به گزارش ايرنا، توجه به اين ظرفيت ضمن ايجاد فرصت هاي شغلي و رونق اقتصادي مي تواند منجر به كاهش وابستگي به كشورهاي خارجي در حوزه فناوري نفت و گاز و پتروشيمي كشور شود.
پژوهش و فناوري در حوزه نفت امروزه در جهان از اهميت فراواني برخوردار شده و كشورهاي مختلف و كمپاني هاي نفتي هزينه زيادي براي دستيابي به فناوري روز حوزه صنعت نفت صرف مي كنند.
در دنياي امروز بخش مهندسي در صنايع نفت ، گاز و پتروشيمي به 2 عامل زمان و قيمت معنا داده است.
مهندسي قوي و مبتكر بايد بتواند با سطح دانش بالا عامل قيمت و زمان را كاهش دهد و با به كارگيري فناوري روز دنيا، بهترين خدمات را ارائه كند.
كارشناسان فناوري در جهان امروز بر لزوم سرمايه گذاري در بخش آموزش فناوري تاكيد دارند و آن را ابزاري توانمند براي كاربردي كردن دانش آكادميك شاخه هاي مختلف صنعت مي دانند.
به كارگيري علوم آكادميك در حوزه هاي تخصصي براي عملي شدن در زمينه هاي مهندسي بويژه صنعت نفت و گاز، استفاده از فناوري را ضروري كرده است.
شهرستان نفت خيز گچساران با داشتن قابليت هاي فراوان در حوزه نفت بخوبي نتوانسته درحوزه فناوري هاي روز مربوط به بخش نفت و گاز عمل كند .
بدون استفاده بودن چنين قابليتي ، معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري را در هفته گذشته به بام نفتي ايران شهرستان گچساران كشاند تا در نشست با نخبگان دانشگاهي و صنعت نفت و بررسي وضعيت موجود ،كمك كند قدم هايي براي استفاده از فناوري هاي روز در صنعت نفت برداشته شود.
** ضرورت استقلال واحد پژوهش و فن آوري شركت نفت
مديرعامل شركت بهره برداري نفت و گاز گچساران با اشاره به فعاليت هفت هزار پرسنل در اين شركت گفت: ايجاد واحد پژوهش و فنا وري در شركت نفت اين شهرستان ضروري است.
هوشنگ صيدالي افزود:هم اكنون واحد پژوهش و فن آوري شركت نفت اين شهرستان زيرنظر مناطق نفتخيز جنوب فعاليت مي كند.
وي تصريح كرد كه با اين وجود بيش از 2 هزار قلم كالاي فني مورد نياز تاسيسات اين شركت از سال گذشته تاكنون با هدف حمايت از توليد داخلي توسط توليدكنندگان كشورمان ساخته شده است.
وي افزود: شركت بهره برداري نفت و گاز گچساران داراي چشم انداز در زمينه افزايش كيفيت و كميت محصولات، دستيابي به فناوري پيشرفته، مديرت علمي مخازن، بكارگيري استانداردهاي مختلف و به حداقل رساندن گازهاي سوزانده شده در ميدان هاي نفتي است.
صيدالي با اشاره به نقش شركت نفت گچساران در اقتصاد ملي افزود: با راه اندازي واحد پژوهش و فناوري مي توان هم نقش اثرگذاري در حمايت از نخبگان داشت و هم زمينه اشتغال بكار تعدادي نيروي انساني را فراهم كرد.
وي با يادآوري تلاش چندين روزه براي مهار آتش در دكل 95 كه از هفتم آبان سال جاري دچار آتش سوزي شده، گفت: اين در شرايطي كه با صرف هزينه 2 روز از درآمد اين چاه نفت براي پژوهش ،ميتوان به تكنولوژي مهار آن دست يافت كه اين امر نمونه عيني از اهميت راه اندازي مركز پژوهش و فن آوري است.
** ظرفيت هاي دانشگاه آزاد گچساران براي رونق فن آوري نوين
رئيس دانشگاه آزاد واحد گچساران گفت: اين مركز علمي آماده واگذاري ساختمان شماره 3 اين دانشگاه براي راه اندازي واحد پژوهش و فن آوري شركت نفت است .
اسدالله ملك زاده افزود: اين ساختمان به مساحت 30 هزار متر مربع در نزديكي ساختمان هاي اداري شركت نفت محل مناسبي براي ايجاد واحد پژوهش و فن آوري است.
وي بيان كرد: دانشگاه آزاد گچساران با داشتن 2 هزار دانشجوي تحصيلات تكميلي،30 استاديار، چهار دانشكده و 60 هكتار فضاي آموزشي و پژوهشي ظرفيت خوبي براي رشد فناوري و نوآوري دارد.
** ظرفيت هاي پژوهش حوزه نفت گچساران از نگاه معاون رئيس جمهور
معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري گفت: شهرستان گچساران در حوزه نفت، گاز داراي ظرفيتهاي بسيار مناسبي دارد كه با توجه و برنامه ريزي مي توان از اين ظرفيت ها استفاده بيشتري كرد.
سورنا ستاري اظهار با بيان اينكه دانشگاهها مبدأ تحرك و پويايي در حوزهها مختلف هستند ،گفت: با ايجاد بسترهاي مناسب ميتوان براي بيش از 6 هزار دانشجوي شهرستان گچساران شغل ايجاد كرد.
وي افزود: دانشگاهها نبايد متكي به دريافت شهريه باشند بلكه بايد 60 تا 70 درصد بودجه دانشگاهها از محل فروش فناوري تأمين شود.
