محمد ناصر نيكبخت روز پنجشنبه در كنگره ملي مفسر قرآن آيت الله آقا نجفي همداني افزود: همدان مهد مفاخر و مشاهير علمي و ديني است و آيت الله آقا نجفي از مفاخر و افتخارات بزرگ همدان است و بزرگداشت وي نبايد به اين كنگره محدود شود.
وي ادامه داد: كنگره ملي نكوداشت آيت الله آقا نجفي با عظمت خاصي براي مردي بزرگ و كم نظير برگزار شده و از همه دست اندركاران ، به ويژه موسسه شهيد مدني و حضرت آيت الله محمدي به عنوان رئيس شورا بايد قدرداني كرد.
وي با بيان اينكه همدان داراي افتخارات فراواني است و دانشنامه اي 140 جلدي را درباره بزرگان همدان در دست تهيه داريم افزود: به فرموده رهبر معظم انقلاب ، همدان به صورت طبيعي داراي بزرگاني است كه در ساير نقاط كشور كمتر داريم و علماي همدان به جاهاي ديگر مي روند و به مردم خدمت مي كنند.
وي با بيان اينكه برخي بزرگان همدان مانند سيد جمال الدين و مير سيد علي همداني براي خود ماموريت جهاني در تبليغ اسلام تعريف كرده اند افزود: همدان يك نيروي فوق العاده اي دارد كه هم عالم پرورش مي دهد و هم علما راغب به آمدن به همدان مي شوند.
نيكبخت تاكيد كرد: عالمي مانند آيت الله آقا نجفي آن همه براي قرآن وقت مي گذارد ، با جوانان نيز همنشيني دارد و براي آنها نيز وقت مي گذارد.
وي تصريح كرد: اين كنگره نبايد در اينجا تمام شود و اين عالم جليل القدر بايد همچنان بزرگ داشته شود.
به گزارش ايرنا، آيت الله آقانجفي از علماي معاصر و از شاگردان خاص و داماد مرحوم ميرزاي نائيني و همچنين شاگرد مرحوم غروي اصفهاني در فقه و اصول و از شاگردان خصوصي قاضي طباطبايي در اخلاق بود.
آن مرحوم پس از كسب درجه اجتهاد از سوي شيخ محمد كاظم شيرازي و تاييد آن از طرف شيخ عبدالكريم حائري يزدي موسس حوزه علميه قم از نجف به همدان عزيمت كرد، و تا پايان عمر پر بركت خويش در حدود 50 سال در سنگر مسجد و محراب مشغول ارشاد و تبليغ مردم شد.
دوره حضور اين عالم رباني در همدان با نهضت امام (ره) قرين بود، و او جوانان و قشرهاي مختلف مردم را به حمايت از امام (ره) تشويق مي كرد.
مرحوم آقا نجفي در جريان دستگيري امام راحل در سال 42 در تهران رهبري حركت هاي اعتراضي را به اين اقدام رژيم شاه بر عهده گرفت، و در سال 57 نيز در بازگشت امام از فرانسه جزو كساني بود كه به استقبال امام رفت.
آيت الله آقا نجفي در دوران دفاع مقدس شمع محفل همه رزمندگان اسلام بود، و جوانان رزمنده با حضور در درس هاي اخلاقي و تفسيري او خلاءها و نيازهاي معنوي خود در جبهه هاي جنگ را پر مي كردند.
آثار مرحوم آقا نجفي به خاطر شهرت گريزي آن مرحوم چندان شناخته شده نيست، ولي اين دانشمند فرزانه تقريرات ناييني و غروري را در رديف آثار خود دارد كه هنوز چاپ نشده، و همچنين تفسير انوار درخشان در 18 جلد و شرحي از اصول اعتقادي كافي در 6 جلد نيز از جمله آثارش به شمار مي رود، كه كمتر مورد توجه اهل قلم واقع شده است.
آيت اللّه سيد محمد حسيني همداني معروف به آقانجفي همداني، در سال 1283 شمسي برابر 1322 قمري در بيت علم و تقوا در نجف اشرف به دنيا آمد
وي در نجف از محضر عالمان نام آوري همچون ميرزاي ناييني، محمد حسين غروي اصفهاني، سيد حسين بادكوبه اي، ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي و ميرزا عبدالغفار مازندراني، فقه، اصول، كلام و فلسفه را فراگرفت و در اين درس ها با آيات عظام: سيد ابوالقاسم خويي، سيد محمدهادي ميلاني و علامه سيدمحمدحسين طباطبايي مباحثه مي كرد.
اين عالم رباني به قدري از لحاظ علمي و فقهي مورد توجه ميرزاي ناييني واقع شد كه به ايشان گواهي اجتهاد داد و آقانجفي نيز به شرف دامادي آن مرجع بزرگ نائل شد.
آيت الله همداني پس از اخذ اجازات متعدد اجتهاد از علماي بزرگ نجف، قصد وطن كرد و پس از اقامت 22 ساله در نجف راهي همدان شد از آن پس به تدريس و تاليف و ارشاد مردم پرداخت و در همدان ماندگار شد.
سرانجام آن فقيه بزرگ در سحرگاه نهم مهر 1375 هجري شمسي برابر با پانزدهم جمادي الاول 1417 ق در نودوسه سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييع باشكوهي در همدان و مشهد، در جوار مرقد شيخ بهايي در حرم مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.
2087/7523
خبرنگار: مرضيه بختياري** انتشاردهنده:زهرا پيرنيا
استاندار همدان:برگزاري كنگره نكوداشت آيت الله تالهي در دستور كار قرار گيرد
۷ دی ۱۳۹۶، ۱۲:۰۶
کد خبر:
82778369
همدان - ايرنا - استاندار همدان پيشنهاد كرد: براي بزرگداشت آيت الله تالهي(ره) كه تاكيد رهبر معظم انقلاب بود، موسسه شهيد مدني برنامه ريزي كند تا براي سال آينده كنگره نكوداشت وي برگزار شود و بنده هم حمايت خواهم كرد.