۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۵۸
کد خبر: 82743738
T T
۰ نفر

داعش و پايان سه سال جنايات قرون وسطايي

۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۵۸
کد خبر: 82743738
داعش و پايان سه سال جنايات قرون وسطايي

تهران-ايرنا- شكست و پايان داعش درعراق و شام علاوه بر اثبات عزم و اراده جبهه مقاومت در مبارزه با تروريسم تكفيري؛ منادي وحدت، مودت و ثبات قدمِ مدافعان انسانيت فارغ از ژست ها و شعارهاي فرمايشي سازمان ها بين المللي و كشورهاي مدعي حقوق بشر است.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، پايان سيطره داعش بر عراق و سوريه كه از سوي سردار سرلشكر قاسم سليماني اعلام شد، خبري است كه بسياري آن را آغاز تغيير و تحولات بزرگ دانسته و اميدوارند كه منشا بازگشت صلح، ثبات و آرامش به خاورميانه و به ويژه مناطق آزاد شده از اشغال اين گروه تكفيري- تروريستي باشد.
داعش به عنوان سايه سياه شيطان در منطقه از دل ناآرامي هاي اشغال عراق توسط آمريكايي ها سربرآورد و با درگيري مخالفان و معارضان دولت اسد به سوريه رسيد. اين گروهك تكفيري با اشغال و تسلط بر موصل در سال 2014 «حكومت اسلامي عراق و شام» اعلام خلافت كرد و قلمرو آن نه محدود به حوزه خلافت خود خوانده بلكه به شكل صدور تروريسم به آسياي مركزي، آفريقا، اروپا و ديگر نقاط جهان كشيده شد.
داعش كه با عضو گيري شبكه اي و از طريق فعاليت اينترنتي به ويژه در شبكه هاي اجتماعي و ارسال مبلغان تكفيري و ... به جذب نيرو اقدام مي كرد، علاوه بر جنايات و فجايعي كه در منطقه عراق و شام به بار آورد، اقدامات تروريستي فجيعي را در مناطق مختلف جهان از جمله كشورهاي اروپايي صورت داد؛ اقداماتي كه بخشي از اهداف آن مخدوش كردن واقعيت هاي اسلام رحماني و نماياندن چهره اي خشن و غير واقعي از اسلام بود.
اين گروهك تكفيري- تروريستي بي توجه به همه اصول الهي، انساني و اخلاقي جنايات و فجايعي بسياري را در قبال انسانيت، حقوق بشر، زنان، كودكان، اديان، مذاهب و اقوام و ملت هاي منطقه و جهان رقم زد، جناياتي كه دست ها و حمايت هاي پشت پرده برخي كشورها و رژيم هاي سياسي منطقه بر عمق وگستره آن مي افزود. كشتار نظاميان و غير نظاميان در عراق وسوريه از قتل عام سربازان پايگاه اسپايكر، نسل كشي مردان ايزدي و بردگي جنسي زنان و دختران، كودكان سرباز تا تخريب و به آتش كشيدن كليساها، تخريب مساجد، نابودي بناهاي تاريخي نظير پالميرا تا تدارك حملات تروريستي در اروپا، نمونه هايي از جناياتي است كه داعش در سال هاي اخير مرتكب شد.
جنايات داعش از نسل كشي تا به بردگي گرفتن زنان و انتخاب غير انساني ترين شيوه هاي اعدام و كشتار؛ نقض آشكار حقوق بشر و حقوق بين الملل بشردوستانه است.
بر مبناي منشور سازمان ملل متحد؛ «ايجاد صلح و امنيت بين‌المللي، حفظ كرامت ذاتي انسان‌ها، حق انسان‌ها در تعيين سرنوشت كشورها، عدم مداخله كشورها در امور داخلي ديگر دولت‌ها، رعايت حقوق بشر ، برابري و توسعه روابط دوستانه ملت‌ها و در مجموع ايجاد جهاني عاري از سلاح و ناامني، عمده‌ترين كارويژه سازمان ملل است»، اما رشد فزاينده تروريسم جهاني، جنگ و ناامني در كنار بي تفاوتي و عدم قاطعيت نسبت به جنايات داعش در عراق و سوريه ؛كاركرد، اهداف و اصول اين سازمان ها را زير سوال مي برد.
