فرهاد صفدري دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: در اين مدت بيش از 9 هزار و 500 جام قليان نيز در اهواز ضبط و معدوم شد.
وي افزود: به استناد بند هشت ماده يك آيين نامه اجرايي قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات كه سال 1385 تصويب شد عرضه و استعمال مواد دخاني در اماكن عمومي موضوع اين بند مصداق تخلف از قانون است.
صفدري ادامه داد: از جمله اماكن عمومي كه بند هشت به آن اشاره مي كند شامل پارك ها، قهوه خانه ها، رستوران سنتي، سفره خانه و بقيه اماكن مورد استفاده عموم مردم است.
اين مقام مركز بهداشت خوزستان گفت: عرضه قليان در 2 حوزه، يكي در اماكن مسقف مثل قهوه خانه ها، سفره خانه ها و رستوران هاي سنتي و ديگري در پارك ها و فضاي سبز شهري است.
وي بيان كرد: با توجه به حجم مشكل و معضلي كه جامعه با آن روبه روست موارد متعدد مصرف قليان در اماكن مسقف اتفاق مي افتد.
صفدري اضافه كرد: مراكز بهداشت در شرق و غرب اهواز با برنامه ريزي مشترك با پليس اماكن عمومي و حوزه فرمانداري و دادستاني شهرستان اهواز به صورت تقريبا هر شب با عمليات شبانه نسبت به شناسايي و برخورد با اماكن متخلف عرضه دخانيات و قليان اقدام مي كنند.
مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي مركز بهداشت خوزستان اظهار كرد:برنامه كنترل در سطح اماكن مسقف به صورت مستمر در حال اجرا است اما با توجه به حجم مشكل و ميزان شيوع مصرف مواد دخاني نيازمند فعاليت بيشتر است.
وي بيان كرد: جمع آوري قليان در پارك ها انجام مي شود اما عملكرد شهرداري ها بايد بهبود پيدا كند چون در پارك ها تكليف با شهرداري است.
صفدري اضافه كرد: در جاده ساحلي، حاشيه كارون، برخي پارك هاي محله اي و بلوار فرودگاه اهواز عرضه و سرو دوره گردي قليان به وفور ديده مي شود به طوري كه با چيدن صندلي و فضا سازي، قليان عرضه مي شود.
اين مقام مسئول مركز بهداشت خوزستان گفت: شهرداري ها به استناد ماده هفت و هشت آيين نامه اجرايي قانون كنترل دخانيات مكلف به كنترل هستند.
وي ادامه داد: روي آوري جوانان به مصرف قليان از هر2 جنس زن و مرد در پارك ها افزايش يافته به گونه اي كه به دليل شيوع مصرف، قبح اين مساله از بين رفته است و برخي زنان و دختران به مصرف قليان به صورت عيان و در انظار عمومي روي آورده اند كه نيازمند برنامه ريزي جدي از سوي شهرداري براي ساماندهي وضع موجود است.
صفدري بيان كرد: در پارك ها بايد تابلوهاي اطلاع رساني لازم در خصوص ممنوعيت مصرف دخانيات نصب شود و اطلاع رساني بهتري در مورد مضرات دخانيات درفضاي شهري صورت گيرد.
مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي مركز بهداشت خوزستان با بيان اينكه شهرداري اهواز بايد در حوزه آموزش و فرهنگ سازي برنامه جدي تري پياده كند ادامه داد:موضوعات از طريق كميته استاني دخانيات در حال پيگيري جدي است و اميدواريم شاهد وضعيت بهتري باشيم.
وي ادامه داد: به استناد ماده 14 و 15 آيين نامه اجرايي، در اماكن مسقف وظيفه بهداشت گزارش موارد تخلف به مراجع مربوطه است اما هم اكنون همكاران ما علاوه بر گزارش دهي در قالب تيم هاي مشترك در برنامه هاي عملياتي كنار نيروي انتظامي حضور دارند.
صفدري گفت: يكي از مشكلات موجود تاسيس سفره خانه هايي است كه مجوز فعاليت خود را به ادعاي خودشان از اداره كل ميراث فرهنگي دارند و خانه هايي را با تغيير كاربري و به صورت رستوران باغ و سفره خانه سنتي ايجاد كرده و فعاليت مي كنند.
وي بيان كرد: اين مكان ها مجوزهاي صنفي و تاييديه هاي بهداشتي را ندارند و تنها با مجوزي كه به ادعاي خود از ميراث فرهنگي گرفته اند فعاليت مي كنند و افزايش تعداد همراه با استعمال قليان در آنها از جمله معضلاتي است كه نيازمند ساماندهي وتعيين تكليف در اهواز و ساير شهرستان ها است كه قرار است دربرنامه كميته استاني دخانيات، موضوع محل دريافت مجوز آنها بررسي شود.
3004/ 6037
خبرنگار: خاطره غفاري ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي
اهواز - ايرنا - مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي مركز بهداشت خوزستان گفت: از ابتداي امسال تاكنون 283 مركز متخلف عرضه قليان با همكاري نيروي انتظامي در اهواز تعطيل شده اند.