به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر فریدون مهبودی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز زیست فناوری در دانشگاه تربیت مدرس اظهار كرد: نمی توانیم مقاله نویسی را متوقف كرده و به یك باره به سمت تولید برویم؛ باید تعادل بین تولید مقالات و تولید محصول در بخش صنعت را حفظ كنیم.
وی ادامه داد: نباید تحقیقات را رها كنیم؛ بهترین حالت این است كه 30 درصد تولید مقاله و 70 درصد تولید فناوری داشته داشته باشیم.
مهبودی از حضور اندك اعضای هیات علمی دانشگاه های كشور در حوزه صنعت و همچنین كمبود بودجه های پژوهشی انتقاد كرد و گفت: باید 2،3 درصد از درآمد ناخالص ملی كشور صرف فناوری و پژوهش شود اما تاكنون این میزان تامین نشده است.
وی اظهار كرد: در سال 2017 مساله مهم مردم جهان بهداشت و سلامت است؛ بیشتر كشورها از رفاه خوبی برخوردارند و اكنون به فكر این هستند كه سالم زندگی كنند تا عمر طولانی تری داشته باشند؛ بنابراین می توانیم از این فرصت استفاده كرده و رویكرد خود در حوزه تكنولوژی را معطوف بخش سلامت كنیم.
مهبودی خطاب به دانشجویان حوزه زیست فناوری حاضر در مراسم گفت: اكنون زمینه برای كار مناسب است، البته نكات منفی نیز وجود دارد اما باید این مساله را درنظرداشته باشیم كه این نكات منفی در همه كشورها وجود دارد و ما نباید به این مسائل دامن بزنیم بلكه باید با پشتكار وارد این عرصه شویم.
وی افزود: درزمان حاضر جهت گیری های سرمایه از كارخانه به سمت دانش درحال تغییر است؛ در سال گذشته نزدیك به یك میلیون دلار صرفه جویی ارزی از جانب تولیدات شركت های بیوتكنولوژی و تولید دارو داشتیم.
مهبودی گفت: برای اینكه یك نفر PHD بگیرد، 300 میلیون برای او هزینه می شود؛ ما نباید این افراد را پس از فارغ التحصیل شدن رها كنیم. اگر 300 میلیون دیگر برای آنها هزینه كنیم می توانند به تولید سرمایه های زیادی منجر شوند و اینها آورنده ارزش افزوده برای كشور هستند.
مراسم گرامیداشت روز زیست فناوری امروز 27 آذرماه با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید این حوزه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در پایان این مراسم از طرح های برگزیده در قالب دهمین دوره جایزه بزرگ زیست فناوری تقدیر به عمل آمد؛ از بین 42 طرح ارسال شده، 31 طرح مردود، 11 طرح به مرحله داوری راه یافته بود كه در نهایت 2 طرح برنده جایزه سوم و 3 طرح شایسته تقدیر معرفی دانسته و ارائه دهندگان این طرح ها تقدیر شدند.
همزمان با هفته پژوهش، روز 27 آذرماه به عنوان روز زیست فناوری در دانشگاه تربیت مدرس نامگذاری شده است كه امسال میزبان سه رویداد مهم در این حوزه بود.
به همت مركز تحقیقات توسعه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس، دهمین دوره جایزه بزرگ زیست فناوری، نخستین پندارنمای زیست فناوری و نمایشگاه فن بازار زیستی متشكل از محصولات تولید شده شركت های داخلی عمدتا پارك علم و فناوری مدرس سه رویدادی هستند كه امروز در سالن اجتماعات شهید چمران این دانشگاه برگزار شد.
علمی **1834**1440
خبرنگار : ناهید شفیعی **انتشار: گلشن
عضو هیات علمی انستیتوپاستور ایران:
گذر از مسیر پژوهش به صنعت باید به مرور انجام شود
۲۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۲۰
کد خبر:
82767680
تهران- ایرنا- عضو هیات علمی انستیتوپاستور ایران با تاكید بر لزوم تولید علم و مقاله نویسی در كشور گفت: تكنولوژی بر مقاله نویسی و تولید دانش سوار است بنابراین نباید مقاله نویسی را متوقف كرد بلكه باید به مرور از مسیر پژوهش به صنعت وارد شد.