خبر فوری: رفع فیلترینگ

۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۲
کد خبر: 82746284
T T
۰ نفر
روهینگیایی ها به جزیره بی سكنه بنگلادش می روند

دهلی نو-ایرنا- دولت بنگلادش موافقت كرد كه یكی از جزایر این كشور را به اسكان بیش از 100 هزار پناهجوی روهینگیا اختصاص دهد.

به گزارش ایرنا در روز چهارشنبه، شورای اقتصادی بنگلادش در آخرین جلسه خود كه با حضور شیخ حسینه نخست وزیر این كشور برگزار شد، موافقت خود را با طرح انتقال پناهجویان روهینگیا به جزیره 'باشان چار' اعلام كرد.
بر اساس این طرح، 250 میلیون دلار برای ساخت اردوگاه های موقت مهاجران جهت انتقال بیش از 100 هزار پناهجوی روهینگیا به یك جزیره خالی از سكنه در جنوب این كشور اختصاص خواهد یافت.
ضیا الاسلام معاون برنامه ریزی شورای اقتصادی بنگلادش ابزار امیدواری كرده است دولت این كشور بتواند این جزیره را تا ماه مه سال آینده برای انتقال تعدادی از مسلمانان روهینگیا آماده كند.
وی افزود: در مرحله اول 100 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به این جزیره منتقل خواهند شد.
به گفته این مقام دولتی بنگلادش، نیروی دریایی این كشور برای تكمیل هر چه سریع تر این پروژه تلاش خواهد كرد.
این درحالی است كه رهبران پناهجوی روهینگیا در بنگلادش با انتقال پناهجویان به این جزیره مخالف هستند. سازمان ملل نیز اعلام كرده است كه انتقال مسلمانان روهینگیا به این جزیره نباید به صورت اجباری انجام شود.
ای اچ محمود علی وزیر امور خارجه بنگلادش در ماه سپتامبر از جامعه جهانی درخواست كرد تا برای انتقال مسلمانان روهینگیا به این جزیره به بنگلادش كمك كنند.
بنگلادش كشوری است كه در پایین تر از سطح آب دریا قرار دارد و در معرض خطر سیل و آب گرفتی ناشی از افزایش سطح آب دریا ها است. در این كشور سالیانه تعداد زیادی جزیره از آب سر برآورده و تعدادی دیگر نیز ناپدید می شوند.
جزیره 'باشان چار' در سال 2006 در خلیج بنگال ایجاد شد و اكثر مناطق آن دارای شرایط لازم برای اسكان انسان نیستند. این جزیره یك ساعت با اولین جزیره قابل سكونت در بنگلادش فاصله دارد.
دیده بان حقوق بشر سال گذشته از تصمیم بنگلادش برای انتقال پناهجویان به جزیره مذكور انتقاد و اعلام كرد این جزیره در خطر آب گرفتگی قرار دارد و هیچ گونه امكانات لازم برای اسكان مهاجران در آن تهیه نشده است.
اما دولت بنگلادش با رد این انتقاد ها اعلام كرد قصد دارد پیش از انتقال مسلمانان روهینگیا به جزیره 'باشان چار' زیرساخت های لازم را در آن ایجاد كند.
به گزارش ایرنا، بیش از 623 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از روز 25 اوت (سوم شهریور ماه) به علت حملات شدید نیروهای ارتش و گروه‌های بودائی افراط ‌گرای میانمار و قتل و كشتار و سوزاندن خانه‌هایشان، وادار به ترك خانه‌ و كاشانه خود در ایالت فقیرنشین راخین و رفتن به ‌سوی مرزهای بنگلادش شدند.
دولت میانمار در واكنش به انتقاد سازمان‌های حقوق بشری نسبت به كشتار این اقلیت، ادعا می كند كه این افراد اتباع میانمار نیستند و از آنها به‌عنوان كارگران مهاجر بنگلادشی نام‌برده است. اقلیت روهینگیا از سال 2012 تاكنون تحت سیاست‌های سركوب سازماندهی شده نیروهای دولتی و ارتش میانمار قرار داشته است.
تاكنون آنگ سان سوچی، رهبر معنوی میانمار و برنده جایزه صلح نوبل و فرماندهان ارتش این كشوراز افزودن نام اقلیت روهینگیایی به 135 گروه نژادی این كشور خودداری كرده و می‌گویند مسلمانان روهینگیا به‌صورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت كرده‌اند. اما این ادعا توسط روهینگیایی ها رد شده است. آنها می‌گویند سابقه حضورشان در میانمار، دستكم به چند سده اخیر می‌رسد.
پناهجویان روهینگیا در اردوگاه های مهاجران در شهر مرزی كاگس بازار مستقر شده اند درحالی كه پیش از آغاز موج جدید خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا حدود 300 هزار پناهجوی روهینگیا در این منطقه حضور داشتند.
اقلیت نژادی روهینگیا در استان راخین از سال 2012 هدف حمله بودائیان تندرو قرار گرفته اند و با تشدید این حملات و پیوستن نیروهای ارتش به آنچه نسل كشی و پاكسازی نژادی مسلمانان میانماری گفته می شود ، در دو ماه اخیر بیش از پیش هدف این قبیل حملات قرار گرفته اند.
آساق**267**وحیده دینداری**انتشاردهنده: 1577**حسن حسین زاده