۹ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۳۵
کد خبر: 82779870
T T
۰ نفر

انجام بيش از 192 هزار آزمايش دامي در البرز

۹ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۳۵
کد خبر: 82779870
انجام بيش از 192 هزار آزمايش دامي در البرز

كرج- ايرنا- مديركل دامپزشكي البرز گفت : از ابتداي سال جاري تاكنون 192 هزار نمونه آزمايش دام و طيور با هدف شناسايي و تشخيص بيماري ها در اين استان انجام شده است.

دكتر علي اصغر شريفي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاكيد بر شعار' پيشگيري بهتر از درمان است' بر لزوم انجام آزمايشات تشخيصي قبل از وقوع بيماري هاي دام و طيور در مراكز آزمايشگاهي دامپزشكي استان تاكيد كرد.
وي با قدرداني از زحمات پرسنل اداره تشخيص و درمان و آزمايشگاه مركزي دامپزشكي استان در فعاليت هاي انجام شده 9 ماهه سال جاري، اظهار داشت: يكي از بخش هاي حساس در ادارات دامپزشكي آزمايشگاه هاي تشخيصي بوده كه نقش بسيار مهمي در تشخيص بيماري هاي دام و طيور و پيشگيري از بروز و شيوع بيماري هاي مشترك دارند و توجه به اين بخش و تجهيز دستگاه هاي آزمايشگاهي با متد روز از اولويت هاي ادارات كل دامپزشكي است.
وي گفت: با وجود كمبود نيرو و امكانات از ابتداي سالجاري تاكنون بيش از 192 هزار و 500 واحد آزمايش نمونه هاي دام، طيور، آبزيان و ... در آزمايشگاه مركزي استان انجام و بيش از 800 مورد بازديد نيز از مراكز تحت پوشش آزمايشگاهي بخش خصوصي صورت گرفته است.
شريفي، آزمايشات انجام شده را شامل 81 هزار و 331 مورد آزمون هاي سرولوژي دام، 76 هزار و 236 مورد سرولوژي طيور و 34 هزار و 953 موردساير آزمون هاي كنترل كيفي فرآوررده هاي خام دامي و انگل شناسي دانست.
وي اضافه كرد: همچنين در همكاري با سازمان دامپزشكي كشور تعداد 300 مورد آزمون ميكروبي بر روي نمونه هاي ارسالي دارو انجام شده است.
مديركل دامپزشكي استان البرز همچنين با اشاره به استقرار 33 بيمارستان و درمانگاه دامپزشكي در استان، گفت: در اين مدت زمان بيش از 53 هزار مورد مراجعه صاحبان دام هاي بيمار داشته اند كه شامل 1950 مورد عمليات جراحي و مامايي دام،6500 مورد درمان دام سبك و سنگين و يك ميليون 124 هزار قطعه طيور نيز درمان شده اند.
وي ضمن برشمردن لزوم رعايت حقوق حيوانات كه در شرع مقدس اسلام نيز بر آن تاكيد فراوان شده، افزود: دامپزشكان شاغل در بخش دولتي نيز ضمن گزارش گيري مستمر از بخش خصوصي شاغل در امور دامپزشكي استان در زمينه بيماري هاي شايع دام و طيوردر منطقه، پيگيري هاي لازم را در خصوص بررسي، قرنطينه و امور پيشگيري انجام مي دهند تا از شيوع و يا انتشار بيماري جلوگيري بعمل آورده باشند.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشين طهماسبي**انتشاردهنده: محمد عزيزپور