به گزارش خبرنگار ايرنا، از سال 1992 كه از سوي مجمع عمومي سازمان ملل متحد روز 12 آذر مصادف با سوم دسامبر با عنوان روز جهاني معلولان نامگذاري شده است و هر سال در اين روز، مراسم و همايش هايي براي بيان دغدغه ها و مشكلات اين قشر و همچنين وعده هايي براي رفع مشكلات شان در شهرها و استان هاي مختلف كشور برگزار مي شود.
اين مراسم و گراميداشت ها در استان كردستان نيز برگزار شد، امسال اين مراسم با شعار 'جامعه اي پايدار و انعطاف پذير براي همه بسازيم' با حضور پرشور مردم، توانجويان، اهالي رسانه و جمعي از مسئولان محلي در مجتمع فرهنگي و هنري فجر سنندج برگزار شد.
تعدادي از معلولان در اين مراسم به بيان دغدغه ها و مطالبات خود كه اصلي ترين آن مناسب سازي فضاهاي شهري بود، پرداختند و خواستار فراهم كردن زمينه ايجاد اشتغال براي خود از سوي مسئولان شدند.
اين مراسم علاوه بر بيان دغدغه ها با بخش هاي جالب و جذابي همراه بود كه توسط خود معلولان اجرا شد و مي توان گفت سكاندار اصلي اين مراسم باشكوه، خود جامعه معلولان بودند.
اجراي تئاتري با عنوان من مي توانم توسط معلولان، يكي از بخش هاي قابل توجه مراسم بود كه با استقبال چشمگير مدعوين روبرو شد.
در اين نمايش كه كانديداي حضور در جشنواره تئاتر معلولان نيز شده است بازيگران هر كدام داراي معلوليت هايي بودند و با تمام توان تلاش كردند محدوديت هاي اطراف خود را بشكنند.
همچنين بخش ديگري از اين مراسم اجراي سرود توسط گروه ناشنوايان بود كه يكي از اعضاي انجمن ضايعات نخاعي استان نيز خوانندگي گروه را برعهده داشت در اين بخش دو سرود اجرا و مورد استقبال قرار گرفت.
يكي ديگر از بخش هاي قابل توجه اين مراسم قرائت قطعه شعري براي زلزله زدگان استان كرمانشاه به زبان كُردي توسط 'ئه وين محمدي' از روشندلان سنندجي بود كه تاثيرگذار بود و با تشويق حاضرين همراه شد.
از ديگر بخش هاي حاشيه اي و قابل توجه اين مراسم اعلام حمايت پنج نشريه محلي كردستان از معلولان با اختصاص هر كدام نيم صفحه از نشريه خود بمدت يكسال به بيان دغدغه ها و مشكلات معلولان، چاپ شعر، داستان و مقاله و ديگر آثار اين قشر و همچنين تبليغات براي فعاليت هاي اقتصادي آنها بود.
همچنين در اين مراسم از پوستر نخستين جشنواره رسانه و كاهش آسيب اجتماعي اعتياد رونمايي شد و پيشنهاد فراهم كردن زمينه برگزاري جشنواره رسانه و حاميان معلولان در استان ارائه شد.
بخش ديگري از اين مراسم به ايراد سخنراني مديركل بهزيستي كردستان، رئيس انجمن ضايعات نخاعي استان و دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر اختصاص داشت.
رئيس انجمن ضايعات نخاعي كردستان و نماينده جامعه معلولان استان در اين مراسم گفت: هم اكنون و در اين برهه از زمان بخشي از مطالبات جامعه معلولان استان اشتغال، مناسب سازي، نگهداري، مراقبت، بيمه و سلامت، آموزش، آگاهسازي و تغيير نگرش همگاني به وضعيت آنان است.
سينا كريمي افزود: خدمت به جامعه معلولان در يك مربع چهارگانه دولت، نهادهاي مردمي، خانواده و خود فرد معلول قابل حل خواهد بود.
