۱۱ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۳۴
کد خبر: 82782427
T T
۰ نفر

پیام نامیمون آمریكا برای عراقی ها در 2018

۱۱ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۳۴
کد خبر: 82782427
پیام نامیمون آمریكا برای عراقی ها در 2018

بغداد – ایرنا – درحالی كه بسیاری انتظار داشتند پایان گروه تروریستی داعش، آغازی برای پایان حضور نظامی آمریكا در عراق باشد اما واشنگتن با اعلام ماندن نیروهایش در عراق، شاید بدترین پیام را در آستانه 2018 برای افكار عمومی عراق مخابره كرده است.

پیام فرستاده ویژه رییس جمهور امریكا در ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن در آستانه سال جدید میلادی و تاكیدات برخی از افسران عالی رتبه آمریكایی مبنی بر ماندن نیروهای آمریكایی در خاك عراق در سال جدید، شاید نامیمون ترین پیام سال 2018 برای عراقی ها بوده است.
'بریت مك گورك' در این پیام تاكید كرده است: 'نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری امریكا، تدابیر ویژه در غرب عراق برای ممانعت از ظهور نسخه جدید داعش اتخاذ می كند' كه این اظهارات به اعتقاد كارشناسان به مفهوم ادامه حضور نظامی آمریكا در عراق است.
اقدامات آمریكا طی سه سال گذشته در تثبیت حضور نظامی خود در برخی از پایگاه های نظامی به ویژه 'عین الاسد' و 'حبانیه' در استان الانبار در غرب عراق به بهانه آموزش نیروهای عراق، به اعتقاد كارشناسان امنیتی، همگی نشان از تلاش آمریكا به ادامه حضور نظامی بلند مدت در عراق دارد.
این پایگاه ها فقط به عراق محدود نشده بلكه جنگ داعش، بهانه ای برای آمریكا برای ایجاد حداقل سه پایگاه نظامی در سوریه كرده كه یكی در اردن در نزدیكی اراضی سوریه و دیگر در جنوب و شرق سوریه است..
گرچه طبق برنامه رییس جمهور سابق آمریكا مقرر بود، تعداد نیروهای آمریكایی از 5 هزار نفر فراتر نرود اما گزارش های مسوولان عراقی حاكیست كه تعداد نظامی امریكا به 10 هزار و برخی گفته اند به 12 هزار نفر رسیده است.
آمریكا همچنین در اقدامی غیر قانونی و بدون اجازه دولت سوریه، هم اكنون بالغ بر 500 نظامی خود را به بهانه حمایت از نیروهای كرد دموكراتیك سوریه (قسد) در شرق سوریه مستقر كرده و به طور مرتب در حال تجهیز این نیروی مسلح كرد به انواع سلاح و مهمات است.
همزمان با اظهارات بریت مك گورك مبنی بر ماندن در عراق، روزنامه عرب زبان 'العربی الجدید' چاپ لندن، به نقل از یكی از افسران بلندپایه ارتش آمریكا كه نام او را فاش نكرده آورده است كه نیروهای آمریكایی در 2018 در عراق باقی می مانند و خروج آنها از عراق صحت ندارد.
كارشناسان و حتی رسانه های امریكایی از جمله 'واشنگتن پست' (در تاریخ 17 ژانویه 2017) معتقدند كه علی رغم اصرار آمریكا به ماندن نیروهایش در عراق و سوریه اما واشنگتن فاقد راهبرد مشخصی برای این حضور نظامی است.
طبق این نظر، به دلیل نفرت عمومی كه نسبت به نیروهای امریكایی در منطقه وجود دارد، نظامیان آمریكا در مقایسه با روسیه و نیروهای محور مقاومت در عراق و سوریه، وضعیت شكننده ای دارند و حضور آنها به جای آن كه عامل ثبات و آرامش باشد، اسباب نگرانی و ناآرامی است.
سخنگوی گروه های مقاومت اسلامی كتائب حزب الله عراق همین چند روز قبل با زبان تهدید به نیروهای آمریكایی هشدار داد كه اگر به صورت داوطلبانه خاك عراق را ترك نكنند مجبور خواهند شد كه با اكراه از خاك عراق بیرون بروند.
كتائب حزب الله عراق تنها گروهی نیست كه از نیروهای آمریكایی خواسته است كه خاك عراق را ترك كنند بلكه النجباء، عصائب اهل الحق و دیگر گروه های مقاومت اسلامی و رهبران سیاسی عراقی نیز این درخواست را مطرح كرده اند.
'نایف الشمری' نایب رییس كمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در اظهاراتی تازه اعلام كرده است كه نیروهای امریكایی در طول جنگ با گروه تروریستی داعش هیچ گونه حضور و نقش فیزیكی در این جنگ نداشتند و بر همین اساس نیازی به حضور آنان نیست و باید عراق را ترك كنند.
وی اضافه كرده است كه نیروهای امریكایی در طول سه سال جنگ با گروه تروریستی داعش حتی یك كشته نداده و بیشتر نقش پشتیبانی هوایی و لجستیك داشته اند و برای همین با پایان خطر داعش، دیگر نیازی با حضور آنها در عراق نیست.
در سوریه شاید به مراتب شرایط برای نیروهای آمریكایی بدتر باشد زیرا آمریكایی ها عملا از یك گروه مسلح خارج از قانون در اراضی عراق دفاع كرده و بدون اجازه دولت منتخب سوریه، ، بخشی از اراضی آن را اشغال كرده است.
اما دولت دونالد ترامپ بیش از اینكه یك راهبرد مشخص برای حضور نیروهایش در عراق و سوریه داشته باشد به نظر می رسد كه در صدد ابقای نیروهای خود در منطقه است تا از آنها در راستای منافع واشنگتن بهره ببرد.
این چیزی كه است كه 'جیمس ماتیز' وزیر دفاع آمریكا اخیرا به صراحت به آن اشاره كرده و گفته است كه 'حضور نظامیان آمریكا در عراق و سوریه در راستای منافع ملی امریكا است.'
در همین راستا دولت آمریكا در بودجه 2018 مبلغ قابل توجه یك میلیارد و 300 میلیون دلاری برای آنچه حمایت از نیروهای عراق در برابر تهدید های احتمالی نامیده، درخواست كرده است.
به اعتقاد كارشناسان، مسئله حضور نظامیان آمریكایی در عراق و سوریه یكی از مباحث بحث برانگیز در 2018 خواهد بود و آنچه بیش از همه كارشناسان امنیتی را نگران كرده، اصرار ناموجه آمریكا به ماندن نظامیانش، منجر به تنش و در نتیجه ناآرامی و بی ثباتی به ویژه در داخل عراق شود.
روی همین اصل است كه اعلام بریت مك گورگ و برخی از افسران بلندپایه آمریكا به ماندن نظامیان آمریكا در عراق و سوریه، در آستانه سال جدید میلادی، بدترین پیام نه تنها افكار عمومی عراق بلكه شاید عموم منطقه است.
اعتقاد بر این است كه از 1990 تا به امروز كه پای نظامیان آمریكا به منطقه باز شده، هرگز منطقه روی آرامش به خود ندیده و به همین دلیل هرگونه اشاره یا پیامی در خصوص ادامع حضور نظامی آمریكا در منطقه، افكار عمومی منطقه و در پیشاپیش آن مردم عراق و سوریه را نگران می كند.
خاورم *353*380*