۳ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۳۳
کد خبر: 82773914
T T
۰ نفر
داروي ضد سرطان ايراني با فرمولاسيون جديد وارد بازار مي‌شود

تهران- ايرنا- دارنده كرسي پژوهشي 'تحقيق و پژوهش در حوزه طراحي و توسعه داروهاي ضد سرطان بر مبناي فرمولاسيون هاي نانو پارتيكلي' از ورود داروي ضد سرطان جديد به بازار خبر داد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سودابه داوران با تشريح تحقيقات و پژوهش داروهاي ضد سرطان اظهار كرد: اين كرسي پژوهشي را به دنبال موفقيتي كه منجر به اخذ مدال علمي يونسكو با عنوان مشاركت در توسعه علوم و فناوري نانو در جهان است، كسب كردم و از آن زمان تا كنون حدود 5 طرح را در اين حوزه به سرانجام رسانديم. آن چيزي كه در اين كرسي بيشتر مد نظر ما است دستيابي به روش هاي جديد در درمان سرطان است و در حال حاضر نيز روي تجاري سازي نتايج اين طرح ها مشغول فعاليت هستيم.
دارنده كرسي پژوهشي 'تحقيق و پژوهش در حوزه طراحي و توسعه داروهاي ضد سرطان' ادامه داد: با توجه به مطالعات و تست داروها روي نمونه هاي حيواني و نتايج مثبتي كه دريافت كرديم تحقيقات را بر روي نمونه هاي انساني توسعه داديم كه نتايج آن نيز رضايت بخش بود. همچنين توسعه سيستم هاي دارورسان دو دارويي نيز يكي از اقداماتي بود كه انجام شد. بر اين اساس درمان بر اساس تلفيق داروهاي شيميايي و گياهي دنبال مي شود تا عوارض داروهاي شيميايي كاهش يافته همچنين بهره وري در جذب نيز افزايش يابد.
اين پژوهشگر با اشاره به اينكه اثرات درماني بر سلول هاي سرطاني مختلف بررسي شده است، بيان كرد: بهره گيري از حامل هاي دارويي نانو ساختار، جذب دارو در سلول هاي سرطاني را افزايش مي دهد، تحقيقات ما روي سرطان هاي ريه، دهانه رحم و تخمدان متمركز است اما دارو بر رده هاي سرطاني ديگر هم جواب مي دهد. با توجه به اينكه سرطان روده بزرگ در كشورمان رو به افزايش است تحقيقاتمان در اين زمينه نيز آغاز شده است.
داوران همچنين درباره تجاري سازي دارو نيز بيان كرد: افرادي كه داوطلبانه دارو را دريافت كردند به حدي رضايت داشتند كه خواستار ادامه دريافت دارو بودند اما بايد ابتدا مراحل قانوني دريافت مجوز دارو طي شود پس از آن دارو وارد بازار مي شود بنابراين مراحل تجاري سازي و فاز تحقيقاتي همزمان در حال طي شدن است و مشكل ما در حال حاضر پروسه طولاني دريافت مجوز براي ورود به بازار است؛ اين دارو با قيمتي كمتر از داروهاي خارجي در بازار به فروش مي رسد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تبريز درباره اثرات اين دارو نيز گفت: اين دارو مانع رشد سلول هاي سرطاني شده و درصد رشدشان را كاهش مي دهد. در واقع سيستم دارويي سرطان را كنترل مي كند و باعث افزايش طول عمر بيماران مي شود حتي در مواردي كه بيماري نيز پيشرفت داشته باشد استفاده از آن نتايج خوبي به همراه دارد. با توجه به اين نكته كه مراحل توليد داروي جديد پروسه اي طولاني است بنابراين با تغيير فرمولاسيون در داروهاي موجود كه پتانسيل بالايي داشتند اصلاح شيميايي انجام شد تا بهره وري درماني ارتقاء يابد.
وي همچنين كرسي هاي پژوهشي را فعاليتي مناسب براي اجراي طرح هاي پژوهشي دانست و ابراز كرد: اعطاي كرسي پژوهشي استراتژي مناسبي براي حمايت از محققان است تا با اين حمايت طرح خود را به خوبي پيش ببرند. قطعا نيز نتيجه اين فعاليت ها منجر به پيشرفت علمي كشور مي شود و نتايج اين توليدات علمي در زندگي مردم نيز ديده خواهد شد. البته صندوق حمايت از پژهشگران و فناوران معاونت علمي نيز با اعطاي اين كرسي پژوهشي گام مناسبي در حمايت از فعاليت هاي تحقيقاتي محققان كشور برداشته كه در فعاليت آنها اثربخش است.
علمي**9031**
خبرنگار: عادل پازيار** انتشار:محتشمي
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر