اتمام آزادراه تبریز- سهند در پیچ و خم محدودیت منابع مالی

تبریز- ایرنا- عملیات اجرایی طرح آزادراه 22 كیلومتری تبریز- سهند به عنوان یكی از نیازهای اساسی شهر جدید 100 هزار نفری سهند در جنوب تبریز در شرایطی سال 1384كلید خورد كه اتمام این طرح زیربنایی حوزه حمل و نقل آذربایجان شرقی این روزها در پیچ و خم مشكل محدودیت منابع مالی گرفتار آمده است.

به گزارش ایرنا، كارشناسان می گویند تعلل در اتمام این طرح جاده ای در سال های پردرآمدی كشور از محل فروش نفت و موكول شدن آن به زمان فعلی از دو جنبه افزایش چند برابری هزینه های ساخت از یك سو و محدودیت شدید منابع مالی دولت از سوی دیگر اقدام اشتباهی بوده است كه جبران آن بسیار دشوار می نماید.
از این منظر در شرایطی كه اتمام طرح آزادراه تبریز- سهند در سال های قبل از 1391 شمسی با یك سوم هزینه های فعلی مقدور بود، به گفته استاندار آذربایجان شرقی، خاتمه دادن به این طرح به عنوان یكی از مطالبات اصلی شهروندان شهر جدید 'سهند' در حال حاضر نیازمند 140 میلیارد تومان اعتبار است.
از سوی دیگر با توجه به اشتغال افزون بر 70 درصدی ساكنان 'سهند' در كلان شهر 1.8 میلیون نفری تبریز و افزوده شدن بار ترافیكی آن بر مسیر رفت و آمد آنان، تلاش برای تسریع در اتمام آزادراه یك ضرورت غیرقابل اغماض است.
با این نگاه بود كه استاندار آذربایجان شرقی به تازگی در بازدید از وضعیت اجرای طرح آزادراه تبریز- سهند اعلام كرد كه 140 میلیارد تومان بودجه برای اتمام این پروژه نیاز است و مدیریت ارشد استان با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، به دنبال مشاركت برای اتمام این طرح می باشد.
مجید خدابخش با بیان اینكه اصلی ترین مشكل این پروژه تامین منابع مالی است، اظهار كرد: وزارت راه و شهر سازی در حال توافق با یك شركت سرمایه گذاری است.
وی با بیان اینكه این طرح یكی از مهم ترین پروژه های زیرساختی استان است، گفت: اگر مساله تامین مالی حل شود، پیش بینی می شود حداقل تا یك سال و نیم آینده این طرح به اتمام برسد.
خدابخش یادآور شد: 9 كیلومتر از این پروژه راهسازی 22 كیلومتری آماده شده است.
مدیر عامل شركت عمران شهر جدید سهند نیز با اشاره به پیشرفت 70 درصدی پروژه آزادراه راه تبریز- سهند گفت: در حال حاضر با توجه به برودت و سردی هوا، عملیات خاكی پروژه انجام می شود و با بهبود وضعیت آب و هوایی اقدامات ساخت ابنیه ادامه خواهد یافت .
حبیب زمانی همچنین با اشاره به وجود مشكل تملك در بخشی از مسیر اجرایی طرح اظهار كرد: در حال حاضر هزینه خرید املاك اهالی روستای اسنجان در این منطقه واریز می شود.
وی پیش بینی كرد در صورت تامین اعتبار آزادراه تبریز- سهند در 12 تا 18 ماه آینده به بهره برداری برسد .
در تبیین اهمیت اتمام آزادراه تبریز - سهند همین بس كه با بهره برداری از آن ضمن كاهش ترافیك اتوبان تبریز-آذرشهر به نصف، تردد به شهرهای اسكو و خسروشهر و نیز روستای گردشگری 'كندوان' نیز تسهیل می شود.
با اتمام و بهره برداری از این طرح همچنین فاصله تبریز تا شهر جدید سهند از 30 دقیقه به 10 دقیقه كاهش می یابد كه این امر با توجه به در دست احداث بودن فازهای توسعه شهر جدید سهند حایز اهمیت مضاعف است.
امید كه وعده توحید اخلاقی، مدیركل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی مبنی بر تردد از آزادراه تبریز- سهند در سال 1397 شمسی نیز جامه عمل به خود بپوشد تا ساكنان شهر جدید سهند شیرینی برخورداری از مزایای این طرح را با تدبیر دولت تدبیر و امید بچشند.
شهر جدید سهند در 25 كیلومتری جنوب تبریز، چسبیده به شهر تاریخی اسكو و آرمیده بر دامنه های كوهی به نام 'سهند' از حدود دو دهه قبل میزبان جمعیت سرریز كلان شهر تبریز و از نخستین شهرهای جدید كشورمان بوده است.
خبرنگار: مینا بازگشا**انتشار: عزیزی راد
6120/518