۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۵۰
کد خبر: 82743598
T T
۰ نفر
ورود گشت های حفاظتی به طرح تنفس جنگل در مازندران

ساری - ایرنا- رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت كه همسو با اجرایی شدن طرح تنفس جنگل های شمال ، 23 گشت حفاظت زمین به صورت شبانه روزی گشت‌زنی در جنگل‌های استان را انجام می دهند.

دلاور حیدرپور روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بهره‌برداری از جنگل از امسال تا سه سال آینده ممنوع شده است و فقط درختان پوسیده، افتاده و شكسته باید از جنگل خارج شود.
وی اجرای طرح تنفس جنگل را گامی به سوی حفظ منافع ملی و منابع طبیعی توصیف و بیان كرد: منابع طبیعی كشور زمانی منابع ملی خوانده می‌شود كه منافع ملی داشته باشد، پس به‌منظور حفظ سرزمین و منافع ملی كشور باید طرح استراحت جنگل را اجرایی كرد.
او افزود : وزارت جهاد كشاورزی و سازمان جنگل‌ها و مراتع آبخیزداری، حفظ و حراست از جنگل‌ها و مراتع را به عهده دارند و همكاری گشت های حفاظتی جهاد كشاورزی در طرح تنفس جنگل هم در همین چارچوب انجام می شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران با بیان اینكه مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی در كشور به بحران رسیده است، گفت: امروز اثرات سوء رفتار ما با طبیعت، به خودمان برگشته و حیات انسان در معرض تهدید است.
** حفظ اشتغال در جنگل
حیدرپور همچنین گفت كه تمامی 2 هزار و 300 نفری كه پیش از اجرای طرح تنفس جنگل در مشاغل مرتبط با جنگل‌های مازندران اشتغال داشتند، در طرح جدید به ‌كارگرفته خواهند شد.
وی مخالفت برخی با طرح تنفس جنگل را غیرمنصفانه خواند و افزود: شركت‌هایی كه مشكلات چندین ساله داشتند، با اجرایی شدن طرح تنفس جنگل مشكلات خود را به عدم بهره‌برداری از جنگل وصل كردند، در حالی كه مشكلات آنها و شركتشان ربطی به این موضوع ندارد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران با بیان اینكه طرح تنفس جنگل مصوبه مجلس و مبتنی بر برنامه ششم توسعه است، گفت: این قانون با دستور وزیر جهاد كشاورزی اجرایی می شود و مشكلی در اجرای آن نیست.
وی بر ضرورت طرح زراعت چوب در مازندران همزمان با اجرای طرح تنفس جنگل تاكید كرد و افزود: زراعت چوب از درآمدزایی خوبی برخوردار است اما توجهی به آن نشده است .
حیدرپور گفت: سازمان جهاد كشاورزی و منابع طبیعی مازندران اجرای طرح زراعت چوب را در دستور كار دارند و یكی از فعالیت‌های توسعه باغ در اراضی شیبدار می‌تواند زراعت چوب باشد.
وی افزود : زراعت چوب در راستای سیاست وزارت جهاد كشاورزی و كاهش به فشار جنگل است هر جا كه زمین قابل واگذاری وجود داشته باشد ، زراعت چوب انجام می‌شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران توضیح داد : ما در مازندران عرصه‌هایی داریم كه فنی نیست و سبب ضربه به خاك می‌شود و لازم است از این عرصه‌ها به شكل صحیح بهره‌برداری شود كه یكی از آنها اجرای طرح زراعت چوب است و در صورتی كه برای این كار مناسب نباشد باید برای تولید علوفه ، باغ مثمر ، گیاهان دارویی و گل محمدی مورد استفاده قرار گیرد.
طرح ممنوعیت برداشت چوب از جنگل مبتنی بر برنامه ششم و مصوب مجلس شورای اسلامی است كه بر اساس آن دولت موظف است از زمان اجرای این طرح هیچ قرارداد پایان یافته در طرح های جنگلداری را تمدید نكند و وضعیت سایر قراردادهای مدت دار را هم در طول سه سال اول برنامه ششم مشخص كند.
میزان عرصه های جنگلی شمال كشور 1.9 میلیون هكتار است كه بیش یك هزار و 35گونه جنگلی در این مناطق یافت می شود.
از مجموع مساحت عرصه های طبیعی استان مازندران یك میلیون و 187 هزار هكتار زیر پوشش منطقه ساری است كه 794 هزار هكتار آن جنگل، 387هزار هكتار مرتع و پنج هزار و 500 هكتار هم پارك های جنگلی است.
خبرنگار : سید رضا هاشمی كروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654
۰ نفر