۱۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۸:۰۹
کد خبر: 82723114
T T
۰ نفر
بيش از 44 مركز تحقيقاتي در حوزه سلول هاي بنيادي كشور فعال هستند

اهواز – ايرنا – دبير ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: در كشور بيش از 44 مركز تحقيقاتي، پژوهشي در حوزه سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي فعاليت مي كنند.

دكتر امير علي حميديه سه شنبه در حاشيه دومين نشست ستاد سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي در دانشگاه علوم پزشكي اهواز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: طرح هاي مختلفي در رشته هاي مختلف پزشكي از جمله خون و سرطان، ارتوپدي، مغز و اعصاب، چشم و پوست اجرا مي شود.
وي افزود: دستاوردها و محصولات اين طرح ها در حال ورود به بازار است و بايد مجوزهاي آن ها از سازمان غذا و دارو معاونت درمان وزارت بهداشت اخذ شود.
حميديه ادامه داد: براي اينكه اين مسير ادامه پيدا كند طرح ها بايد محصول محور و پايه آن بر اساس شركت هاي دانش بنيان خصوصي باشد.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در خصوص اولويت هاي ستاد گفت: ستاد دنبال طرح هايي است كه به تجاري سازي و توليد محصول نزديك تر است.
وي اضافه كرد: توليد علم بايد در اين زمينه توسط وزارت علوم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و تجاري سازي و فناوري از طريق معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و ستاد سلول هاي بنيادي راهبردي شود.
حميديه با اشاره به اينكه فرهنگ كار تجاري سازي بايد در دانشگاهها آموزش داده شود و دانشگاهها نسل سوم يعني كارآفرين نيستند گفت: اگر دانشگاهها به نسل سوم تبديل شوند و دانشجو نقش خود را اشتغال و درآمد زايي بداند نقيصه فعاليت در زمينه تجاري سازي برطرف مي شود.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ادامه داد: موفقيت هاي كشور در زمينه تجاري سازي و تعداد محصولات قابل توجه است چون قبلا حتي ظرفي كه در آن سلول را رشد مي داديم از خارج وارد مي كرديم اما در حال حاضر در ايران توليد مي شود.
وي اظهار كرد: در حال حاضر بيش از يك هزار عضو هيات علمي و دانشجو در حوزه سلولي فعال هستند.
حميديه افزود: در ژاپن براي درمان نابينايي از طريق سلول هاي بنيادي پرتوان القايي، اقداماتي صورت گرفته و در مرحله كارآزمايي باليني است.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: از يك سال گذشته مسئولين دانشگاه علوم پزشكي اهواز در تلاش هستند كه يك مركز جامع سلول هاي بنيادي وپزشكي بازساختي را راه اندازي كنند.
وي ادامه داد: در اين راستا نيروهاي بسيار ارزشمندي از نظر علمي و انساني استان در يك سال گذشته از طريق ايجاد كارگروه تجميع شده اند.
حميديه اضافه كرد: براي نتيجه گرفتن نبايد فقط به منابع دولتي متكي باشيم بايد برنامه ريزي به گونه اي باشد كه دانشگاه بتواند با كمك هولدينگ هاي بزرگ مركزي راه اندازي كند و طرح هايي تعريف شود كه منجر به توليد ثروت و اشتغال براي كشورشود.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ابراز اميدواري كرد: در يك سال آينده در اهواز شركت هاي دانش بنيان در حوزه سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي شكل بگيرد و اين مركز جامعي فقط دولتي نباشد و بيش از 50 درصد آن تحت كنترل شركت دانش بنياني باشد كه بتواند محصولات سلولي و پزشكي بازساختي را براي استان و كشور تهيه و به فروش برساند تا باعث ايجاد شغل وارتقاي آموزش و پژوهش شود.
نخستين نشست ستاد سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي مهرماه گذشته در دانشگاه علوم پزشكي اهواز برگزار شد.
برنامه استراتژيك، درخت فناوري و نقشه راه براي 10سال آينده كشور در ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي فراهم شده و 28 كارگروه از جمله قلب، ريه، دندانپزشكي و استخوان نيز فعال است.
3004/6002
خبرنگار: خاطره غفاري**انتشار : كبري آقازري