خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۸ دی ۱۳۹۶، ۱۵:۳۸
کد خبر: 82789554
T T
۰ نفر
شهرداری ها موظفندبرای رفع مزاحمت مشاغل مزاحم اقدام كنند

تهران-ایرنا-معاون امورشهرداری های سازمان شهردارها و دهیاری های كشوربا بیان این كه به موجب آیین نامه ساماندهی مشاغل واصناف مزاحم شهری، شهرداری ها موظف به رفع مزاحمت مشاغل و اصناف مزاحم هستند، گفت: به منظور رفع مزاحمت مشاغل و اصناف مزاحم، متناسب با وضعیت فعالیت، مكان استقرار و ماهیت شغلی آنها، نسبت به صدور حكم انتقال، جابجایی یا رفع مزاحمت از طریق اصلاح فرآیندكار، تغییر فعالیت یا نوسازی اقدام كنند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا ازسازمان شهرداری ها و دهیاری ها، هیربد معصومی از ابلاغ آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری به موجب اصل (138) قانون اساسی و بند (20) ماده (55) قانون شهرداری، كه از سوی وزارت كشور تهیه و در دولت تصویب شد، به همراه جدول مشاغل و صنوفی كه به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت كنند از سوی معاون اول رئیس جمهوری خبر داد.
وی اضافه كرد: دستورالعمل مربوط برای اعمال وحدت رویه توسط شهرداری ها وهماهنگی دستگاه های ذیربط با شهرداری ها در اجرای این تصویب نامه و نیز تعیین مهلت مناسب موضوع تبصره بند(20) ماده (55) قانون شهرداری، توسط كارگروه ملی موضوع ماده(6) این تصویب نامه ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه تهیه و توسط وزیر كشور ابلاغ می شود. معصومی ادامه داد: همچنین ضوابط تشخیص مشاغل و اصناف مزاحم نیز در این كارگروه ملی تهیه و برای اعلام عمومی به شهرداری ها ابلاغ می شود.
وی افزود: مجموعه مشاغل وصنوفی كه به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت كنند و مشمول تعطیلی و انتقال قطعی به خارج از شهر یا به شهرك صنعتی، مجتمع های صنفی مجاز و شهرك های كشاورزی می باشند، به شرح جدول پیوست این آیین نامه تعیین می شود.
معاون امور شهرداری های سازمان شهردار ها و دهیاری ها گفت :مفاد این جدول نافی ضوابط و معیارهای استقرار واحدها و فعالیت های صنعتی و تولیدی موضوع تصویب نامه شماره78946/ت 39127ه روز پانزدهم تیرماه 1390 و اصلاحات بعدی آن نبوده و تصویب نامه یادشده همچنان به قوت خود باقی است.
معصومی توضیح داد: در مورد سایر مشاغل با توجه به شدت مزاحمت، ناسازگاری با محیط شهری و شرایط محلی حسب مورد، مفاد بند(20)ماده(55) قانون شهرداری ملاك عمل خواهد شد و دستگاه های اجرایی و اتحادیه های صنفی موظفند از صدور مجوز جدید و یا تمدید پروانه فعالیت برای مشاغل و صنوف یادشده برای استقرار در محل های غیر مجاز خودداری كنند.
وی افزود: شهرداری ها و دستگاه های اجرایی ذیربط موظفند به منظور استفاده از ابزارهای تشویقی(ازجمله تعیین محل جدید استقرار، تامین زیرساخت های لازم و فراهم كردن تسهیلات بانكی)، برای تسهیل در انتقال مشاغل و صنوف موضوع این ماده با رعایت اسناد فرادستی برنامه ریزی و اقدام كنند.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: در این آیین نامه،‌ جدول مشاغل و صنوفی كه به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت كنند و مشمول تعطیلی و انتقال قطعی به خارج از شهر یا یه شهرك صنعتی، مجتمع های صنفی مجاز و شهرك های كشاورزی می باشند، مشتمل بر25 عنوان مشخص شده است.

**مشاغل و صنوفی كه به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت كنند
معصومی افزود: براین اساس اماكن تولید، بسته بندی و انبار مواد شیمیایی خطرناك و مواد محترقه؛ دامداری اعم از سبك و سنگین؛ مرغداری و پرورش انواع طیور صنعتی؛ تولید مصنوعات سیمانی و موزائیك؛ تولید لوله سیمانی وپله؛ تولیدكاشی وسرامیك؛ آجرپزی (ازجمله: تولید آجر فشاری و سفال،تولید آجر قزاقی)؛ تولید گچ و آهك؛ سنگبری و سنگ كوبی جزء مشاغل و صنوفی كه به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت كنند.
