مجري طرح پژوهشي و فناورانه توليد نان 'سين بيوتيك' در اين مراسم گفت: بر اساس نتايج حاصل از اين طرح پژوهشي كه به مدت دو سال در موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي انجام شد مصرف اين غذادارو در مقابله با سرطانهاي دستگاه گوارش، بهبود دستگاه ايمني بدن، تنظيم فعاليتهاي گوارش و هضم اثرات سلامتي بخش بسياري دارد.
دكتر مرضيه حسيني نژاد افزود: بخش نخست اين طرح با همكاري شركت غله و خدمات بازرگاني منطقه پنج كشور انجام شد و طي آن استفاده از اينولين كه يك تركيب 'پري بايوتيك 'با ارزش است به عنوان يكي از اجزاي تقويت كننده آرد گندم چه به تنهايي و چه همراه با فيبر ميوه و سبوس جو در نان به صورت فرموله شده مورد بررسي قرار گرفت.
وي ادامه داد: اين بررسيها منجر به دستيابي به دانش فني توليد نانهاي تقويت شده با ويژگيهاي عملگرا و در نتيجه بهبود ارزش تغذيه اي نان و ويژگيهايي مانند چشايي مورد نظر مصرف كننده شد.
عضو هيات علمي موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي در مورد خواص مصرف نان سين بيوتيك نيز گفت: فيبر پري بايوتيك يك محصول شناخته شده است كه اوايل قرن 19 ميلادي با استخراج از ريشه گياهان دارويي استخراج به دست آمد. مصرف اين تركيب گياهي كه داراي ارزش غذايي بالايي است باعث بهبود دستگاه ايمني بدن و تسهيل فعاليتهاي دستگاه گوارش مي شود.
وي افزود: اين فيبر از نظر ساختار متعلق به خانواده كربوهيدراتهاي فروكتان مي باشد كه از كالري كمي برخوردار بوده و جزو فيبرهاي رژيمي و كم كالري به شمار مي رود.
وي ابراز اميدواري كرد با همكاري شركت غله و استقبال صاحبان صنايع اين محصول در آينده نزديك به سبد غذايي خانوار وارد شود.
رئيس موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي هم در اين مراسم گفت: توليد نان سين بيوتيك حاصل اجراي طرح پژوهشي 'بررسي اثر مكملهاي اينولين و باكتريهاي ريزپوشاني شده بر خواص حسي رئولوژيكي و ماندگاري نان سين بيوتيك' در اين موسسه پژوهشي است.
دكتر قدير رجب زاده افزود: با توجه به اهداف كلان كشور در زمينه ارتقاء ايمني و سلامت محصولات غذايي از مدتي قبل در اين حوزه برنامه ريزي و اين طرح اجرايي شد.
وي ادامه داد: با توجه به ارزش غذايي بالاي نان، تنوع، شرايط نگهداري مناسب براي مصرف كنندگان و هزينه هاي پايين توليد اين محصول ازجمله مواد غذايي پرمصرف كشور است.
رئيس موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي گفت: به دليل افزايش تقاضا براي فرآورده هاي عملگراي طبيعي و سالم از سوي مصرف كنندگان، طي سالهاي گذشته توسط محققان تلاشهاي زيادي براي بهبود ارزش تغذيه اي و عملكردي نان با اصلاح تركيبات مغذي آنها انجام شده است.
نماينده وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در كدكس غذايي ايران افزود: يكي از روشهاي مورد مطالعه در اين زمينه استفاده از انواع فيبرهاي رژيمي، تركيبات پري بايوتيك و باكتريهاي پروبيوتيك در نان و ارتقاي ويژگيهاي فراسودمند فرآورده هاي نهايي بوده است.
وي ادامه داد: در اين راستا توليد نان فراسودمند سين بيوتيك و افزايش ارزش تغذيه آن با استفاده ازمكملهاي غذايي فراسودمند و ساير تركيباتي كه با بهبود فلورميكروبي دستگاه گوارش مي توانند در سلامت انسان نقش ايفا كنند مورد توجه قرار گرفت.
نان پايه سبد غذايي ايرانيان است چنانكه بر اساس آمارها هر ايراني سالانه 160 كيلوگرم نان مصرف مي كند كه اين رقم شش برابر مصرف جهاني و تاثير آن در سلامت دستگاه گوارش بارز است.
پژوهشكده علوم و صنايع غذايي مستقر در مشهد به عنوان يكي از مراكز پژوهشي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به منظور پاسخگويي به بخشي از نيازهاي پژوهشي كشور(به ويژه در منطقه شمال شرق كشور) از سال 1385 با توجه به سوابق گذشته و مزيتهاي منطقه اي به عنوان پژوهشكده مستقل ملي و داراي مصوبه قطعي از شوراي گسترش آموزش عالي فصل نويني از فعاليتهاي خود را آغاز كرد.
سوابق فعاليتهاي اين پژوهشكده در مشهد به سال 1360 بر مي گردد كه در ابتدا با نام سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران مركز خراسان فعاليت خود را شروع و در فاصله زماني سالهاي 1381 تا 1385 با تبديل مراكز استاني سازمان به پاركهاي علم و فناوري، با نام پژوهشكده تحقيقات توسعه فناوري فعاليت خود را ادامه داده است.
خبرنگار: فاطمه يوسفي **انتشار: حسين كريم زاده
1906/1858
مشهد- ايرنا- توليد 'نان سين بيوتيك' با هدف ارتقاء ايمني و سلامت غذايي توسط پژوهشكده علوم و صنايع غذايي طي مراسمي عصر چهارشنبه در مشهد رونمايي شد.