سینمای مستند به دنبال افزایش سهم در بازار تصویر است

تهران - ایرنا - دبیر یازدهمین جشنواره بین المللی «سینما حقیقت»، گفت: سینمای مستند دومین دهه خود را با دو رویكرد افزایش سهم مستند در بازار تصویری و حضور فعال در مجامع بین المللی آغاز می كند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، سیدمحمد مهدی طباطبایی‌نژاد در آیین اختتامیه این جشنواره كه شامگاه یكشنبه 26 آذر در تالار اندیشه حوزه هنری برگزاری شد، اظهار داشت: سینمای مستند ایران 60 سال تلاش كرده تا آیینه زلالی از فرهنگ و هنر و تمدن ایران باشد.
یازدهمین دوره جشنواره فیلم مستند ایران با عنوان 'سینما حقیقت' از 19 آذر شروع شده و امشب 26 آذر با شناخت برگزیدگان به كار خود پایان داد.
طباطبایی نژاد گفت: ما بر این تلاش هستیم تا با نگاه به تولیدات بومی و ملی از آثار قوم های مختلف ایران در عرصه مستند برخوردار شویم به همین منظور امسال میزبان یكی از استان ها بودیم و در آینده نزدیك به این استان سفر خواهیم كرد.
دبیر یازدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت با اشاره به اینكه در آستانه سال 2018 شهر فرهنگی تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شده، گفت: امسال در جشنواره فضایی فراهم شده تا آثار مستند این شهر مرور و مستند سازان تبریزی مورد تكریم قرار گیرند.

**تقدیر از 19 مستندساز تبریزی
به گزارش ایرنا، در ادامه این مراسم از 19 مستندساز آذربایجان شرقی با حضور مرتضی رزاق كریمی، محمد مهدی حیدریان (رئیس سازمان سینمایی)، حسین آذرنیا (رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز) با اهدای تندیس بلورین جشنواره، لوح تقدیر و سكه بهار آزادی تقدیر شد.
محمدحسن دامن‌زن، رحیم مرتضی‌وند، حسین پورستار، میرحسین ثروتمند، محمد احسانی، سیدوحید حسینی‌نامی، علی خیرخواه، مریم امینی قاضی‌جهانی، معصومه محمدپور، علی دلكاری، فرهود بحری‌كرمی، قربانعلی طاهرفر، شهرام علیزاده‌ امنیه، محمد محمودی‌اصل، یونس مقدم‌ایوندی، محمدباقر وثوقی، محمد فرزین‌نیا، فرید میرخانی، مجید فتحی هنرمندان تبریزی بودند كه در این مراسم تقدیر شدند.


** نكوداشت مصطفی رزاق كریمی با حضور حاتمی‌كیا
در ادامه این مراسم، ابراهیم حاتمی‌كیا به همراه محمدمهدی برای تقدیر از مصطفی رزاق كریمی روی سن آمدند.
حاتمی كیا پیش از مراسم تقدیر، گفت: سینمای مستند همیشه برایم محترم و مقدس است و سر تعظیم فرود می‌آورم به فیلمسازان این حوزه چون معتقدم مستند، مادر فیلم داستانی است.
وی با اشاره به اینكه فیلم از كرخه تا راین مدیون حضور مصطفی رزاق كریمی بود، افزود: اولین بار او را در وین دیدم كه خاطراتی از جانبازان تعریف كرد و بعدها هم با من همراه بود.
این كارگردان سینما با اشاره به اینكه امروز فیلم‌ «بانو قدس ایران» ساخته كریمی را دیدم كه چقدر خوب بود و چقدر برای ساخت این فیلم‌ها دیر شده است٬ گفت: وقتی كسی با مصطفی رزاق كریمی آشنا می شود فكر می‌كند محرم است و محرمیت همین فیلم بانو قدس ایران است.
رزاق كریمی نیز گفت: این دوستی ما با حاتمی‌كیا وجه مشتركی داشت كه در وین پیدا شد و ما خیلی صحبت‌ها داشتیم. البته سر فیلم خاكستر سبز می‌دانم رفتارهای اتریشی و آلمانی‌وار داشتم كه امیدوارم ببخشد.
وی افزود: من در خصوص فیلم‌های پرتره كم كار نكرده‌ام اما به این موضوع می‌بالم كه ساخت این فیلم ادای دینی به حضرت امام (ره) و خانواده ایشان بود؛ البته از تهیه‌كننده اجازه می‌گیرم كه یك دقیقه دیگر این فیلم را تكمیل كنم و از آنجا كه رابطه میان امام و همسرشان ابعاد گسترده‌ای دارد، موسسه عروج فیلم باید روی این موضوع كار كند چون متقاضی آن هم در میان جوانان هست.
این دوره از جشنوار با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» از فرمایشات حضرت علی(ع) است از 19 آذر تا امشب 26 آذر در پردیس سینمایی 'چارسو' برگزار شد.


فراهنگ**9246** 1823 خبرنگار: علیرضا مرادی ** انتشار: طاهره نبی اللهی