به گزارش ایرنا، مبنای شكل گیری آمریكا بر پایه قتل عام بومیان این قاره و تضییع حقوق آنان و بیرون كردن آنها ازخانه هایشان بوده است كه بیان همه موارد به دلیل گستردگی وتعدد آن نیازبه ماه ها وسال ها فعالیت پژوهشی و انتشار ده ها جلد كتاب از مستندات آن است.
عملكرد سراسر از خشونت و سركوب آمریكایی ها نشان می دهد كه دولتمردان این كشور انسان های صالحی برای دخالت در امور دیگر كشورها و متهم كردن آنها به خشونت و تضییع حقوق بشر نیستند بلكه به قول سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه این آمریكایی ها هستند كه باید تجارب خود در زمینه سركوب اعتراضات آرام مردمی را در اختیار دیگر كشورها قرار دهند.
نحوه سركوب و نادیده گرفتن حقوق انسان ها از سوی دولت آمریكا به یك برند منحصر به فرد در جهان مبدل شده است كه باید جهان برای آن چاره ای بیاندیشد. حمایت از سركوب ملت مظلوم فلسطین توسط صهیونیست های غاصب خود نمونه بارزی از بی ارزش بودن ارزش های انسانی در نظر دولتمردان آمریكا است.
از زمان شكل گیری كشور آمریكا در سال 1776 این رویه آغاز شده و تا كنون نیز ادامه دارد.
در سال های متمادی جهان شاهد ظلم و ستم دولتمردان آمریكا به بومیان این سرزمین یعنی سرخ پوستان و كشتار بی رحمانه آنان در مقاطع مختلف بوده است كه نمونه ای از آن را جهان در سال 1890 و قتل و عام سرخ پوستان برای تصاحب سرزمین آنها در منطقه ووندد نی شاهد بوده است.
نوع رفتار خشن و سركوبگرانه دولتمردان آمریكا با سرخ پوستان سرگذشت بسیار غمانگیزی را برای آنان رقم زد. در این كشتارها بیشتر كسانی كه جان خود را از دست می دادند زنان و كودكان و سال خوردگان بودند. در سال 1830 نیز قانونی به نام سرخ پوست زدایی در این كشور صادر شد كه در جریان آن 4 هزار سرخ پوست جان خود را از دست دادند.
رفتار با سیاه پوستان آمریكا نیز وضعیتی مشابه با سرخ پوستان داشته است. روحیه نژادپرستارانه دولتمردان آمریكا در اعصار مختلف باعث شده تا آنها خود را نژاد برتر دیده و با دیگر نژادها رفتاری غیرانسانی داشته باشند.
جنبش ضد زجركُشی سیاهان در سال های دهه هشتاد و نود یك جنبش حقوق مدنی در آمریكا بود كه با هدف لغو زجر كش كردن سیاهان صورت می گرفت كه یكی از ابزارهای سركوب آمریكایی های سیاه پوست بود.
اغلب اعضای این گروه سیاه پوستان آمریكایی بودند كه سعی می كردند سیاست مداران آمریكا را قانع كنند راهی برای اصلاح این وضعیت پیدا كنند و پس از شكست خوردن این راهبرد، سعی كردند برای تصویب قانونی ضد زجركشی تلاش كنند.
سیاستمداران نژادپرست آمریكا به خاطر این مبارزات بسیاری از رهبران این جنبش را تهدید به مرگ كردند.
اعتراضات سیاهان آمریكا در میامی در 37 سال پیش با به جا گذاشتن كشته های بسیار و صدها زخمی برغم اقدامات خشن و سركوبگرانه مقامات این كشور ابعاد گسترده یافت.
آمریكا در سال 2011 مواجه با موجی از تظاهرات سراسری در شهرهای مختلف موسوم به جنبش ضد نابرابری اشغال وال استریت بود كه منجر به یكی از شدیدترین تظاهرات و درگیری های خیابانی بین معترضان و پلیس شد.
وال استریت قلب تپنده اقتصاد آمریكا محسوب می شود و كسانی كه این جنبش را راه اندازی كردند اعلام می كردند كه ما 99 درصدی هستیم كه از خانههای خود بیرون رانده شدهایم. ما از خدمات درمانی مطلوب محروم بودهایم. ما از آلودگی محیط زیست رنج میبریم. ما ساعات طولانی را برای مقدار اندكی دستمزد و بدون بهرهمندی از حقوق قانونی خود سخت كار میكنیم، البته اگر بتوانیم كاری پیدا كنیم. در حالی كه یك درصد دیگر از همه چیز برخوردار است، ما از هیچ چیز برخوردار نیستیم. ما 99 درصد جامعه هستیم.
اعتراض به مسائلی همچون فقر، بیكاری، قدرت و نفوذ شركتهای بزرگ، نابرابری اجتماعی، جنگهای خاورمیانه، بدهی دانشجویان و پاداشهای زیاد برای مجریان وال استریت، از جمله اهداف آغاز این جنبش اعلام شد.
دولت آمریكا با پشتیبانی رقیب سرسخت خود حزب جمهوری خواه تلاش كردند تا با سركوب صدای معترضان را خفه كنند. خشونت پلیس در برخورد با جنبش وال استریت یك واكنش كاملاً سازماندهی شده بود. در این جریان پلیس برای پراكنده كردن معترضان از هر شیوه سركوب استفاده كرد.
