۱۳ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۱۴
کد خبر: 82752395
T T
۰ نفر
ميزگرد ايرنا / شعار وحدت با راهكارهاي عملي به شعور وحدت تبديل شود

سنندج - ايرنا - علماي اهل سنت و اهل تشيع در كردستان مي گويند استكبار جهاني با توطئه و ترفندهايي تلاش دارد بين مسلمانان تفرقه بيندازد تا به اهداف شوم خود در ضربه زدن به اسلام دست يابد لذا براي مقابله با دسيسه هاي استكبار لازم است با راهكارهاي عملي شعار وحدت به شعور وحدت تبديل شود.

به گزارش ايرنا، به اعتقاد علماي اهل تسنن ولادت پيامبر اكرم (ص) 12 ربيع الاول است و علماي اهل تشيع بر اين باورند كه ولادت نبي مكرم اسلام (ص) 17 ربيع الاول است، معمار كبير انقلاب براي ايجاد وحدت ميان مسلمانان 12 تا 17 ربيع الاول را بعنوان هفته وحدت نامگذاري كردند تا علاوه بر اينكه به عقيده و نظر هر دو مذهب تسنن و تشيع احترام بگذارند، وحدت و اتحاد ميان مسلمانان را بيش از گذشته استحكام بخشيده و به بسياري از توطئه ها و ترفندهاي دشمن عليه مسلمانان پايان دادند.
نامگذاري اين هفته از سوي مسلمانان جهان با استقبال خوب روبرو شد و هر سال در اين ايام نشست ها و كنفرانس هايي با حضور صاحب نظران و كارشناسان با موضوع وحدت برگزار مي شود.
در ماه ربيع الاول در استان كردستان آيين هاي مولودي خواني با حضور اقشار مختلف مردم در مساجد، تكايا و خانقاه ها برگزار مي شود.
خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز سنندج به مناسبت هفته وحدت ميزگرد تخصصي با موضوع ضرورت حفظ وحدت و مقابله با توطئه ها دشمنان عليه جوامع اسلامي را با حضور ماموستا عبدالرحمان خدايي امام جمعه سنندج، ماموستا سيد عارف عنايتي كارشناس مسايل ديني اهل تسنن و مدرس دانشگاه و حجت الاسلام ميثم عباس پور معاون فرهنگي اداره كل اوقاف و امور خيريه كردستان برگزار كرد.
شركت كنندگان در اين نشست تاكيد كردند استكبار جهاني و دشمنان دين اسلام با تمام توان خود براي ايجاد تفرقه در بين مسلمانان تلاش مي كنند و لازم است براي مقابله با دسيسه هاي آنها وحدت در ميان امت اسلامي بيشتر شود.
يافتن راهكارهاي عملي ايجاد وحدت بيشتر، رفع موانع وحدت و برپايي آيين هاي مولودي خواني كه نمادي از وحدت و انسجام بين مسلمين است از ديگر مباحث مطرح شده در اين ميزگرد بود.

** دشمنان از اتحاد مسلمانان در هراس هستند
امام جمعه سنندج مي گويد: دشمنان از اتحاد امت اسلامي در هراس هستند و با توطئه مي خواهند بين مسلمانان تفرقه ايجاد كنند.
ماموستاي عبدالرحمان خدايي افزود: دشمنان مي خواهند كه اتحاد امت اسلامي را بر هم بزنند تا با تضعيف آنها بتوانند نقشه هاي خود و سيطره بر جهان اسلام را به خوبي پياده كنند.
وي اضافه كرد: ولادت پيامبر اكرم (ص) از سوي تمامي مذاهب اسلام نقطه اشتراكي براي مسلمانان است و همگي در اين موضوع اتفاق نظر دارند.
ماموستا خدايي با بيان اينكه اختلاف بين روايات اهل سنت و شيعيان درباره روز ميلاد پيامبر (ص) تبديل به فرصت و نماد وحدت شده است، افزود: امام خميني (ره) با درايت اين هفته را به عنوان هفته وحدت نامگذاري كردند.
كارشناس مسايل ديني اهل تسنن نيز گفت: مسلمانان نبايد در هفته وحدت تنها به برگزاري كنفرانس ها و جلسات مذهبي اكتفا كنند و اين مبحث بايد در طول ايام سال به صورت عملي اجرايي شود.
ماموستا سيدعارف عنايتي يكي از مهمترين راهكارهاي عملي كردن وحدت كامل در جامعه را برداشتن موانع وحدت در بين مسلمانان است، اضافه كرد: هر شخصي دانسته يا نادانسته در صدد باشد كه بين مسلمانان اختلاف ايجاد كند در راستاي اهداف دشمن عمل كرده است.
وي اظهار كرد: در حاليكه مسلمانان شيعه و سني اشتراكات بسيار زيادي دارند، دشمنان توانستند اختلافات بسيار جزيي را در بين آنها بزرگ كند و هم اكنون در بسياري از كشورهاي اسلامي جنگ و خونريزي شدت گرفته است.