وی اضافه كرد: كارگاه های تولیدآسفالت؛ تولید شن وماسه؛ چرم سازی؛ دباغی؛ سالامبور سازی؛ روده پاك كنی؛ كشتارگاه دام و طیور؛ پایانه های بار و انبار موسسات باربری؛ شارژگاز در كپسول؛ همه آب فلزكاری ها( آب كاری)؛ رنگ كاری پروفیل آلومینیومی (رنگ كوره ای) نیز جزء مشاغل و صنوفی كه به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت كنند.
معصومی افزود: همه ریخته گری ها و ذوب فلزات ازجمله: چدن، مس، فولاد، مفرغ و برنز، آلومینیوم، سرب؛ مراكز بازیابی اوراق انواع خودرو، موتور سیكلت و ماشین آلات راه سازی، صنعتی و كشاورزی؛ انبار انواع پسماند و ضایعات قابل بازیافت مشتمل بر فلزی، قراضه ها، كاغذ و مقوا، لاستیك و پلاستیك، پتو؛ و تعمیرگاه ماشین آلات سنگین نیز جزو مشاغل و صنوفی كه به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی توانند در محدوده شهر فعالیت كنند.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور در ادامه گفت: به منظور هدایت و نظارت بر اجرای این تصویب نامه، كارگروه ملی با مسئولیت وزارت كشور و عضویت وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، راه و شهر سازی، جهاد كشاورزی، تعاون، كار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی،‌ سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری تهران و اتاق اصناف ایران تشكیل می شود.
معصومی افزود: دبیرخانه این كارگروه در سازمان شهرداری های و دهیاری های كشور است و كارگروه های محلی متناظر در مركز هر شهرستان با عضویت واحدهای متناظر و شهرداری مربوط با مسئولیت فرماندارتشكیل می شود و معاونین امور عمرانی استانداری ها مسئول نظارت بر حسن انجام كار كارگروه های محلی هستند.
وی اضافه كرد: در آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، وظایف و تكالیف دستگاه ها برای ساماندهی مشاغل واصناف مشخص شده است كه بر این اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت با همكاری اتاق اصناف ایران موظف است اقدامات لازم را در زمینه ایجاد ظرفیت برای استقرار صنوف موجود در شهرها و شهرك های صنعتی، گذراندن دوره های آموزشی، محیط زیست، بهداشت و ایمنی از سوی صاحبان و كاركنان واحدهای صنفی براساس ماده (17) قانون نظام صنفی كشور -مصوب 1382- و راه اندازی سامانه های خدمات الكترونیك مشاغل شهری اجرایی كنند.
معصومی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز موظف است اقدامات لازم را در خصوص تكمیل و به هنگام سازی دستور العمل بهداشتی برای مشاغل و صنایع كوچك مقیاس و نظارت بر اجرای آن و اجرای آیین نامه ها، ضوابط و مقررات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای در مورد واحدهای مزاحم كه از سوی شهرداری معرفی می شوند، ‌انجام دهد.
وی، وظایف وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی را تكمیل و به هنگام سازی دستور العمل ایمنی برای مشاغل و صنایع كوچك مقیاس و نظارت بر اجرای آن و اجرای مفاد ماده (85) قانون كار مصوب 1369 و آیین نامه حفاظت ایمنی و بهداشت كار در مورد واحدهای مزاحم كه از سوی شهرداری اعلام می شوند و ترویج استانداردهای ایمنی عنوان كرد.
وی گفت: اتاق اصناف ایران نیز باید اقداماتی را در باره ایجاد و تكمیل بانك اطلاعات مشاغل، اصناف و فعالیت های شهری با قابلیت دسترسی عام و بروز رسانی مستمر آن با همكاری شهرداری ها و ادارات صنعت، معدن و تجارت با اولویت شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت، انجام دهد.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور همچنین در زمینه سابقه تدوین آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، گفت: در پی تصویب سند آسیب شناسی شهرداری‌ها در حوزه ساماندهی صنایع و مشاغل شهری در جلسه كمیسیون اصلی خاص امور كلان شهر تهران و سایر كلان شهرهای دولت،‌ وزارت كشور به منظور ساماندهی صنوف و مشاغل مكلف به تهیه آئین نامه اجرایی بند20 ماده 55 قانون شهرداری-مصوب 1344- با همكاری دستگاه های مرتبط شد.
اجتمام**2181*1724*تنظیم: ناهید حاجی خانی * انتشار: حسین فتح الهی
۰ نفر