به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان 275 بيمار مبتلا به پاركينسون را به مدت 10 سال مورد بررسي قرار دادند. اين مطالعات نشان ميدهد كاهش وزن يكي از عوارض شايع بيماري پاركينسون است و معمولا اين عارضه در مراحل اوليه بيماري نمايان ميشود. مطالعات بيشتر نشان داد اين كاهش وزن در اوايل بيماري، با افزايش وابستگي فرد به اطرافيان براي انجام امور روزمره در مراحل بعدي بيماري، بروز زوال عقل و كاهش عمر مرتبط است.
محققان بر اين باورند رژيم غذايي نقش مهمي در كاهش شدت علايم بيماري دارد و كنترل وزن بيماران مبتلا به پاركينسون ضروري است. اين مطالعات نشان ميدهدافزايش كالري مصرفي در بيماران مبتلا به پاركينسون (با حفظ شاخص توده بدني) در افزايش اميد به زندگي، كاهش احتمال ابتلا به زوال عقل و كاهش احتمال وابستگي به افراد ديگر براي انجام امور روزانه موثر است.
بيش از 10 ميليون نفر در سراسر جهان به پاركينسون مبتلا هستند. پاركينسون دومين بيماري شايع عصبي پس از آلزايمر است.پاركينسون بر اثر كاهش دوپامين و اختلال جسم سياه مغز ايجاد مي شود. جسم سياه پيام هاي عصبي را از طريق نخاع به عضلات مختلف ارسال مي كند و اين فرآيند از طريق ماده شيميايي دوپامين صورت مي گيرد و باعث اختلال در تعادل و كنترل عضلات مي شود. روش هاي رايج كنترل اين بيماري، داروي هايي هستند كه با تحريك مغز، به ترشح دوپامين كمك مي كنند. اين روش ها بيماري را درمان نمي كنند، بلكه علايم را كاهش مي دهد و پاسخ آن روي افراد مختلف، متفاوت است.بيماري پاركينسون معمولا با لرزش يك دست آغاز مي شود و به تدريج اكثر اندام را درگير مي كند.نتايج اين مطالعه در نشريه Neurology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - مطالعات جديد محققان دانشگاه ابردين انگليس نشان ميدهد كاهش وزن يكي از عوارض رايج پاركينسون است كه ميتواند احتمال زوال عقل و كاهش عمر را افزايش دهد.