به گزارش ايرنا، حميدرضا بختياري روان شناس زندان مركزي شيرازدر اين نشست اعلام كرد:كتاب ياد شده روايت خاطرات دوران جنگ نويسنده است و هنر اميدوار بودن و زندگي كردن را به مخاطب آموزش مي دهد.
وي ادامه داد: اين كتاب به خوانندگان ياد مي دهد كه چگونه بايد از بدترين زندان دنيا كه همان گرفتارشدن در سلول ذهني است، نجات يابند.
سيروس مهبودي از كارمندان زندان مركزي شيراز در جمع مددجويان با معرفي ويليام شكسپير نويسنده و شاعر انگليسي، خواندن كتاب «اتللو» را پيشنهاد كرد و گفت: در اين كتاب يكي از بدترين خصلت هاي بشري يعني حسادت و تأثير آن در تباه شدن زندگي افراد را به زيباترين شكل به نمايش گذاشته است.
به گفته وي شكسپير بيش از ديگر نمايشنامه نويسان به انسان و خصلت هاي انساني پرداخته است و خواندن آن ضروري به نظر مي رسد.
سه مددجوي زندان مركزي شيراز كتاب هاي حقوق مالكيت فكري و حقوق بشر نوشته محمد حبيبي، مرباي شيرين اثر هوشنگ مرادي كرماني و آموزش روان شناسي براي زندانيان به قلم جعفر بوالهري و علي شمس را به اشتراك گذاشتند.
اين نشست و ديدار با حضور بيش از 200 مددجوي زندان مركزي شيراز 24 آبان برگزار شد.
روح الله منوچهري سرپرست اداره كل كتابخانه هاي عمومي فارس پنجشنبه در اين زمينه به ايرنا گفت:كتابخواني به گروه خاصي محدود نيست و رواج آن در گروه هايي همچون مددجويان به مراتب اهميت بيشتري دارد و به زندانيان كمك مي كند كه با آگاهي، دانش و مهارت به جامعه بازگردند.
وي افزود:علاقه مددجويان زندان هاي فارس به بحث كتاب و كتابخواني اميدواركننده است، بررسي ها نشان داده است كه هر كجا ميزان مطالعه بالاتر باشد، درصد آسيب هاي اجتماعي و جرم و جنايت كم تر است براين اساس توجه زندانيان فارس به امركتابخواني را بايد به فال نيك گرفت.
منوچهري بيان كرد:در مجموعه زندان ها اقدامات فرهنگي بسيار خوبي صورت گرفته است،سال گذشته نيز كتابخانه هاي زندان هاي فارس به عنوان كتابخانه مشاركتي برگزيده استان انتخاب شدند و برنامه هاي ترويجي در كتابخانه هاي زندان ها از سال گذشته بيشتر نيز شده است.
رئيس اداره تربيتي و فرهنگي اداره كل زندان هاي فارس نيز گفت:توجه به بحث كتابخواني يكي از اولويت هاي پنج گانه تربيتي در زندان هاي فارس است و كتاب خواندن براي كمك به زندانيان، بازگشت سعادتمند مددجويان به خانواده، ترغيب فرهنگ كتابخواني در ميان تمام زندانيان و كاهش نگراني زندانيان نقش بسزايي دارد از اين رو در زندان هاي فارس به اين مقوله توجه شاياني شده است.
حامد كريمي ادامه داد:زندان هاي استان فارس 18 كتابخانه مشاركتي دارند و در حال حاضر 70 هزار و 300 جلد كتاب در اين زندان ها وجود دارد و 9 هزار و 950 نفر از مددجويان عضو كتابخانه هاي ندامتگاه ها هستند و ميانگين ماهيانه امانت كتاب در زندان هاي فارس 22 هزار جلد كتاب است.
او به برگزاري 99 مسابقه كتابخواني و 48 نمايشگاه كتاب در زندان هاي فارس اشاره كرد و افزود: تاكنون بيش از 4600 مددجو در مسابقات كتابخواني و خلاصه نويسي و 526 نفر در زمينه تهيه روزنامه ديواري همكاري داشته اند همچنين سه هزار و 225 جلد نشريه و روزنامه در كتابخانه هاي زندان ها وارد شده است كه بيش از 11 هزار نفر از مددجويان از اين نشريات استفاده كرده اند.
روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي فارس در مطلبي به ايرنا اعلام كرد:223 كتابخانه عمومي در استان فارس وجود دارد كه 183 كتابخانه نهادي و 39 كتابخانه مشاركتي و يك كتابخانه مستقل هست.
از اين ميان 36 كتابخانه عمومي در شهرستان شيراز وجود دارد كه 29 باب از آن مربوط به شهر شيراز است.
بيست و پنجمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي با شعار «آينده روشن با خانواده كتابخوان» از شنبه بيستم آبان تا جمعه بيست و ششم آبان 96 در كشور برگزار ميشود.
نخستين روز اين هفته برابر با ۲۰ آبان با عنوان «كتاب، اهالي قلم و رسانه»، يكشنبه ۲۱ آبان «كتاب، فضاي مجازي و جهان ديجيتال»، دوشنبه ۲۲ آبان «كتاب و جامعه دانشگاهي»، سهشنبه ۲۳ آبان «كتاب، كودك و نوجوان، خانواده»، چهارشنبه ۲۴ آبان «كتاب، كتابخواني و كتابدار»، پنجشنبه «كتاب، ناشران، كتابفروشان و اقتصاد» و آخرين روز اين هفته «كتاب، حيات طيبه و انقلاب اسلامي» نامگذاري شده است.
خبرنگار:غلامرضا مالك زاده ** انتشاردهنده: سيداحمد نجفي
1876/ 2027
شيراز- ايرنا- زندانيان شركت كننده در نشست كتابخوان اختصاصي 'بند' ويژه زندانيان زندان مركزي شيراز كتاب انسان در جست و جوي معنا نوشته ويكتور فرانكل را بهترين و پرطرفدارترين كتاب در كتابخانه هاي اين مكان دانستند.