به گزارش ايرنا مولوي سيد احمد عبدالهي روز چهارشنبه در مراسم اهداي اسناد اراضي بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي به مردم واجد شرايط شهرستان درميان با اشاره به وجود دو مشكل اجتماعي و ديني در شهر اسديه افزود: در 60 سال قبل مردم اهل سنت شهر اسديه زميني براي مصلي داشتند كه اعمال عبادي و سياسي خود را در اين زمين انجام مي دادند.
وي اظهار كرد: بخشداري و اداره راه و شهرسازي وقت از مردم خواستند كه زمين را براي ساخت راه در اختيار اداره راه قرار دهيم و آنان در عوض زمين ديگري با صورت جلسه رسمي تحويل ما دادند.
وي با بيان اينكه مردم اهل سنت شهر اسديه 24 سال است كه اين زمين را حصار كشي كرده اند و نماز عيد را در اين زمين بجا مي آوردند، اضافه كرد: بنياد مستضعفان مدعي سه دانگ اين زمين است كه با توجه به وضعيت نامناسب اقتصادي مردم اسديه از بنياد مستضعفان درخواست داريم اين سه دانگ را به مردم اهدا شود.
مولوي عبدالهي گفت: همچنين قطعه زمين ديگري براي احداث دارالقرآن و حوزه علميه از طرف بنياد مستضعفان با قيمت كارشناسي واگذار شد كه مقداري از قيمت زمين به حساب بنياد واريز شده و خواهان تخفيف قيمت زمين از سوي بنياد مستضعفان هستيم.
وي با بيان اينكه اكثريت مردم شهر اسديه اهل تسنن هستند، افزود: مردم شيعه و سني درميان با اخوت و برادري در كنار يكديگر زندگي مي كنند و در تمام صحنه هاي نظام و انقلاب حضور پررنگي دارند.
امام جمعه اهل سنت اسديه عنوان كرد: در گذشته مردم در روستايي به نام اسدآباد زندگي مي كردند و با تمام سختي ها دست و پنجه نرم كردند كه به بركت خدمات نظام اسلامي هم اكنون روستاي اسدآباد با افزايش جمعيت به شهر اسديه مركز شهرستان درميان ارتقا يافت.
مولوي عبدالهي خواهان راه اندازي كارخانه قند قهستان براي ايجاد اشتغال در شهرستان شد و گفت: ايجاد اشتغال و ماندگاري جمعيت درمناطق مرزي از اهميت بالايي برخوردار است.
**احداث مجتمع فرهنگي و هنري در شهرهاي اسديه و قهستان
فرماندار درميان هم با بيان اينكه احداث مجتمع فرهنگي و هنري در 2 شهر اسديه و قهستان در حال انجام است، گفت: براي احداث مجتمع فرهنگي و هنري شهر قهستان 400 ميليون تومان در نظر گرفتيم كه اين اعتبار اختصاص نيافته است.
محمد بشيري زاده بيان كرد: كارخانه قند قهستان با سابقه 55 سال فعاليت امروز تعطيل است كه راه اندازي مجدد كارخانه در رونق اقتصادي منطقه نقش مهم و تاثيرگذاري دارد.
وي ادامه داد: كارگران كارخانه قند قهستان در سال 1370 با پرداخت پول شركت تعاوني راه اندازي كردند كه بايد حقوق كارگران به آنان بازگرداننده شود.
بشيري زاده با اشاره به اينكهه فرش منطقه قهستان شهرستان سال گذشته در سازمان جهاني مالكيت معنوي ثبت شد، گفت: فرش اين منطقه در گذشته به كشورهاي آلمان و فرانسه صادر مي شد كه بايد در راستاي اشتغال مردم منطقه توليد دوباره فرش رونق گيرد.
وي افزود: فرمانداري از تمام سرمايه گذاران براي سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال در شهرستان استقبال مي كند.
شهرستان درميان با 57 هزار نفر جمعيت و پنج هزار و 797 كيلومتر مربع وسعت از شمال به شهرستان قاينات از جنوب به شهرستان سربيشه و از غرب به شهرستان بيرجند و شرق آن به طول 70 كيلومتر با افغانستان مرز مشترك دارد.
شهر اسديه مركز شهرستان مرزي درميان در 105 كيلومتري شرق بيرجند قرار دارد.
سايت ايرنا خراسان جنوبي: www.irna.ir/skhorasan
كانال تلگرام: irnabirjand@
*7556*6054* خبرنگار- حكيمه مصطفايي*انتشار- مريم پنجابي
امام جمعه اهل سنت اسديه:
زمين مصلي شهر اسديه توسط بنياد مستضعفان به مردم اهدا شود
۱۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۳۲
کد خبر:
82723855
بيرجند - ايرنا - امام جمعه اهل سنت اسديه با بيان اينكه بنياد مستضعفان مدعي سه دانگ زمين مصلي شهر اسديه است، گفت: بنياد مستضعفان سهم خود را به مردم اهدا كند.