۱۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۳۷
کد خبر: 82751134
T T
۰ نفر
انجام 100 ماموريت اورژانس هوايي به مناطق سخت گذر و كوهستاني دزفول

دزفول - ايرنا - رئيس دانشگاه علوم پزشكي دزفول گفت: از زمان راه اندازي اورژانس هوايي در اين شهرستان تاكنون بيش از 100 ماموريت براي انتقال بيماران بد حال و اورژانسي مناطق سخت گذر و كوهستاني دزفول انجام شده است.

يوسف پريدار روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تشريح اقدامات بهداشتي و درماني انجام شده از سوي دانشگاه علوم پزشكي دزفول به ساكنان مناطق كوهستاني و سخت گذر بخش هاي شهيون و سردشت افزود: راه اندازي اورژانس هوايي 115 با كمك هوانيروز مسجدسليمان در 2 سال اخير نقش مهمي در كاهش مرگ و مير بيماران بد حال و مصدومان اورژانسي اين مناطق داشته است.
وي افزود: با راه اندازي اورژانس هوايي بيماران بد حال و اورژانسي در زماني بين 1 تا 1،5 ساعت از مناطق دور افتاده و سخت گذر احمد فداله و دره كايد كه فاقد جاده مناسب مي باشند به بيمارستان دزفول منتقل مي شوند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي دزفول مهمترين مشكل 2 بخش شهيون و سردشت با وسعت سه هزار و 800 كيلومتر مربع را پراكندگي روستاها ، آبادي هاي و عشاير دانست و گفت: اين پراكندگي خدمات رساني به ساكنان دهستان هاي احمدفداله و دره كايد در منطقه اي سخت گذر و كوهستاني را مشكل كرده است.
پريدار با اشاره به احداث 6 خانه بهداشت در اين 2 بخش كوهستاني از جمله مناطق مازو پارياب ، دورك و كول سيراب بيان داشت: علاوه بر بهورزان خانه هاي بهداشت كه خدمات سطح 1 را به اهالي ارائه مي كنند ، تيم سيار دانشگاه علوم پزشكي دزفول نيز از سالها پيش با حضور در مناطق كوهستاني و دور افتاده سردشت و شهيون خدماتي را كه از سوي خانه هاي بهداشت قابل ارائه نيستند را به اهالي ارائه مي كنند.
وي خدمات بهداشتي و درماني ارائه شده به اهالي اين 2 بخش كوهستاني را تا حدي پاسخگوي نيازهاي بهداشتي و درماني اهالي دانست اما گفت: مهمترين مانع كه سد راه تامين زير ساخت ها و خدمات بهداشتي و درماني همچنين ديگر نيازهاي ضروري در دهستان هاي احمد فداله و دره كايد و ساير مناطق سخت گذر اين مناطق شده نبود جاده است.
پريدار گفت: با احداث جاده مناسب و سهولت دسترسي به محل اسكان اهالي و عشاير مستقر در مناطق سخت گذر شهيون و سردشت ، قطعا خدمات بهداشتي و درماني بهتر و بيشتري در كوتاهترين زمان به اهالي ارائه مي شود.
وي همچنين به خدمات ارائه شده از سوي پزشكان مستقر در مراكز بهداشتي اين 2 بخش به ساكنان مناطق دور افتاده با اجراي طرح ' ده گردشي ' و مقطعي اشاره كرد و گفت: در اين برنامه پزشكان به مناطق دور افتاده سفر كرده و بيماران را معاينه مي كنند و بيماراني را كه نياز به ادامه درمان در بيمارستان دارند را ارجاع مي دهند تا روند درمان آنها در بيمارستان پيگيري و انجام شود.
دهستان هاي 'احمد فداله' و 'دره كايد' واقع در دل رشته كوه زاگرس در بخش كوهستاني شهيون دزفول ، مناطقي بكر و سرشار از ظرفيت هاي طبيعي مي باشند كه دسترسي به آنها به دليل نبود جاده مناسب به سختي امكانپذير است.
جاده 120 كيلومتري دزفول تا دهستان هاي احمدفداله و دره كايد با وجود سخت گذر و سنگلاخي بودن در هر بارندگي در فصل پاييز و زمستان مسدود شده و عملا ارتباط زميني اين مناطق با يكهزار و 200 خانوار پراكنده روستايي و عشايري براي چند روز قطع مي شود به طوريكه تنها از طريق بالگرد مي توان به اين مناطق دسترسي پيدا كرد.
پراكندگي جمعيت شش هزار و 500 نفره روستايي و عشايري در وسعتي معادل يكهزار و 364 كيلومتر مربع تامين زير ساخت هايي چون آب ، برق ، مدرسه ، خدمات بهداشتي و درماني را به دليل نبود جاده مناسب بسيار سخت و هزينه بر كرده است.
6068
خبرنگار:محمدعلي فريدپناه