**لزوم راهكارهاي عملي براي ايجاد وحدت بيشتر در بين امت اسلامي
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه كردستان به اهميت وحدت و اتحاد در ميان جوامع اسلامي اشاره كرد و گفت: علما و روحانيون اهل تسنن و تشيع راهكارهاي عملي براي ايجاد وحدت بيشتر و همچنين تقويت همبستگي و اتحاد موجود در ميان جامعه را ارائه دهند.
حجت الاسلام ميثم عباس پور افزود: در زمينه تقويت اتحاد بيشتر در كشور نبايد فقط به هفته وحدت اكتفا شود بلكه اين هفته فرصتي است تا كارها و فعاليت هايي كه در طول سال در اين زمينه در جامعه انجام مي شود در اين يك هفته نمود پيدا كند.
وي اظهار كرد: بايد با بررسي هاي لازم و كارشناسانه مشخص شود كه در زمينه تقويت وحدت در ميان اقشار جامعه تا چه اندازه اي كار شده و آن چيزي كه در ميان مسئولان وجود دارد در جامعه و در بين اقشار مختلف مردم به چه ميزان است.
وي ادامه داد: منويات و فتواهاي رهبر معظم انقلاب مبني بر تلاش بريا تقويت همبستگي ميان مسلمانان، به تقويت وحدت و اتحاد در ميان احاد جامعه كمك شاياني مي كند و همه ما موظف هستيم فرمايشات رهبر فرزانه انقلاب را چراغ راه خود قرار دهيم.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه كردستان افزود: قرآن، كتاب و سنت پيامبر(ص) نيز همه چيز را در زمينه وحدت و اتحاد ميان مسلمانان براي ما روشن كرده است و چيز مبهمي در اين زمينه وجود ندارد و فقط دشمن مي خواهد موضوع را مبهم كرده و در آن خلل وارد كند كه البته چنين اجازه اي به آنان داده نمي شود.

**عدم بصيرت مسئولان راه را براي نفوذ دشمنان باز مي كند
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه كردستان گفت: بصيرت مسئولان و مردم را تنها راه جلوگيري از ايجاد تفرقه و دشمني دشمنان با مسلمانان است.
حجت الاسلام عباسپور افزود: عدم بصيرت و دشمن شناسي مسئولان راه را براي نفوذ دشمن باز كرده و به ايجاد تفرقه در ميان مسلمانان دامن مي زند.
حجت الاسلام عباس پور تاكيد كرد: مسئولان براي نتيجه بهتر در زمينه تقويت وحدت و انسجام در ميان جامعه بايد عملكرد خود را بسنجند و نقاط ضعف خود در اين زمينه را شناسايي و براي رفع آن برنامه ريزي كنند.
كارشناس مسايل ديني اهل تسنن نيز گفت: اين موضوع در عرصه بين المللي هم مصداق دارد و در ماه مبارك رمضان امسال كشورهاي اسلامي برادران ديني خود را در مساجد بمباران مي كردند و دشمنان جشن پيروزي و غلبه بر مسلمانان را برنامه ريزي مي كردند.
ماموستا عنايتي افزود: در حالي كه وحدت مظهر تقوي است و خداوند همه مومنان را به وحدت و تقوي دعوت مي كند اما اكنون كشورهاي اسلامي با هم هيچ وحدتي ندارند و دشمنان به خوبي توانستند آنها را عليه همديگر وارد جنگ كنند.
وي اضافه كرد: كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در حالي كه اختلافات زيادي از نظر زباني، اقتصادي و اعتقادي با هم دارند توانستند با هم بازار مشترك، پول مشترك و حتي نيروي نظامي مشترك تشكيل دهند.
ماموستا عنايتي گفت: كشورهاي اسلامي با وجود اينكه داراي دين مشترك و اعتقادات مشتركي دارند تاكنون نتوانستند با هم متحد شوند و نيروي مشتركي را براي حفاظت از امت اسلامي تشكيل دهند.

