۴ آذر ۱۳۹۶، ۰:۱۰
کد خبر: 82741580
T T
۰ نفر
وزير ارتباطات بر لزوم ارتقا امنيت فضاي مجازي در جهان تاكيد كرد

دهلي نو - ايرنا - وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات كشورمان بر لزوم ارتقا امنيت فضاي مجازي و حفظ حريم خصوي افراد تاكيد كرده و گفت لازم است نگاه جديدي به مقوله مرزهاي جهان شمول بين چارچوب هاي حقوقي براي نرم افزارهاي كاربردي خدمات فضاي مجازي ايجاد شود.

محمد جواد آذري جهرمي روز جمعه در سخنراني خود در پنجمين كنفرانس بين المللي فضاي مجازي كه در دهلي نو برگزار شد با اشاره به گسترش سريع استفاده از فضاي مجازي درجهان گفت: هم اكنون زندگي روزانه ميلياردها نفر در سراسر جهان بيش از پيش به فناوري اينترنت و خدمات مبتني بر آن وابسته شده است.
وي با اشاره به دستاوردهاي ايران در توسعه فضاي مجازي گفت: در چهار سال گذشته در ايران ظرفيت اينترنت بين المللي كشور براي استفاده محلي به ميزان 15 درصد، ظرفيت شبكه آي پي داخلي به ميزان 20 درصد، شمار استفاده كنندگان از خدمات پهناي باند به ميزان ده درصد و ظرفيت ترانزيت شمال-جنوب به ميزان 15 درصد افزايش يافته است.
آذري جهرمي در ادامه سخنان خود خاطر نشان كرد كه در حال حاضر در ايران 19 مركز اطلاعات استاني در حال كار است و خدمات مبتني بر اينترنت نيز سه برابر شده است.
او افزود: بيش از 23 هزار تيم توليد كننده نرم افزار در ايران شكل گرفته، 4500 شركت استارت آپ توليدات خود را در نمايشگاه الكامپ 2017 ارائه كرده و 150 هزار شغل جديد مرتبط با فضاي مجازي در كشور ايجاد شده است.
به گفته وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات كشورمان، هر چند توليد محتواي بومي نيز چهار برابر شده و اندازه بازار خدمات و محصولات حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز سه برابر شده است، ايران براي سه برابر كردن نرخ اين افزايش در پنج سال آينده برنامه ريزي كرده است.
وي با اشاره به اينكه مردم ايران از افزايش چنين خدماتي به دليل افزايش اشتغال منافع بسياري برده اند، گفت تاثيرات محيط زيستي گسترش فضاي سايبري نيز قابل توجه است. به عنوان مثال، با توسعه استفاده از خدمات مبتني بر اينترنت استفاده از انرژي به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ادامه تاكيد كرد كه ايران قصد دارد در چهار سال آينده علاوه بر گسترش بسيار چشمگير خدمات و نرم افزارهاي اينترنتي، فناوري هاي جديد و نرم افزارهاي كاربردي بديعي در زمينه هايي مانند آي او تي، تحليل اطلاعات كلان، هوش مصنوعي، شهرهاي هوشمند و دولت موبايلي را به بازار عرضه كرده و امنيت فضاي مجازي خود را ارتقا دهد.
وي گفت ايران معتقد است همه اين موارد فرصت هاي استثنايي براي توسعه ديجيتال، اداره مدبرانه و سهولت زندگي در ايران ارائه مي كنند.
آذري جهرمي در ادامه سخنان خود با تاكيد بر جنبه هاي خوب اينترنت، گفت نگراني هاي عميقي هم در اين حوزه وجود دارد كه بايد به آنها پرداخته شود. امروزه جهان شاهد آن است كه از اينترنت براي گسترش نفرت، تبليغ اطلاعات غلط، هماهنگي عمليات تروريستي و دعوت به خشونت استفاده مي شود و در همان حال احترام به حريم خصوصي افراد به سرعت در حال محو شدن است چرا كه اطلاعات شخصي افراد توسط تعدادي از نرم افزارهاي كاربردي و موتورهاي در سطح جهاني با انگيزه هاي اقتصادي جستجو جمع آوري مي شوند.
وي گفت: چنين رفتارهايي توجيه ناپذيرند و به همين دليل نياز است تا راه هاي مناسب و موثر براي مقابله و كاهش آنها كشف شود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران افزود: نگراني هاي اساسي درباره حفظ حريم خصوصي افراد و امنيت اطلاعات وجود دارد كه حل آن نيازمند يك نگاه جديد به اين موضوع در چارچوب قوانين بين المللي در ارائه نرم افزارهاي كاربردي و خدمات اينترنتي مي باشد.
وي در خاتمه اظهار اميدواري كرد كه گفتگوي بين المللي و اقدامات مشترك افراد ذينفع در موضوع فضاي مجازي به امنيت بيشتر كاربران و كاهش ابعاد منفي استفاده از فضاي مجازي منجر شود.
آذري جهرمي چهارشنبه شب براي شركت در پنجمين اجلاس بين المللي فضاي مجازي وارد دهلي نو پايتخت هند شد.
به گزارش ايرنا، در اين همايش دو روزه وزيران، رهبران و مالكان صنايع فعال در اين حوزه و همچنين دانشگاهيان درباره 'اكو سيستم' فضاي مجازي در جهان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شعار كنفرانس امسال اين اجلاس بين المللي 'فضاي مجازي براي همه' بود.
بيش از 3500 نفر از 120 كشور در اين كنفرانس شركت كردند و علاوه بر ايران ، وزيران ارتباطات فرانسه، هلند، مكزيك و انگلستان در آن سخنراني كردند.
اين همايش با سخنراني ناندرا مودي نخست وزير هند افتتاح شد.
آساق**1424**3404**وحيده دينداري**انتشار: محسن اسماعيلي
۰ نفر