۲۹ آذر ۱۳۹۶، ۱۹:۰۴
کد خبر: 82770426
T T
۰ نفر

سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان موقوفات

۲۹ آذر ۱۳۹۶، ۱۹:۰۴
کد خبر: 82770426
سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان موقوفات

مشهد- ایرنا- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یك مشهد گفت: عواید چند موقوفه این شهر در چند طرح دانش بنیان و فناورانه موقوفات سرمایه گذاری شده است.

حجت الاسلام محمد ذاكری روز چهارشنبه در نشست تخصصی وقف علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در مشهد افزود: براساس قوانین 20 درصد درآمد موقوفات منفعتی برای توسعه درآمد همان موقوفات سرمایه گذاری می شود كه اداره اوقاف در این زمینه سرمایه گذاری در فعالیتهای دانش بنیان را در دستور كار خود قرار داده است.
وی به شكل گیری انجمن یاوران علم و فناوری در این اداره اشاره كرد و گفت: مشاركت مردم در حوزه های دانش بنیان و فناورانه در گذشته نیز به شكل تاسیس مدارس و مكتب خانه ها نمود داشته است.
وی موسسه رویان را یكی از موفق ترین موسسات پژوهشی كشور عنوان كرد و افزود: این موسسه دانش بنیان نمونه موفقی از مشاركت واقفین و خیرین در فعالیتهای علمی و پژوهشی جدید است كه نشان دهنده ظرفیت عظیم وقف متناسب با نیازهای امروز جامعه می باشد.
حجت الاسلام ذاكری اظهار كرد: به دلیل برخی تنگناهای مالی در جامعه وقف های مشاركتی و جمعی را برای استفاده از سرمایه های اندك مردم در امر وقف ایجاد كردیم كه این شیوه می تواند با پر رنگ تر كردن مشاركت عمومی در وقف، زمینه سرمایه گذاری در وقف علمی را نیز فراهم كند.
مسئول دفتر همكاری های علمی و امور نخبگان وزارت دفاع در منطقه شمال شرق كشور نیز گفت: بر اساس رتبه بندی بانك جهانی در سال 2016 جایگاه ایران در اقتصاد دانش بنیان رتبه 78 بود كه در مقایسه با تعداد مقالات پژوهشی و رشد تولید علم در كشور رتبه قابل قبولی نیست.
جعفر زارع افزود: سهم تحقیق و توسعه در سال 2013 بصورت میانگین معادل 2.2 درصد بودجه كشورها بود در حالی كه این سهم در ایران 0.3 درصد بودجه است كه همه آن را دولت تامین می كند.
وی اظهار كرد: 64 درصد بودجه پژوهشی در آمریكا را بخشهای خصوصی و موسسات غیرانتفاعی كه اغلب خیریه هستند تامین می كنند لذا در كشور ما نیز مشاركت موسسات خیریه در امور پژوهشی باید بیشتر شود.
مسئول كمیته یاوران وقف خراسان رضوی در اداره كل اوقاف و امور خیریه این استان ادامه داد: مشاركت و سرمایه گذاری موسسات خیریه در بخش علم و فناوری باید به یك گفتمان عمومی تبدیل شود و نهادهای مختلف و متولی امر پژوهش باید به فرهنگ سازی در زمینه وقف علم و فناوری بپردازند.
مدیر مركز تجاری سازی فناوری های جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز گفت: شركتهای دانش بنیان از زمان تاسیس تا زمان نتیجه دهی نیازمند حامیان مالی برای گذر از دوره خطر و تثبیت هستند.
جواد سخدری افزود: تشكیل صندوق وقف فن آوری و تخصیص منابع از طریق واقفان به شركتهای دانش بیان می تواند در موفقیت این شركتها بسیار كارگشا باشد.
وی با اشاره به مشكلات بسیار در زمینه كمبود منابع از جمله انرژی، مواد نفتی و آب اظهار كرد: می توان با استفاده از شركتهای دانش بنیان همه این مشكلات را رفع كرد و از بحران آب كه در سالهای آینده مناطقی از كشور را در بر خواهد گرفت جلوگیری نمود.
مدیر گروه حقوق دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز گفت: فرهنگ سازی در وقف زمانی به صورت موفق و عمومی انجام می شود كه واقفین از تامین امنیت و تداوم موقوفات مطمئن شوند.
حجت الاسلام عبدالرضا اصغری افزود: در زمینه مشاركت واقفین در طرحهای فناورانه باید نظر علما و مراجع عظام تقلید نیز لحاظ شود چرا كه این فتوا ها موجب اطمینان مردم در مشاركت می شود.
مدیر مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: موسسات فن آور از زمان طرح ایده تا تجاری سازی صنعتی سه تا پنج سال نیازمند حمایت هستند كه این مركز خدماتی را به آنان در حوزه علوم پزشكی ارائه می دهد.
مجید ممیزان افزود: دانشگاه علوم پزشكی مشهد یك درصد بودجه سالانه خود را در پژوهش هزینه می كند كه كفاف همه طرح های پژوهشی دانشگاه را نمی دهد.
وی اظهار كرد: مجمعی از خیرین سلامت و پژوهش استان را به ثبت رسانده ایم كه قرار است در 2 پروژه بزرگ پژوهشی تولید واكسن و مركز فرآوری سلولهای بنیادی شرق كشور با این دانشگاه مشاركت كنند.
وی گفت: این دانشگاه تاكنون برای مركز فرآوری سلولهای بنیادی حدود 10 میلیارد ریال هزینه كرده و تكمیل این مركز به 20 میلیارد ریال دیگر نیاز دارد.
ممیزان افزود: راه اندازی این مركز از مراجعه بیماران مرتبط به سلولهای بنیادی شرق كشور به مركز رویان تهران جلوگیری كرده و نیازهای آنان را پوشش می دهد.
وی به مشاركت واقفان در فعالیتهای پژوهشی تاكید كرد و گفت: باید برای مردم تبیین شود كه علاوه بر ساخت مدرسه و درمانگاه در حوزه های دیگر از جمله پژوهش و فناوری نیز می توان وقف انجام داد.
وی همچنین تغییر نگرش جامعه نسبت به وقف را ضروری دانست و افزود: برای تغییر نگرش جامعه نیازمند ترسیم نقشه راه هستیم و در این مسیر رسانه ها ، ادارات اوقاف و مراكز متولی حوزه علم و فناوری باید به صورت مشترك فعالیت داشته باشند.
اولین همایش وقف علم و فناوریهای دانش بنیان نیز اسفند ماه امسال در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.
خبرنگار: ناصر اسدزاده هروی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
3221 / 6053