به گزارش ايرنا، دكتر بهروز رفيعي روز يكشنبه در آيين بزرگداشت روز جهاني معلولان در مجموعه فرهنگي و تفريحي هتل امير كبير اراك، افزود: بهزيستي به اقشار آسيب پذير نظير كودكان كار، زنان سرپرست خانوار و دختران فراري خدمات ارايه مي كند اما اولويت را بر سلامت اجتماعي گذاشته و خدمات در اين حوزه با وسواس و جديت پي گرفته مي شود.
وي اظهار كرد: خدمات بهزيستي در 2 سطح عمومي و ويژه دسته بندي شده است و تمامي خدمات و حمايت ها در اين عرصه با وجود تنگناهاي اعتباري به عنوان نياز اجتماعي با جديت درحال انجام است.
مديركل بهزيستي استان مركزي نيز گفت: با اجراي طرح غربالگري ژنتيك مي توان از تولد 30 هزار معلول جلوگيري كرد كه در اين استان نيز اين طرح انجام مي شود و شمار معلولان كاهش پيدا كرده است.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين آيين گفت: دولت در لايحه اي به مجلس شوراي اسلامي، افزايش سهم سه درصد قانون اشتغال معلولان به پنج درصد را مطرح كرده است.
علي اكبر كريمي افزود: يكي از دغدغه هاي جدي كشور اشتغال است كه جامعه معلولان نيز از اين مهم مستثني نيست و تصويب لايحه جديد در خانه ملت مي تواند بخشي از مشكلات اين قشر را گره گشايي كند.
وي در ادامه به نقش تشكل هاي مردمي در كمك به بهزيستي اظهار كرد: سمن ها بخش عمده اي از فعاليت خود را معطوف به همكاري با مراكز حمايتي از جمله بهزيستي كرده اند.
نماينده مردم اراك، خنداب و كميجان در مجلس شوراي اسلامي گفت: اين موسسه ها بخشي از بار دولت را به دوش مي كشند و دولت با حمايت از اين مراكز به افراد فعال در سمن ها انگيزه داده است.
كريمي افزود: افراد معلول با داشتن برخي محدوديت ها نيازمند شرايط سهل براي استفاده از امكانات عمومي هستند كه مناسب سازي فضاي شهري مي تواند به فعاليت اجتماعي آنان كمك كند.
وي اظهار كرد: شهرداري ها و دهياري ها در محيط شهري و روستايي بايد بر اساس قانون شرايط آساني را براي رفت و آمد بي خطر اين طيف فراهم كنند.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي گفت: بيمارهاي مادرزادي يكي از دلايل بروز تولد نوزادان معلول است و اجباري شدن غربالگري ژنتيك موجب كاهش شمار افراد معلول شده است.
كريمي افزود: معلوليت هرگز محدويت نيست و خداوند در كنار نقايص جسمي توانمندي هايي را در اختيار فرد معلول قرار داده است و كم نيستند معلولاني كه با وجود نقص در جسم با عزم و ارداه قوي، قله هاي افتخار را در بخش هاي مختلف كسب كرده اند.
كريمي افزود: جامعه معلولان ظرفيت بالايي دارد كه بايد از اين توانايي نهفته براي كشف استعداد اين قشر كمك گرفته شود.
نماينده ديگر مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي گفت: از جمعيت يك ميليون و 430 هزار نفر استان مركزي 30 هزار نفر توانخواه هستند و از پارسال 95شمار توانخواهان اين استان افزايش نداشته است.
سيدمهدي مقدسي افزود: 57 درصد از جمعيت معلولان استان مركزي براثر حوادث رانندگي و ساير اتفاقات دچار نقص جسمي شده اند و 43 درصد نيز به علت ژنتيك دچار معلوليت شده اند.
وي اظهار كرد: روز جهاني معلولان يادآوري به مسئولان است تا ظرفيت و توانايي اين قشر را بيش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي گفت: پيام روز جهاني معلولان اين است كه در اثر غفلت، بخشي از جامعه دچار نواقص جبران ناپذير مي شوند و اين درحالي است كه امكان مديريت حوادث رانندگي با مجازات رانندگان متخلف و افزايش كيفيت خودرو وجود دارد.
مقدسي افزود: نگاه جامعه به توانخواهان بايد تغيير كند و اين نگاه به سمت باروري ظرفيت و توانايي آنان باشد.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش گفت: دستگاه هاي اجراي بايد قانون حق جذب سه درصد معلولان را رعايت كنند زيرا برخي از توانخواهان باوجود داشتن مشكل جسمي در انجام وظايف محموله به شايستگي عمل مي كنند.
وي گفت: حوادث طبيعي از جمله زلزله مي تواند عامل بخشي از معلوليت ها باشد كه با مقاوم سازي و استفاده از سازه اي محكم و سبك مي توان از شدت حوادث و پيامدهاي آن كاست.
وي افزود: اجراي برخي تمرين هاي زلزله در مدارس به كاهش آمار معلوليت ناشي از حوادث طبيعي كمك مي كند اما كافي نيست و اين مهم نيازمند عزم ملي است.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي گفت:دولت تسهيلات روستايي خوبي براي كمك به اشتغال در نظر گرفته است كه معلولان روستايي نيز مي توانند از اين فرصت استفاده كنند.
مقدسي افزود: حمايت از جامعه توانخواهان نبايد در حد شعار باقي بماند و دولت، سمن ها و تشكل هاي غيردولتي براي كمك به اين قشر تلاش كنند.
در اين آيين از طرف انجمن معلولان استان سپاس نامه اي به نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي اعطا شد و از شماري معلولان فعال نيز با اهداي لوح تقدير شد.
65 هزار توانجو از خدمات حمايتي بهزيستي استان مركزي بهره مند هستند.
6991/ 6013/خبرنگار: معصومه ابراهيمي *** انتشاردهنده:مژگان حيدري
مديركل بهزيستي استان مركزي
70درصد اعتبارات بهزيستي استان مركزي درحوزه آسيب هاي اجتماعي صرف مي شود
۱۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۶
کد خبر:
82751259
اراك- ايرنا - مديركل بهزيستي استان مركزي گفت: 70 درصد از اعتبارات بهزيستي استان مركزي در حوزه پيشگيري و ساماندهي آسيب هاي اجتماعي و نگهداري از معلولان صرف مي شود.