۷ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۳۶
کد خبر: 82778232
T T
۰ نفر
آيت الله آقا نجفي يك مجاهد علمي بود/ عرفاي بزرگ دين نبايد فراموش شوند

همدان - ايرنا - نماينده ولي فقيه در استان همدان و امام جمعه همدان گفت: آيت الله آقا نجفي يك مجاهد علمي بود و اين عالم رباني تمام عمر خود را در راه نجات انسان از گمراهي و ظلمات صرف كرد.

آيت الله غياث الدين طه محمدي روز پنجشنبه در كنگره ملي مفسر بزرگ قرآن آيت الله آقا نجفي با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزير علوم، تحقيقات و فناوري در همدان افزود: اگر فقها و علماي دين فراموش شوند شهدا نيز به دست فراموشي سپرده مي شوند.
وي با بيان اينكه رزمندگان اسلام پاي منبر و روضه اين بزرگان تربيت شده و در راه اسلام به شهادت رسيدند تاكيد كرد: فلسفه اينگونه كنگره ها يادآوري شعائر ديني و شهدا است.
امام جمعه همدان با تاكيد بر اينكه فقها و عرفاي بزرگ دين اسلام نبايد فراموش شوند ادامه داد: اين علماي بزرگ با مجاهدت و جهاد علمي و عملي و تزكيه و جهاد تبليغي در راه دين و شعائر ديني حركت كرده و خودشان سراسر نور بودند.
آيت الله طه محمدي با بيان اينكه اگر علماي دين نبودند جامعه بشري غرق مي شد افزود: آيت الله آقا نجفي مجاهد نستوه بود.
وي با اشاره به بركات و ثمرات اين كنگره گفت: اين كنگره ها بايد در راستاي پاسداشت مفاخر ديني و مشاهير ايران اسلامي برگزار شود.
آيت الله آقانجفي از علماي معاصر و از شاگردان خاص و داماد مرحوم ميرزاي نائيني و همچنين شاگرد مرحوم غروي اصفهاني در فقه و اصول و از شاگردان خصوصي قاضي طباطبايي در اخلاق بود.
آن مرحوم پس از كسب درجه اجتهاد از سوي شيخ محمد كاظم شيرازي و تاييد آن از طرف شيخ عبدالكريم حائري يزدي موسس حوزه علميه قم از نجف به همدان عزيمت كرد، و تا پايان عمر پر بركت خويش در حدود 50 سال در سنگر مسجد و محراب مشغول ارشاد و تبليغ مردم شد.
دوره حضور اين عالم رباني در همدان با نهضت امام (ره) قرين بود، و او جوانان و قشرهاي مختلف مردم را به حمايت از امام (ره) تشويق مي كرد.
مرحوم آقا نجفي در جريان دستگيري امام راحل در سال 42 در تهران رهبري حركت هاي اعتراضي را به اين اقدام رژيم شاه بر عهده گرفت، و در سال 57 نيز در بازگشت امام از فرانسه جزو كساني بود كه به استقبال امام رفت.
آيت الله آقا نجفي در دوران دفاع مقدس شمع محفل همه رزمندگان اسلام بود، و جوانان رزمنده با حضور در درس هاي اخلاقي و تفسيري او خلاءها و نيازهاي معنوي خود در جبهه هاي جنگ را پر مي كردند.
آثار مرحوم آقا نجفي به خاطر شهرت گريزي آن مرحوم چندان شناخته شده نيست، ولي اين دانشمند فرزانه تقريرات ناييني و غروري را در رديف آثار خود دارد كه هنوز چاپ نشده، و همچنين تفسير انوار درخشان در 18 جلد و شرحي از اصول اعتقادي كافي در 6 جلد نيز از جمله آثارش به شمار مي رود، كه كمتر مورد توجه اهل قلم واقع شده است.
آيت ‏اللّه سيد محمد حسيني همداني معروف به آقانجفي همداني، در سال 1283 شمسي برابر 1322 قمري در بيت علم و تقوا در نجف اشرف به دنيا آمد
وي در نجف از محضر عالمان نام ‏آوري همچون ميرزاي ناييني، محمد حسين غروي اصفهاني، سيد حسين بادكوبه‏ اي، ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي و ميرزا عبدالغفار مازندراني، فقه، اصول، كلام و فلسفه را فراگرفت و در اين درس ‏ها با آيات عظام: سيد ابوالقاسم خويي، سيد محمدهادي ميلاني و علامه سيدمحمدحسين طباطبايي مباحثه مي‏ كرد.
اين عالم رباني به قدري از لحاظ علمي و فقهي مورد توجه ميرزاي ناييني واقع شد كه به ايشان گواهي اجتهاد داد و آقانجفي نيز به شرف دامادي آن مرجع بزرگ نائل شد.
آيت‏ الله همداني پس از اخذ اجازات متعدد اجتهاد از علماي بزرگ نجف، قصد وطن كرد و پس از اقامت 22 ساله در نجف راهي همدان شد از آن پس به تدريس و تاليف و ارشاد مردم پرداخت و در همدان ماندگار شد.
سرانجام آن فقيه بزرگ در سحرگاه نهم مهر 1375 هجري شمسي برابر با پانزدهم جمادي الاول 1417 ق در نودوسه سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييع باشكوهي در همدان و مشهد، در جوار مرقد شيخ بهايي در حرم مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.
2087/7523
خبرنگار: مرضيه بختياري** انتشاردهنده: زهرا پيرنيا