**شوراي عالي انقلاب تعطيلي 12 ربيع الاول در مناطق اهل تسنن بررسي كند
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه كردستان گفت: در راستاي تقويت هرچه بيشتر وحدت در ميان اهل سنت و تشيع از شوراي عالي انقلاب فرهنگي 12 ربيع الاول كه به عقيده اهل سنت ولادت رسول گرامي اسلام است نيز همانند 17 ربيع الاول در مناطق اهل تسنن تعطيل اعلام شود.
حجت الاسلام عباس پور افزود: اين موضوع در صورتي كه توسط اين شورا تاييد و در مجلس شوراي اسلامي بررسي شود با احتمال زيادي موافقت نمايندگان مجلس روبرو خواهد شد.
وي اضافه كرد: اين امر مي تواند در بلند مدت هم بازتاب گسترده اي داشته باشد و وحدت و همدلي را در مناطق اهل تسنن بيشتر كند.
كارشناس مسايل ديني اهل تسنن نيز گفت: يكي از راهكارهاي ديگر تقويت وحدت بيشتر كه مي تواند بسيار موثر باشد واگذاري امور ديني و فرهنگي مناطق سني نشين به مردم آن مناطق است.
ماموستا عنايتي افزود: آشنايي مسئولان محلي با فرهنگ و آيين هاي منطقه مي تواند در بهبود وضعيت و ايجاد وحدت بيشتر بسيار مفيد و موثر باشد.
وي اضافه كرد: لازم است براي نهادينه كردن قوانين و اجراي بهتر آن از مسئولان محلي استفاده شود تا مردم در مقابل اين مسايل جبهه نگيرند.
به گفته وي، بكارگيري مسئولان فرهنگي غيربومي در كردستان باعث شده اين مسايل رنگ و بوي دولتي به خود بگيرد و تاحدودي مردم از مشاركت در آنها پرهيز كنند.
وي اظهار كرد: مردم دوست دارند كه خودشان در مسايل فرهنگي و ديني منطقه خود مشاركت داشته باشند و حتي خودشان برگزار كننده اين آيين هاي فرهنگي و مذهبي باشند.

**برگزاري آيين هاي مولودي خواني مي تواند به نماد وحدت تبديل شود
امام جمعه سنندج گفت: برگزاري آيين هاي مولودي خواني در هفته وحدت و در طول ماه ربيع الاول (مولود) و مشاركت مردم در اين آيين ها مي تواند خود مايه وحدت و اتحاد بيشتر باشد.
ماموستا خدايي افزود: در آيين هاي مولودي خواني ذكر و ياد خداوند با حضور پيروان مذاهب مختلف برگزار مي شود و بيشتر از هر زمان ديگري اين وحدت و همدلي را تجلي مي كند.
وي اضافه كرد: دف نوازي و قرائت اشعاري در مدح خدا و پيامبر و دعا و مناجات در مولودي خواني ها همبستگي و اتحاد را در بين مسلمانان بيشتر مي كند.
كارشناس مسايل ديني اهل تسنن نيز گفت: برخي از افرادي كه از مسايل ديني آگاهي خوبي ندارند، برپايي مولودي خواني را نوعي بدعت مي دانند و در حالي كه معني بدعت آوردن چيزي خارج از دين است.
ماموستا عنايتي با اشاره به تاريخچه مولودي خواني ها و جشن ميلاد پيامبر اكرم(ص) اين آيين از قرن سوم مجري در بين مسلمانان رواج پيدا كرده و با توجه به خواندن دعا و نيايش، بيان اشعاري در مدح پيامبر اكرم (ص) و حضور اقشار مختلف مردم در آيين مولودي خواني ها، اين آيين نمادي از وحدت است.
معاون فرهنگي اوقاف و امور خيريه كردستان هم گفت: در بسياري از مناطق استان كردستان آيين هاي مولودي خواني با حضور مسلمانان شيعه و سني برگزار مي شود.
حجت الاسلام عباس پور افزود: حضور روحانيون شيعه در اين آيين هاي مولودي خواني و احترام گذاشتن به باورهاي همديگر بايد بيشتر نهادينه شود.
در راستاي تقويت وحدت و اتحاد بيشتر ميان مسلمانان لازم است كه روحانيون اهل تسنن و تشيع كه چراغ هدايت جامعه اسلامي را بر عهده دارند بايد اتاق فكرها و گردهمايي هاي مشترك بيشتري با هم داشته باشند و مسايل و مشكلات جامعه را مورد بررسي قرار دهند.
در اين برحه حساس از تاريخ اسلام كه هر روز دامن جنگ و درگيري در بين مسلمانان گسترده مي شود، استكبار جهاني توانسته جنگ برادركشي را در بين مسلمانان به راه بياندازد، هفته وحدت يادگاري با ارزش از معمار كبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني(ره) براي مسلمانان است كه علاوه بر ايجاد وحدت و اتحاد هر چه بيشتر ميان اهل سنت و تشيع، مي تواند، راه حلي براي پايان دادن به جنگ و خونريزي هاي جهان اسلام باشد.
از 12 ربيع الاول كه براساس روايات اهل سنت ميلاد پيامبر نور و رحمت است تا 17 ربيع الاول كه اهل تشيع اعتقاد به ولادت رسول اكرم (ص) دارد با نام هفته وحدت نامگذاري شده است.
خبرنگاران: عبدالله رحماني و افسانه گلباخي**انتشار: مجيد سليماني
/9102/3020/ 7348