معاون رئيس جمهوري با اشاره به نقش بخش خصوصي در كارهاي پژوهشي گفت: نوآوري با توانمندي بخش خصوصي پديدار خواهد شد.
ستاري گفت: ارائه تسهيلات با سود پايين و برخورداري شركتهاي دانش بنيان از معافيتهاي مالياتي و گمركي، از جمله حمايتهاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از اين گونه شركتها است.
** شركت هاي دانش بنيان زيرساخت توسعه علمي
ستاري بيان كرد: سه هزار و 300 شركت دانش بنيان در كشور وجود دارد كه بيش از 90 درصد آنها در دولت يازدهم ايجاد شده است.
وي تاكيد كرد كه حمايتهاي دولت از شركتهاي دانش بنيان ريسك سرمايه گذاري در اين شركتها را كاهش داده است.
وي اضافه كرد : متوسط رشد در شركتهاي دانش بنيان در جهان هفتهاي 10 درصد است و كشوري اين رشد را نداشته باشد داراي مشكل است.
ستاري اظهار كرد: همچنين توسعه پاركهاي علم و فناوري در كشور از مهمترين دستاوردهاي دولت يازدهم بوده است.
به گفته وي عمده جوانان زير 30 سال در پاركهاي علم و فناوري كشور مشغول فعاليت هستند.
رئيس مركز فناوري و راه اندازي پارك علم و فناوري كهگيلويه و بويراحمد هم گفت: هم اينك بيش از 60 واحد فناوري در اين استان داير و در حال فعاليت است.
سيد شمس الدين هاشمي اظهار داشت: سال گذشته موافقت اصولي احداث پارك فناوري در ياسوج اخذ شد.
وي افزود: ساختماني با زير بناي يكهزار متر مربع در شهر ياسوج براي مركز فناوري خريداري شده است.
رئيس مركز فناوري و راه اندازي پارك علم و فناوري كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: بر اساس قانون بايد 10 هكتار زمين و يك سوله نيز به پارك علم و فناوري در استان اختصاص داده شود.
وي عنوان كرد: وجود پتانسيل هاي خوب و ايده آل هاي بكر و خلاق در كهگيلويه و بويراحمد راه اندازي پارك علم و فناوري را ضروري تر كرده است.
رئيس مركز فناوري و راه اندازي پارك علم و فناوري كهگيلويه و بويراحمد ابراز داشت: از 3200 شركت دانش بنيان كشور سهم كهگيلويه و بويراحمد فقط 4 شركت بوده و همين دليل امكان استفاده از بودجه هاي متعلق به اين پارك هاي علم وفناوري ميسر نيست.
وي خواستار نگاه ويژه مسئولان در راستاي افزايش واحد هاي فناوري و شركت هاي دانش بنيان در كهگيلويه و بويراحمد شد.
** چشم انداز آينده
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: مركز نوآوري و توسعه فن آوري حوزه انرژي (نفت و گاز) در گچساران داير ميشود.
حسن نوروزي افزود: براساس تفاهم منعقد شده با يك شركت صنعتي اين مركز در شهرستان نفتخيز گچساران داير خواهد شد.
وي بيان كرد: اين مركز در وهله نخست براي نياز تجهيزات مورد نياز شركت نفت و گاز گچساران و در صورت گسترش براي ساخت قطعات مناطق نفتخيز جنوب ايجاد خواهد شد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي كهگيلويه و بويراحمد افزود: ايجاد چنين مركزي به دليل قابليت شهرستان گچساران كه 20 درصد از توليد نفت كشور را دارد ضروري است.
نوروزي تصريح كرد: نيروهاي انساني توانمند، آزمايشگاههاي مجهز و ذخاير عظيم نفت و گاز بهعنوان زيرساختهاي اصلي مركز نو آوري و توسعه فناوري در گچساران فراهم است.
شركت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران زيرمجموعه شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب، در زمينه استخراج، پالايش و انتقال نفت خام، گاز طبيعي و توليد ميعانات گازي فعاليت ميكند.
شركت بهره برداري نفت و گاز گچساران در چهار استان فارس، بوشهر، كهگيلويه وبويراحمد و خوزستان فعاليت دارد.
اين شركت داراي 10 واحد بهره برداري، 10 واحد تقويت و تزريق فشار گاز، سه پالايشگاه گاز و گاز مايع، پنج واحد نمك زدايي و بيش از 6 هزار و 700 كيلومتر خط لوله انتقال نفت است
اين شركت داراي هشت آزمايشگاه شيميايي، 6 هزار و 964 كيلومتر انواع خطوط لوله و 790 حلقه چاه نفت و گاز است.
گچساران 25 مخزن در حوزه نفت و گاز دارد كه از اين تعداد 16 مخزن در مدار توليد است.
شهرستان 124 هزار نفري گچساران در جنوب غربي كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
گزارشگر: فرزانه شريفي** انتشاردهنده: مسعود عليزاده
8143/1662
حمايت از پژوهش و فن آوري حوزه نفت ظرفيت فراموش شده در بام نفتي ايران
۲۹ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۲۳
کد خبر:
82736368
گچساران - ايرنا - شهرستان گچساران با وجود توليد روزانه 630 هزار بشكه نفت و ميليون ها متر مكعب ميعانات گازي و نيروهاي انساني متخصص ،در صورت حمايت بيشتر مسئولان مي تواند به يكي از قطب هاي پژوهش و فن آوري كشور در حوزه نفت تبديل شود.