۲۰ دی ۱۳۹۶، ۲۱:۰۰
کد خبر: 82792111
T T
۰ نفر
اتاق فردوسي شناسي دانشگاه دولتي بانوان لاهور آماده تاسيس شد

لاهور - ايرنا - بنا به درخواست اساتيد، دانشجويان و علاقه مندان به زبان فارسي «اتاق فردوسي شناسي» در دانشكده ادبيات دانشگاه دولتي بانوان لاهور فراهم شد.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ايرنا، در پي برگزاري همايش بين المللي فردوسي در اسفند ماه 1395 و بنا به درخواست استادان دانشگاه، دانشجويان زبان فارسي، پژوهشگران ايالت پنجاب و با همكاري نمايندگي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در لاهور با بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه دولتي بانوان لاهور، زمينه تاسيس « اتاق فردوسي شناسي» در دانشكده ادبيات اين دانشگاه فراهم شده است.
'احمد مرجاني نژاد'سرپرست خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران در لاهور در اين خصوص به ايرنا گفت: اتاق فردوسي شناسي دانشگاه دولتي - كالج - بانوان لاهور طي هماهنگي با رئيس بخش فارسي اين دانشگاه دولتي تاسيس مي شود.
وي اضافه كرد: بخش فارسي دانشگاه بانوان لاهور در سال 1395، با همكاري خانه فرهنگ ايران در لاهور در راستاي فعاليت هاي حفظ و توسعه زبان فارسي در ايالت پنجاب، همايش بين المللي فردوسي را برگزار كرد و امسال نيز اتاق فردوسي شناسي در اين دانشگاه تاسيس مي شود.
مرجاني نژاد اضافه كرد: تمدن و فرهنگ مشترك، ريشه هاي درخت تنومند و كهنسال دوستي ميان دو ملت ايران و پاكستان است و زبان فارسي در بطن زبان اردو زبان رسمي پاكستان، جايگاه خاص و منزلت فراوان دارد.
به گزارش ايرنا ، زبان فارسي نزديك به يك هزار سال در كشورهاي شبه قاره از جمله پاكستان زبان رسمي بود، تا اينكه انگليس ها در قرن هجدهم ميلادي با دستور دولتي به رسميت آن خاتمه دادند و زبان انگليسي را به جاي آن رايج كردند.
درعين حال زبان فارسي نه تنها در اين مناطق تاكنون از بين نرفته بلكه اقشار مختلف از ارباب علم و دانش و شعر و ادب آنرا فرا مي گيرند.
اين زبان در دانشكده ها و دانشگاه هاي مختلف تدريس مي شود و ديوان هاي فارسي همچنان چاپ مي شود. مجلات و كتب فارسي نيز از سوي دولت و بخش خصوصي چاپ مي شود.
فارسي گويان و فارسي زبانان در ايالت هاي مختلف پاكستان به فارسي شعر مي سرايند و اساتيد زبان فارسي به تدريس اين رشته ادامه مي دهند.
نسخه هاي خطي فارسي در تمامي مناطق، موزه ها، كتابخانه هاي دولتي و خصوصي نگهداري مي شود.
60 تا 70 درصد اشعار علامه اقبال لاهوري شاعر ملي پاكستان به زبان فارسي است، همچنين حدود 70 درصد كلمات و واژه هاي زبان اردو، فارسي است.
آساق**6125*شبس*1613*سيدبهادر حسيني*انتشار دهنده: عبدالله غفاري