به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاعرساني استانداري كردستان؛ بهمن مراد نيا روز دوشنبه در ديدار مرادجان سرمايه گذار اهل كشور تركيه اظهار كرد: اين كارخانه در مدت زمان يكسال به اتمام رسيد و توليد آزمايشي آن نيز آغاز شده است.
وي با بيان اينكه اين كارخانه در آينده نزديك رسما افتتاح ميشود، افزود: اين واحد بصورت مستقيم براي 200 نفر شغل ايجاد مي كند و ميزان اشتغال آن با اضافه شدن خط توليد فندك به 300 نفر افزايش مييابد.
مرادنيا از اعلام آمادگي سرمايهگذار ترك براي ورود به بخش توليد لوازم خانگي و پوشاك در اين استان نيز خبر داد و تاكيد كرد: سرمايهگذار به هر مقدار زمين براي اجراي اين طرح نياز داشته باشد در شهرك صنعتي سرنجيانه سنندج در اختيارش قرار مي گيرد.
وي يادآور شد: توافق شده كه زمين و امكانات لازم براي سرمايه گذار تهيه كنيم كه در مجموع اين 2 طرح با 100 ميليون يورو سرمايهگذاري براي 10 هزار نفر اشتغال ايجاد شود.
استاندار كردستان جديت سرمايه گذار براي انجام كار را نقطه قوت اجراي طرح دانست و گفت: آمادگي واگذاري كارخانه نساجي سنندج با امكانات و سولههاي آماده براي توليد پوشاك به سرمايه گذار خارجي وجود دارد.
وي يادآور شد: با توجه به وجود سوله و امكانات و زيرساخت هاي لازم در كارخانه نساجي سنندج، سرمايهگذار در زمان كمتر از 6 ماه ميتواند به توليد برسد و به توليد برند با كيفيت اقدام كند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان نيز در اين ديدار اظهار كرد: اين كارخانه هم اكنون با استقرار خط توليد و توليد آزمايشي آماده بهره برداري است.
محمد دره وزمي از سرمايه گذاري 50 ميليون يورويي اين كارخانه توسط مراد جان سرمايه گذار اهل كشور تركيه خبر داد و افزود: علاوه بر توليد سيگار، خط توليد فندك نيز در اين كارخانه داير مي شود كه با اتمام كامل آن براي 300 نفر اشتغال مستقيم ايجاد مي شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان تاكيد كرد: در اين كارخانه پنج برند سيگار در 30 نوع توليد مي شود كه عمده آن صادراتي است.
وي به تمايل سرمايه گذار ترك براي توليد لوازم خانگي و ايجاد كارخانه پوشاك در استان اشاره كرد و گفت: هم اكنون يك طرح جامع از ريسندگي تا توليد محصول نهايي پوشاك را به سرمايه گذار پيشنهاد داده ايم كه مشغول بررسي آن است.
دره وزمي يادآور شد: در صورت به ثمر نشستن اين ايده مي توانيم شهرك پوشاك را در سنندج ايجاد كنيم كه اين مهم مي تواند در اشتغال استان كردستان نقش بسزايي داشته باشد.
به گزارش ايرنا، رئيس مركز برنامه ريزي و نظارت بر دخانيات پيشتر گفته بود سالانه 45 ميليارد نخ سيگار در كشور توليد مي شود و امسال با افزايش پنج ميليارد نخ ديگر، توليد اين محصول از 83 درصد ميزان فعلي مصرف به 93 درصد مي رسد.
هم اكنون كارخانه سيگار سازي سقز با ظرفيت توليد پنج ميليارد نخ در حال احداث است كه مي توان در مراحل بعدي ظرفيت آن را تا 10 ميليارد نخ سيگار در سال افزايش داد.
در دوران پسا برجام بيش از 620 ميليون دلار سرمايه گذاري خارجي در قالب طرح هاي مختلف از جمله اتمام طرح طلاي ساريگوني، اجراي طرح هاي سياحتي و تفريخي و تجاري در كردستان به ثمر نشسته است كه تا كنون طلاي ساريگوني قروه درحال بهره برداري است.
كردستان بدليل برخورداري از 200 كيلومتر مرز با كشور عراق در 2 مرز رسمي باشماق مريوان و سيرانبند بانه، داشتن بيش از يك سوم از اراضي مستعد براي فعاليت هاي معدني، ظرفيت مناسب براي سرمايه گذاري و توسعه دارد.
كردستان با وسعتي معادل 28 هزار و 817 كيلومتر مربع در غرب ايران واقع شده و 227 كيلومتر با كشور عراق مرز مشترك دارد، اين استان در مجموع يك ميليون و 600 هزار نفر جمعيت دارد كه در 29 شهر و يك هزار و 703 روستا ساكن هستند.
دريافت و تنظيم: حسن حسين زاده ** انتشار: سليماني
3034/9102
سنندج - ايرنا - استاندار كردستان از به ثمر نشستن كارخانه توليد سيگار سقز به عنوان دومين سرمايهگذاري خارجي بعد از واحد توليدي طلاي ساريگوني قروه در اين استان خبر داد.