به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، معصومه ابتكار روز سه شنبه در نشست تخصصی با دهیاران زن سراسر كشور در محل باشگاه نهاد ریاست جمهوری افزود: با توجه به اینكه جوانان و سالمندان در مناطق روستایی امید به تحولات در جامعه بسته اند، نقش دهیاران زن برای توسعه و تحولات در كشور بسیار تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: ما هم در دولت در كنار همه زنان به ویژه دهیاران زن در كشور هستیم تا بتوانیم طرح های توسعه ای به ویژه در مناطق روستایی داشته باشیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح كرد: تلاش ما تحقق اهداف برای رسیدن به روستای سالم و تاب آور در برابر مشكلات است و از این منظر همراهی و همكاری تمامی بانوان را نیاز داریم.
ابتكار گفت: امیدواریم شبكه سازی موثری برای زنان دهیار داشته باشیم و در ارتقای سطح توانمندی های همگام با بنیان های فكری و اعتقادی بتوانیم تحولاتی در این زمینه داشته باشیم؛ البته فعالیت های موثری در این زمینه انجام شده است.
وی افزود: باید مانند سنت های گذشته همچنان مردم در كنار هم باشند چرا كه دولت قدرت مطلقی نیست كه بتواند همه كارها را انجام دهد و هر سازوكار موثری با مشاركت خود مردم اتفاق می افتد.
ابتكار در ادامه با بیان اینكه در ستاد ملی زنان می توان مشكلات زنان سرپرست خانوار را بررسی كرد، افزود: دهیاران زن می توانند مشكلات این زنان را به ما انتقال دهند تا موضوعات را جمع بندی كرده و برنامه ریزی لازم برای آنها در ستاد ملی زنان داشته باشیم.
وی تصریح كرد: البته در وزارت كشور اقدامات خوبی داشته ایم و تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تخصیص یافته است كه اكنون در روستاها توزیع این تسهیلات آغاز شده است.
ابتكار اضافه كرد: حتما موضوع اشتغال جوانان و زنان را پیگیری خواهیم كرد.
** اعطای تسهیلات به زنان دهیار
وی اظهار داشت: همچنین تفاهم نامه ای با بانك قرض الحسنه مهر ایران در هفته آینده امضا خواهد شد كه اولویت تسهیلات برای زنان دهیار است.
وی ادامه داد: زنان دهیار می توانند از یك ماه آینده تقاضای تسهیلات قرض الحسنه را از بانك قرض الحسنه مهر ایران در صندوق ذخیره زنان داشته باشند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: یكی از اهداف اصلی این معاونت شبكه سازی و تبادل تجارب میان زنان دهیار است و به طور قطع ما موضوع شبكه سازی دهیاران را پیگیری خواهیم كرد اگرچه این موضوع وظیفه وزارت كشور است.
وی ابراز امیدواری كرد همچنین نشست سراسری با حضور دهیاران سراسر كشور نیز در آینده برگزار شود.
** شكاف جنسیتی در حال كاهش است
ابتكار در ادامه اظهار داشت: امیدواریم در جهت توان افزایی و ارائه الگویی موفق از مدیریت زنان برای توسعه پایدار و همه جانبه و اعتلای ایران، حتما زنان منشاء تحول باشند و این نقش را در یك دوره چهار ساله آینده با هم طی كنیم و البته این هدفگذاری برای جمع گسترده تر زنان دهیار است تا تاثیرگذاری خوبی در سطح روستاها و دهیاری ها شاهد باشیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: ما باید نگاه جامع و فراگیر با بعد اجتماعی و فرهنگی به بحث معضلات اجتماعی و آموزش، توان افزایی برای زنان و مردان و نگاه متعادل جنیستی داشته باشیم تا زنان از فرصت های برابر استفاده كنند.
وی خاطرنشان كرد: البته در موضوع آموزش و بهداشت پیشرفت های خوبی داریم و ایران شكاف جنسیتی را به سرعت كم كرده است و زنان اكنون در عرصه آموزش عالی پیشرفت های خوبی داشته است اما هنوز هم فاصله داریم و دختران و پسرانی داریم كه ترك تحصیل می كنند و دخترانی داریم كه به مدرسه دسترسی ندارند و بازمانده از تحصیل هستند.
