به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، اين محققان در سال 2015 ميلادي براي اولين بار بافت فعال عضلات انسان را توليد كرده بودند.
سلولهاي بنيادي پرتوان توانايي بدل شدن به تقريبا هرنوع سلول موجود در بدن را دارند و تحقيقاتي كه در طول يك دهه گذشته انجام گرفته است، تكنيكهاي فوقالعادهاي را براي برنامهريزي مجدد سلولهاي پوست انسان بهمنظور تبديل شدن به سلولهاي بنيادي پرتوان در اختيار محققان قرار داده است.
به گفته محققان استفاده از سلولهاي بنيادي پرتوان كه از جنس سلولهاي عضلات نيستند، اما قابليت تبديل شدن به تمام سلولهاي بدن را دارند، امكان توليد تعداد نامحدودي از نياياختههاي ماهيچهساز را فراهم ميكند.
محققان براي تبديل سلولهاي بنيادي به سلولهاي ماهيچه، پروتئيني موسوم به Pax7 را مورد استفاده قرار دادند. اين مولكولها سلولهاي بنيادي را بهگونهاي تحريك ميكنند كه تبديل به بافت ماهيچه شوند. سپس با استفاده از يك ماتريس سهبعدي اين سلولها رشد داده ميشوند تا تبديل به فيبرهاي عضلاني فعالي شوند كه دقيقا مانند بافتهاي عضلاني طبيعي نسبت به محركهاي خارجي واكنش نشان ميدهند.
اين بافت عضلاني درون بدن موشهاي آزمايشگاهي ايمپلنت شد و به خوبي عمل كرد و تنها تفاوت اين رشتههاي عضلاني با ماهيچههاي واقعي در اين است كه در مقايسه با بافت واقعي، مقاومت كمتري دارند.
يكي از مهمترين كاربردهاي اين بافت عضلاني فراهم كردن امكان آزمايش اثر داروهاي مختلف بر بدن بيماران است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه دوك انگليس توانستند بافت زنده و فعال پوست انسان را با استفاده از سلولهاي بنيادي پرتوان از ابتدا بسازند.