به گزارش ایرنا ، 'لین یی' روز سه شنبه در هشتمین همایش انجمن دوستی چین و ایران در پكن با اشاره به ظرفیت جاده ابریشم جدید گفت: جاده ابریشم قدیم از زمان قدیم تاكنون دو تمدن تاریخی را به هم وصل كرده بود و اكنون این جاده ابریشم جدید ظرفیت بزرگی برای استمرار روابط دو كشور است.
وی گفت: دو كشور ایران و چین دارای تاریخ و تمدن كهن هستند و این روابط در عصر جدید باید تقویت شود.
معاون انجمن دوستی چین و كشورهای خارجی با اشاره به دیدار سال گذشته رییس جمهوری چین از ایران گفت: دو طرف در این سفر در بیانیه مشترك پایانی خود، ایجاد روابط در سطح راهبردی جامع را تایید و بر توسعه روابط مبتنی بر توسعه جاده ابریشم تاكید كردند كه بیانگر توسعه روابط سیاسی دو كشور است.
وی گفت: برای گسترش و استمرار روابط دو كشور باید به طور فعال تلاش كنیم و امیدواریم با همكاری شما این نشست ها تداوم داشته باشد.
'لین' افزود: با گسترش روابط اقتصادی دو كشور روابط فرهنگی دو كشور هم گسترش یافته است و اكنون انجمن دوستی به عنوان نماینده دو كشور بزرگ و متمدن، نیروی محركه تقویت روابط دو كشور شده است.
وی گفت: انجمن دوستی دو كشور سالهاست با برگزاری برنامه های متنوع به تقویت روابط دو كشور كمك كرده است و بستر مناسبی برای همكاری و تعامل مردم چین و ایران فراهم ساخته است.
در حاشیه این همایش دو نشست گفت وگوی همكاری های تجاری و فرهنگی برگزار شد.
به گفته وی ، اكنون نیز همه شما كه شاهد دوستی و همكاری سنتی بین ایران و چین بودید شاهد همكاری برد - برد دو كشور در عصر جدید خواهید بود.
وی افزود: ما می خواهیم با ایران كار كنیم و روابط تاریخی میان دو كشور تداوم داشته باشد و به نمایندگی از انجمن دوستی چین و كشورهای خارجی اعلام می كنم دوستان ایرانی قابل اعتمادترین شریك برای چین هستند.
وی با اشاره به برگزاری نوزدهمین كنگره سراسری حزب كمونیست چین در دو ماه گذشته گفت: این كنگره نه تنها مسیر ساختن چین را به سوی یك كشور مدرن سوسیالیست روشن كرد بلكه بسیاری از مسایل چین و جهان را هم پاسخ داد.
به گفته وی ، این كنگره همه را به ساختن جامعه بشری مشترك فراخواند و كشورهای عضو جاده ابریشم را به ایجاد همكاری های بین المللی تشویق كرده است.
در این همایش كه با عنوان 'همكاری چین و ایران و ایجاد مشترك جاده ابریشم' برگزار شد 'علی مرادخانی' معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، 'علی اصغر خاجی' سفیر ایران در چین و ' احد محمدی' رییس انجمن دوستی ایران و چین حضور داشتند.
انجمن دوستی ایران و چین به عنوان یك موسسه غیر دولتی در سال 1378 و با هدف كمك و تسهیل روابط دوستی میان دو كشور متمدن ایران و چین توسط جمعی از فرهیختگان و اندیشمندان ایرانی آشنا به روابط دو كشور تاسیس شد.
این انجمن در طی حدود 2 دهه فعالیت ضمن هماهنگی با نهادها و ارگان های ذیربط در ایران به ویژه وزارت خارجه و سفارت ایران در چین، به برقراری روابط دوستانه با نهادها و سازمان های غیر دولتی چین از جمله انجمن دوستی چین با خارج اقدام كرده است و نقش سازنده ای در تحكیم روابط میان 2 كشور داشته است.
انجمن دوستی چین و ایران نیز در سال 1387 از سوی چینی ها تاسیس شد.
شبك**آساق**1904**1392**انتشار: ابوالفضل بابایی
انجمن دوستی چین و كشورهای خارجی:
روابط و همكاری ایران و چین وارد مرحله جدیدی شده است
۷ آذر ۱۳۹۶، ۷:۵۷
کد خبر:
82744830
پكن- ایرنا- معاون انجمن دوستی چین و كشورهای خارجی با اشاره به قدمت روابط دو كشور ایران و چین گفت: روابط و همكاری دو كشور ایران و چین وارد مرحله جدیدی شده است.