وي ادامه داد: طبق ماده 2 قانون حمايت از معلولان تمامي وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شركت هاي دولتي و نهادهاي عمومي و انقلابي موظفند در طراحي، تولي و احداث، ساختمان ها و اماكن عمومي، معابر و وسايل خدماتي به نحوي عمل كنند كه امكان دسترسي و بهره مندي براي معلولان همانند ساير افراد وجود داشته باشد.
رئيس انجمن ضايعات نخاعي كردستان با بيان اينكه 16 دستگاه مختلف در كشور در اجراي كامل قانون دخالت دارند، افزود: در زمينه مناسب سازي فضاي شهري، شهرداري و سازمان مسكن و شهرسازي با ساز و كار اجرايي تري بايد وارد عمل شوند.
كريمي از استاندار كردستان خواست با توجه به اجراي طرح اشتغال فراگير دولت، زمينه اشتغال معلولان در اين زمينه فراهم شود و همچنين يك نفر از معلولان استان به عنوان مشاور استاندار در حوزه معلولان انتخاب شود.
وي همچنين خواستار آگاه سازي، تغيير نگرش و آموزش هاي همگاني، همياري ساير ارگان هاي خدمات رسان با بهزيستي و بهره مندي از امكانات عمومي شهري براي معلولان شد.
وي يادآور شد: همه ساله با نزديك شدن به روز جهاني معلولان توجهات اميدوار كننده به اين قشر از هر سو روانه مي شود و مسئولان به دفاع از حقوق اجرا نشده معلولان مي پردازند و حتي آنها را داراي توانمندي هاي بسيار خطاب مي كنند.
رئيس انجمن ضايعات نخاعي كردستان افزود: پس از گذر از اين روز موضوع مسائل و مشكلات معلولان به فراموشي سپرده مي شود و حرف ها و وعده ها در حد برگزاري مراسم گراميداشت اين روز تا سال بعد به خاطره ها مي پيوندد كه اميد مي روند اين روند تغيير يابد.
مديركل سازمان بهزيستي كردستان نيز در اين مراسم گفت: براي رفع موانع و مشكلات موجود جامعه معلولان در استان تلاش هاي بسياري شده، هر چند چالش ها و مشكلاتي نيز وجود دارد كه منكر آنها نيستيم اما اقدامات خوبي نيز انجام گرفته است.
صباح قريشي يكي از مطالبات اصلي معلولان جامعه، مناسب سازي فضاهاي شهري است كه در اين راستا فعاليت ها و اقدامات قابل توجهي در شهرهاي استان انجام شده است.
وي افزود: در زمينه مسكن و ايجاد اشتغال معلولان نيز اقدامات بسيار خوبي انجام شده و اگر كم كاري نيز وجود داشته ناشي از كمبود اعتبارات در استان و كشور بوده است.
از يك ميليون و 603 هزار نفر جمعيت استان كردستان هم اكنون 23 هزار و 175 معلول داراي معلوليت هاي جسمي حركتي، ذهني، رواني، بينايي، شنوايي، صوت و گفتار و سالمند تحت پوشش سازمان بهزيستي هستند و از خدمات اين نهاد حمايتي بهره مند مي شوند.
12 تا 18 آذرماه با عنوان هفته معلولان نامگذاري شده است.
افسانه گلباغي**انتشار: مجيد سليماني
7348/9102
حاشيه هايي از مراسم روز جهاني معلولان در سنندج / بيان دغدغه ها تا حمايت رسانه ها
۱۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۱:۰۵
کد خبر:
82753287
سنندج - ايرنا - مراسم گراميداشت روز جهاني معلولان در سنندج با بخش هاي جالبي همراه بود كه بيان دغدغه ها و مشكلات اين قشر و اعلام حمايت تعدادي از رسانه ها و نشريات محلي كردستان از آنها مهتمرين بخش هاي اين مراسم بود.