ماه ژوئن (خرداد)، عمليات پاكسازي رقه از داعش را آغاز كردند و سرانجام در25 مهرماه موفق شدند اعلام كنند كه شهر رقه از كنترل داعش به طور كامل خارج شده است.
رقه اولين شهر بزرگ سوريه بود كه در سال 2013 به دست گروه تروريستي داعش اشغال شد و به مركزي براي عملياتهاي اين گروه تروريستي در داخل و خارج اين كشور و همچنين پايتخت خودخوانده آن در سوريه تبديل شد.
پس از شكست گروه تروريستي داعش در موصل عراق كه به پايتخت خودخوانده اين گروه تكفيري درعراق معروف بود، اكنون شكست در الرقه پس از شكست در ديرالزور و الميادين از مهمترين شكستهاي اين گروه تكفيري درسوريه است.
شكستهاي جدي داعش درسوريه و عراق از سال 2016 به اين سو، روند سريع تري به خود گرفته است. اين گروه حدود 16شهر را در سوريه و عراق را از دست داده كه از مهم ترين اين شهرها، موصل، فلوجه، تدمر، جرابلس، منبج، ديرالزور، الميادين و همچنين شهر'سرت' در ليبي است.
** آمريكا حامي اول گروه هاي تروريستي در منطقه
در روزها و ماه هاي اخير گروهك تروريستي داعش شكست هاي سنگيني در كشورهاي سوريه و عراق متحمل شده و اين امر موجب نگراني بوجود آورندگان، حاميان و تجهيزكنندگان اين گروه تروريستي به ويژه آمريكا، عربستان و رژيم صهيونيستي شده است.
زماني كه بحران سوريه در24 اسفند 1389 (2011) شروع شد، سران وقت آمريكا و رژيم صهيونيستي تمام قد از معترضان سوري حمايت كردند و از ابتدا سرويس هاي جاسوسي سيا و موساد مسير اعتراضات صنفي در اين كشور را به شورش ها و اغتشاشات مسلحانه تغيير دادند و از همان زمان بود كه به يكباره گروه هاي تروريستي در سوريه شكل گرفت.
آمريكا پيش از اين و در دهه 80 ميلادي القاعده و طالبان را براي مقابله با ارتش شوروي سابق كه در افغانستان حضور داشت، ايجاد كرد و در سال 2012 نيز گروه تروريستي داعش را براي مقابله با ارتش سوريه ايجاد كرد.
اعتراف به اين موضوع در سخنان هيلاري كلينتون وزير خارجه سابق آمريكا و نامزد انتخابات رياست جمهوري اين كشور كاملا واضح است.
فعالان رسانه اي، فيلمي از مصاحبه هيلاري كلينتون وزير امور خارجه سابق آمريكا را منتشر كرده اند كه در آن وي به ايجاد القاعده، طالبان و سپس داعش توسط آمريكا اعتراف مي كند.
هيلاري كلينتون در اين مصاحبه به صراحت به نقش دولت هاي آمريكا و سازمان جاسوسي اين كشور (سيا) در تاسيس گروه هاي تروريستي تكفيري القاعده، داعش و طالبان با استفاده از تفكر وهابي و جذب نيرو از سراسر دنيا و اعزام آنها به افغانستان در دهه هشتاد و نود ميلادي و پس از آن در سال 2011 به سوريه تاكيد كرده است.
دولت آمريكا از سال 2011 درعملياتي مشابه با همكاري تركيه، قطر، اردن و عربستان سعودي اقدام به انتقال صدها هزار تروريست تكفيري از88 كشور جهان به سوريه و عراق و تاسيس داعش كرد.
** آمريكا چندين هدف را در سوريه به ويژه در شمال اين كشور دنبال مي كند:
- تامين امنيت رژيم صهيونيستي
- حمايت از گروه تروريستي داعش
- حمايت از كردها به منظور پايه گذاري غده اي همچون رژيم صهيونيستي در قلب جبهه مقاومت اسلامي
- حضور دايمي در سوريه به منظور تامين منافع نامشروع خود
- جلوگيري از افزايش حضور ايران در سوريه
- جلوگيري از خط اتحاد مقابله با اتحاد كشورهاي مقاومت اسلامي ضدصهيونيستي (ايران، عراق، سوريه و حزب الله لبنان)
- تضعيف حكومت و ارتش سوريه
- جلوگيري از افزايش نقش روسيه در سوريه و منطقه
همانگونه كه به طور تيتر وار در سطرهاي بالا اعلام شده آمريكا اهداف مختلفي را در سوريه دنبال مي كند
كه حمايت از گروه تروريستي داعش يكي از اين موارد است.
نيروهاي آمريكايي بارها در حمايت از عناصر و سركرده هاي گروه تروريستي داعش در سوريه و همچنين در عراق اقدام كرده اند و چندين بار ابوبكر بغدادي و ديگر سركرده هاي اين گروه تروريستي را از محاصره نيروهاي عراقي و سوري نجات داده اند و آخرين همكاري آمريكايي ها با گروه تروريستي داعش در سوريه اقدام يانكي ها در فراري دادن سركرده ها و شماري از عناصر داعش از شهر الرقه و پيش از آن در ديرالزور توسط بالگردهاي آمريكايي بود.
