به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، معمولا ويروس ها در اولين قدم حمله، به يك پروتئين موجود روي سطح سلولها به نام HSPG ميچسبند و با آن تركيب ميشوند.
برخي از داروهاي ضد ويروسي به اين شيوه عمل ميكنند كه اين پيوند را شبيهسازي ميكنند، با ويروس تركيب ميشوند و مانع از پيوند ويروس با پروتئين ميشوند. مشكلي كه در اين روش وجود دارد اين است كه نه تنها پيوند دارو با ويروس ضعيف است؛ بلكه منجر به نابودي ويروس نميشود.
محققان براي حل اين مشكل موفق به توليد نانوذراتي شدهاند كه نه تنها با ويروس پيوند قوي برقرار ميكنند؛ بلكه آنها را نابود مي كنند. مرحله اوليه آزمايش اين روش روي طيف وسيعي از ويروسها از جمله هرپس سيمپلكس، پاپيلوماي انساني، دانگي و ويروس سينسيتيال تنفسي موفقيت آميز گزارش شده است.
اين مطالعه هنوز در مراحل اوليه و با نمونههاي حيواني قرار دارد ولي در صورت توسعه و قابليت استفاده در انسان ميتواند از مرگ ميليون ها نفر در سال به دليل عفونتهاي تنفسي جلوگيري كند. محققان در حال بررسي ايمن بودن اين ذرات در بدن انسان هستند.نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Materials منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا – يك گروه بين المللي از محققان با استفاده از فناوري مدلسازي رايانه اي به روشي درست يافتند كه در آن نانو ذرات به طيف وسيعي از ويروس هاي ويرانگر حمله ميكنند و آنها را از بين ميبرند.