برخی از شاهدان و بازداشت شدگان اعلام می كردند كه در مدت زمان بازداشت، مسئولان زندان ساعتها از خوردن و آشامیدن و رفتن آنها به دستشویی جلوگیری میكردهاند. حمله با اسب میان معترضان و زیر گرفتن معترضانی كه روی زمین افتاده بودند با موتورسیكلت بارها مشاهده شد.
استفاده از گاز اشكآور برای متفرق كردن معترضان منجر به زخمی و بیهوش شدن تظاهركنندگان میشد. این در حالی است كه معترضان با زدن چادر در مقابل قلب اقتصادی آمریكا، حتی اقدام به شعار دادن هم نمی كردند و به گونه ای آرام اقدام به تحصن كرده بودند.
در سال 2014 نیز در اثر شلیك پلیس به یك نوجوان سیاه پوست در شهر فرگوسن ایالت میسوری آمریكا اعتراضات بسیار گسترده ای به وجود آمد كه به درگیری شدید بین پلیس و معترضان سیاه پوست انجامید كه در نهایت منجر به ورود نیروهای گارد ملی آمریكا برای فرونشاندن اعتراضات شد.
اقدامات خشن و سركوبگرانه دولت آمریكا باعث شدن كه دنیا به این واقعیت بیشتر پی ببرد كه نژادپرستی و تبعیض نسبت به سیاهپوستان، موضوع ریشهای در این كشور است.
شكنجه و آزار و اذیت معترضان سیاه پوست به حدی بود كه بسیاری از كشورها آن را تقبیح كرده و خواستار برخورد كمیته منع شكنجه سازمان ملل با آن شدند.
در همان سال ها همچنین دارن ویلسون پلیس سفیدپوست و نژادپرست آمریكا مایكل براون، نوجوان 18 ساله و سیاهپوست آمریكایی را كشت بعد از مایكل براون هم دهها سیاهپوست دیگر نیز در بیرون و داخل زندان توسط پلیسهای نژادپرست آمریكا به سرنوشت براون دچار شدند كه در اكثر موارد نیز پلیسهای قاتل بدون هیچ پیگردی تبرئه شدند. این كشتارها اعتراضات سراسری مردم آمریكا را در پی داشت كه از سوی دولت آمریكا به شدت سركوب شد.
در نخستین سالگرد قتل مایكل براون مردم فرگوسن بار دیگر به خیابانها ریختند و علیه تداوم نژادپرستی علیه سیاهان و فقدان عدالت در دستگاه قضایی آمریكا شعار دادند. این اعتراضها در نهایت با یورش پلیس به سمت معترضان، به درگیری كشیده شد كه دهها نفر از معترضان سركوب و دستگیر شدند.
شدت برخوردهای نیروهای آمریكایی به حدی بودكه حتی یك دختر 12ساله سیاهپوست كه برای اعتراض به تبعیض نژادی به خیابان آمده بود، دستگیر شد. پلیس فرگوسن در واكنش به خبر بازداشت این دختر 12 ساله و در تلاش برای كاستن از حجم اعتراضات و انتقادات اعلام كرد وی 18 سال سن دارد.
در جریان این اعتراضات در یكی از مناطق فرگوسن نیز نیروهای پلیس آمریكا به سمت جمعیت معترضان تیراندازی كردند.
به گفته شاهدان عینی، پلیس از اسپری فلفل برای پراكندن یا دستگیری معترضان استفاده كرده است.
انتخاب دونالد ترامپ رییس جمهوری فعلی آمریكا نیز موجی از اعتراضات سراسر این كشور را فرا گرفت كه این اعتراضات نیز با سركوب شدید پلیس مواجه شد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا از موضعگیری خود در قبال درگیریها در این زمینه دفاع كرده و پلیس برای متفرق كردن تظاهركنندگان مخالف گاز اشكآور به كار برد.
در جریان سخنرانی رییس جمهوری آمریكا در جمع هوادارانش در یك مركز اجتماعات در شهر فینیكس، آریزونا، ماموران پلیس با تظاهركنندگان مخالف در نزدیكی محل سخنرانی درگیر شدند و به سوی آنان گاز اشك آور شلیك كردند. رسانه ها تعداد معترضان را تنها در این شهر چند هزار نفر اعلام كردند.
تظاهرات معترضان خارج از راهپیمایی دونالد ترامپ در ایالت نیو مكزیكو نیز به خشونت كشیده شد و پلیس به شدت آنان را سركوب كرد.
بسیاری از معترضان كه منتقد مواضع این نامزد سرمایهدار حزب جمهوری خواه بودند، شعارهای ضد ترامپ سر دادند. برخورد خشن با معترضان با ترامپ در گوشه و كنار آمریكا كماكان ادامه دارد.
1535/6155خبرنگار:داریوش غفاری**انتشار دهنده:داریوش غفاری
كرج - ایرنا - دخالت های آشكار دولتمردان آمریكا در دیگر كشورها، رفتار خصمانه این كشور با انقلاب اسلامی مردم ایران و حمایت كامل از رژیم مستبد شاهنشاهی و متهم كردن دیگر كشورها به تضییع حقوق بشر، ما را بر آن می دارد كه نگاهی گذرا به كارنامه سیاه دولتمردان این كشور در آزار و اذیت انسان ها، سركوب و ترور معترضان داشته باشیم.