قرباني شدن هزاران زن، كودك و انسان بي گناه توسط داعش در حالي صورت گرفت كه احترام و رعايت حقوق كودكان، زنان و به طور كلي افراد غير نظامي در زمان درگيري هاي مسلحانه و نظامي در معاهده ها و كنوانسيون هاي گوناگوني همچون اعلاميه ي شانزدهم سپتامبر 1924 جامعه ملل در حمايت از كودكان با عنوان «اعلاميه ي ژنو»، اعلاميه ي حقوق كودك مصوب بيستم نوامبر 1959، اعلاميه ي مجمع عمومي سازمان ملل متحد در چهاردهم دسامبر 1974 مربوط به حمايت از زنان و كودكان در مواقع بحراني و درگيري هاي مسلحانه، ماده ي 77 پروتكل نخست الحاقي به كنوانسيون هاي ژنو 1977 در رابطه با احترام ويژه و محافظت از كودكان در برابر هر شكل از حمله ي «غيرمحترمانه» و همچنين قطعنامه هاي 2444، 2597، 2674 و 2675 مورد تاكيد است.
اما بي مسووليتي سازمان ها و مجامع بين المللي به ويژه مدعيان حقوق بشر به اجراي اين قوانين و همچنين سكوت آنها در قبال جنايت ها، كشتار و ويرانگري هاي داعش و گروه هاي تكفيري در منطقه، مهر تاييدي بر فرمايشي قوانين و قطعنامه ها و ابزاري بودن اين سازمان ها در برابر اهداف ابرقدرت ها است.
سازمان ها و مجامع بين المللي به ويژه در ارتباط با حقوق بشر و حقوق بين الملل بشر دوستانه تحت سيطره و نفوذ ابرقدرت ها، تنها به صدور بيانيه هاي و اظهار تاسف بسنده مي كنند و از كمترين اقدام عملي براي برقراري صلح، امنيت جهاني و دفاع از حقوق بشر و كاستن از آلام انساني برآمده از تروريسم و جنگ ها و تجاوزگري هاي سرزميني عاجز مانده اند.
داعش از زمان شكل گيري در عراق و سوريه تا زمان شكست توسط جبهه ضد تروريسم بدترين جنايات را در حق بشريت انجام داد و صدمات جبران ناپذيري را بر زيرساخت هاي منطقه وارد آورد، در شرايطي كه تروريسم داعش با تجاوز، قتل، غارت و توحش گسترش مي يافت و انتظار مي رفت كه اراده اي جدي از سوي قدرت هاي جهاني، كشورهاي منطقه و سازمان هاي بين المللي و مدعيان حقوق بشر براي مبارزه با آن شكل گيرد، اما آن ها حتي در پوشش اخبار مربرط به جنايات تكفيرها، واقعيات اين گروهك تروريستي و جنايات آنها را كتمان كرده يا وارونه جلوه مي دادند.
سكوت، بي تفاوتي و مواضع دوگانه مجامع بين المللي و مدعيان حقوق بشر به جنايات داعش به ويژه در عراق به اندازه اي بود كه عراقي ها بارها از سازمان هاي بين المللي همچون، سازمان عفو بين الملل به دليل سكوت دربرابر جنايات داعش، انتقاد كردند.
سياست هاي متناقض، وارونه نمايي واقعيت، حمايت هاي مالي، نظامي و رسانه اي از تروريسم تكفيري، بخشي از اقداماتي است كه توسط برخي قدرت هاي جهاني و رژيم هاي منطقه اي؛ داعش را در رسيدن به اهداف خود گستاخ تر و قلمرو فجايع و جنايت هاي آن را وسيع تر مي ساخت. هم اكنون كه با تلاش و مجاهدت جبهه ضد تروريسم سيطره داعش بر منطقه عراق و شام به پايان رسيده، برخي ابرقدرت ها و رژيم هاي منطقه اي خاتمه آشوب و تروريسم در منطقه را در تقابل با منافع خود ديده و تلاش مي كنند اين دستاورد بزرگ را انكار كنند.

پژوهشم**3050** 1601**خبرنگار: فاطمه دوله**انتشار: شهناز حسني
ايرنا پژوهش، كانالي براي انعكاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشي ايران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شويد.
۰ نفر