۴ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۱۸
کد خبر: 82774945
T T
۰ نفر
١١ شركت پرورش ماهي در قفس دربندر چابهار موافقت اصولي دريافت كردند

زاهدان - ايرنا - مديركل دفتر جذب و حمايت از سرمايه ‌گذاري استانداري سيستان و بلوچستان گفت: ١١ شركت براي پرورش ماهي در قفس در آبهاي ساحلي بندر چابهار از سال 95 تاكنون موافقت اصولي دريافت كردند كه برنامه ريزي براي شروع بكار آنها از فصل بعدي با پرورش ١٦٥ تن ماهي در حال انجام است.

ماندانا زنگنه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: طرح پرورش ماهي و ميگو در قفس يكي از طرح هاي مهم اقتصاد مقاومتي محسوب مي شود كه سيستان و بلوچستان به دليل دسترسي به اقيانوس و ظرفيت هاي آن در اولويت قرار دارد.
وي تاكيد كرد: هر 10 تن پرورش ماهي در قفس ظرفيت ايجاد يك شغل مستقيم و 2 شغل غير مستقيم را دارد.
وي گفت: كنترل صيد بي رويه آبزيان و انواع ماهي، كمك به ذخاير دريايي، توليد ارزان ماهي و صيد بدون مخاطرات دريايي از جمله مزاياي پرورش ماهي در قفس است.
وي ادامه داد: در اين طرح انواع ماهي هاي حلوا سفيد، ميش ماهي، شانك و سوكلا در قفس پرورش داده مي شود.
وي تصريح كرد: سواحل چابهار و كنارك 40 درصد صيد كل كشور، رتبه دوم صيد در اقيانوس هند بعد از اندونزي، رتبه نخست صيد در غرب اقيانوس هند و تامين كننده بيش از 70 درصد تن ماهيان كشور است.
وي گفت: شهرستانهاي چابهار و كنارك به دليل اقليم گرم و مرطوب و بادهاي موسمي مونسون هشت ماه در سال براي پرورش ميگو مناسب است و اين امر سبب شده تا كارشناسان اين منطقه را به بهشت آبزي پروري تشبيه كنند.
وي افزود: هم اينك 20 سايت مستعد پرورش ميگو با مساحت حدود 42 هزار هكتار در سواحل جنوب استان شناسايي شده است.
وي گفت: سايت پرورش ميگو گواتر با چهار هزار هكتار مساحت 660 هكتار تاسيسات زيربنايي دارد كه در هر هكتار سه تن ميگو در يك دوره برداشت مي شود.
مديركل دفتر جذب و حمايت از سرمايه ‌گذاري استانداري سيستان و بلوچستان گفت: با توجه به مزيت رقابتي استان در بخش شيلات، صيد، تكثير، توسعه و پرورش آبزيان و تكميل زنجيره ارزش بخش شيلات از اولويت ها و برنامه هاي اصلي حوزه سرمايه گذاري استان است.
زنگنه گفت: سال گذشته با زيركشت رفتن ٧٠٠ هكتار از مزارع پرورش ميگوي گواتر هزار و 325 تن ميگو برداشت كه هزار تن آن صادر شد.
وي ادامه داد: امسال نيز مقرر است هزار و 500 هكتار از مزارع اين منطقه زير كشت ميگو برود كه در اين زمينه برنامه ريزي لازم درخصوص آماده سازي سايت، تامين نقدينگي، بيمه مزارع، معوقات بانكي، تامين برق مطمئن، پروانه بهداشتي، تكثير بچه ميگو، توليد خوراك موردنياز و غيره انجام شده است.
به گزارش شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
چابهار در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقيانوسي ايران به آبهاي آزاد و بين المللي دسترسي دارد.
7316** 6081 خبرنگار: عصمت جهاني ** انتشار دهنده: حيدر سراياني