ابتكار ادامه داد: شناسایی این شكاف ها و مشكلات باید با برنامه ریزی دقیق پیگیری شود و توجه شما دهیاران در سطح محلی بلكه در بسیاری از مواقع از شان و جایگاه ما موثرتر و با اهمیت تر است و می توانید با تمركز بر مشكلات این شكاف ها را كمتر كنید.
وی تصریح كرد: با توجه به اینكه همیشه منابع اعتباری در دسترس نیست و منابع همیشه مشكلات را حل نمی كند، در بسیاری از اوقات تمركز بر موضوع، هماهنگی بین بخشی، جلب مشاركت مردم و توجه دادن به یك موضوع مشكل را حل می كند و نیاز نیست همیشه دنبال این برویم كه منابع اعتباری داشته باشیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: اكنون روستاهای ما گنجینه هنر ما به شمار می روند و تنوع زیبای قومیتی در كشور از موسیقی تا صنایع دستی تا لباس های سنتی را داریم البته بسیاری از این جلوه ها به دلیل كم توجهی در حال فراموشی است اما تلاش دولت این است كه اینها برگردد چرا كه نشانه حیات و ریشه دار بودن ملت است.
وی در ادامه به كاهش منابع آب در كشور اشاره كرد و گفت: مساله توجه جدی به منابع آب، مصارف آب و استفاده صحیح از آب باران می تواند از روستاها شروع شود و در این میان زنان نقش تاثیرگذاری دارند و باید در بحث مصارف آب تحولی ایجاد شود.
ابتكار اضافه كرد: موضوع اصلاح الگوی مصرف و استفاده صحیح از آب موضوع مهمی است و دهیاران در این زمینه می توانند نقش موثری داشته باشند البته توجه به حفظ ابعاد محیط زیست مانند پسماند نیز باید در اولویت برنامه های شما دهیاران قرار گیرد.
وی با بیان اینكه مصیبت ما از روزی شروع شد كه پلاستیك های غیرقابل تجزیه وارد كشور شدند، افزود: حالا بسیاری از روستاها گرفتار پسماندها هستند البته باید امكان بازیافت از پلاستیك و شیشه را در روستاها با برنامه ریزی صحیح انجام داد و این موضوع را تبدیل به یك فرصت برای اشتغال وكمك به حل معضلات روستا كنیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینكه ما تغییر اقلیم را شاهد هستیم، گفت: باید سازگاری و تاب آوری لازم را داشته باشیم و با تاب آوری در بعد اجتماعی مشكلات را شناخت و با آن مواجهه كرد، چون اكنون اقلیم، خاك، آب و تنوع زیستی همه در حال آسیب دیدن هستند و باید در روستاها بیشتر به آن توجه كنند.
وی با بیان اینكه سرمنشاء تحولات و توسعه در روستاها است، افزود: رویكرد دولت دوازدهم موضوع اشتغال به ویژه برای روستاییان از جمله زنان و مردان است و مصوبه ای برای تامین یك میلیارد و 500 میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی داریم كه آیین نامه اجرایی آن ابلاغ شده است و مدیران كل امور بانوان استانداری ها در كارگروه آن مشاركت دارند و توزیع اعتبارات مبتنی بر نیازهای محلی و نگاه عادلانه به سهم زنان است و توزیع اعتبارات آغاز شده است.
ابتكار افزود: مهمترین مساله این است كه از این فرصت برای توسعه پایدار روستایی استفاده كنیم و مشاغلی تعریف كنیم كه با سنت ها و ظرفیت های محلی ما همخوانی داشته باشد.
اجتمام**٧٢٦٨**1021
خبرنگار: مهناز بیرانوند**انتشار: حسین نوروزیان
ابتكار: زنان روستایی می توانند منشاء حركت به سمت توسعه پایدار باشند
۲۶ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۵۳
کد خبر:
82797467
تهران - ایرنا - معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: روستاها و زنان روستایی می توانند منشاء حركت به سوی تعالی و توسعه پایدار در جامعه باشند.