مي توان گفت كه اولين و مهم ترين دليل حضور نيروهاي آمريكايي در سوريه تامين امنيت رژيم صهيونيستي در سوريه است، اما درعين حال بايد تاكيد كرد كه حمايت از گروه تروريستي داعش دومين دليل حضور نظامي آمريكايي ها در سوريه است؛ هر چند برخي از سياستمداران آمريكايي در دوسال اخير بارها ادعا كرده اند كه در كشورهاي عراق و سوريه به دنبال مبارزه با گروه تروريستي داعش هستند ولي شواهد و اسناد موجود حكايت ازهمكاري قوي ميان آمريكايي ها و داعش دارد و بهتر ازهمه، مردم منطقه كه تيغ اين گروه تروريستي پيكر آنها را زخمي كرده مي دانند كه ادعاي مقامات آمريكايي در مقابله با گروه تروريستي داعش بيشتر شبيه طنز مي باشد و هرگز فريب سخنان سراسر دروغ سران كاخ سفيد را نمي خورند، هرچند آمريكايي ها با مشاهده شكست هاي پي در پي داعش به دنبال نشان دادن خود به عنوان يكي از كشورهاي مبارزه كننده با داعش هستند، ولي تمامي اين ادعاها به منظور توجيه حضور غيرقانوني يانكي ها در سوريه و عراق است.
حضور غيرقانوني نيروهاي آمريكايي در دو استان حسكه و الرقه در شمال و شمال شرق سوريه نيز به دليل واهي مقابله با گروه تروريستي داعش درسوريه اعلام شده، در حالي كه آمريكايي ها به دنبال فراري دادن عناصر و سران داعش در سوريه و انتقال آنها به كشورهايي همچون افغانستان و ليبي هستند تا شايد در آينده اي نه چندان دور با تغيير نام اين گروه تروريستي و با عوض كردن رنگ و لعاب آن، فتنه اي ديگر در منطقه غرب آسيا ايجاد كنند.
بمب افكن هاي آمريكايي در حمايت از داعش بارها مواضع نظاميان سوري و خانه هاي شهروندان سوري را در خاك سوريه به ويژه در ديرالزور بمباران كردند و هربار ادعا مي كردند كه به اشتباه اين كار انجام شده است؛ آمريكايي ها حتي سال گذشته با ادعاي واهي استفاده ارتش سوريه از سلاح شيميايي با 59 موشك پايگاه الشعيرات را موشك باران كردند، ولي بعدا معلوم شد كه هيچگونه سلاح شيميايي در اين پايگاه هوايي وجود نداشته است.
پس از آن كه روسيه عملا با انتقال بمب افكن هاي خود به سوريه و بمباران مواضع گروه تروريستي داعش در هشتم مهرماه 1394 وارد صحنه منطقه اي شد، آمريكايي ها كه از احياي قدرت رقيب سابق خود نگران بودند به سرعت به حمايت از كردها در شمال سوريه افزودند تا در تحولات اين كشور از رقيب ديرينه شان عقب نمانند.
پس از آزادسازي الرقه توسط نيروهاي دمكراتيك سوريه، وزارت خارجه آمريكا با صدور بيانيه اي آزادي كامل رقه از دست تروريست هاي داعش را تبريك گفت و اعلام كرد: مادامي كه از شكست اين گروه تروريستي مطمئن شويم، در سوريه مي مانيم.
دربخشي از اين بيانيه آمده است: كار ما به مراتب بيش از گذشته است، اما آزادي رقه نقشي حياتي در مبارزه جهاني عليه داعش است و تاكيد بر موفقيت تلاش هاي بين المللي و سوريه براي شكست دادن اين تروريست هاست.
ما تا زماني كه از شكست نظامي داعش مطمئن شويم، در سوريه باقي خواهيم ماند.
ما همچنين از تلاش شوراي مدني رقه و ساير بازيگران محلي سوري حمايت مي كنيم.
نماينده آمريكا در سازمان ملل متحد نيز يك روز پس از آزادي الرقه در مصاحبه اختصاصي با شبكه خبري «سيانان» اعلام كرد : آمريكا بعد از شكست داعش به ايفاي نقش در سوريه ادامه خواهد داد؛ كار ما تمام نشده است.
عمليلات پي درپي نيروهاي مقاومت اسلامي و ارتش هاي سوريه و عراق عليه داعش در ماه هاي اخير كه منجر به شكست هاي دنباله دار اين گروه تروريستي در سوريه و عراق شده موجب گشته، سران آمريكا كه خود بوجود آورنده، حامي و تجهيز كننده اصلي گروه تروريستي داعش بوده اند، با تغيير چهره، خود را مخالف اين گروه تروريستي نشان دهند تا از اين راه بتوانند دليلي براي حضور غيرقانوني خود در سوريه و عراق بيابند كه اظهارات مقامات آمريكايي نيز در اين زمينه گويايي اين موضوع است.
خاورم*1275** 1064
گزارش از مجيد جعفري
آمريكا به دنبال فتنه اي ديگر/تجميع داعشي ها در ليبي يا افغانستان؟
۱۶ آبان ۱۳۹۶، ۸:۴۷
کد خبر:
82722215
تهران - ايرنا - بيست و ششم مهرماه نيروهاي دمكراتيك سوريه (كرد - عرب) موفق شدند شهر الرقه كه نخستين پايتخت خود خوانده گروه تروريستي داعش درمنطقه بود را از تسلط داعش آزاد كنند؛ شهري كه چند سال بود توسط تروريست هاي داعش اشغال شده بود.