۲۶ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۱۴
کد خبر: 82797506
T T
۰ نفر

لاله زار؛ روح هنر در كالبد صنعت و تجارت

۲۶ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۱۴
کد خبر: 82797506
لاله زار؛ روح هنر در كالبد صنعت و تجارت

تهران - ايرنا- پايگاه خبري عصر ايران در يادداشتي نوشت: از ميدان توپخانه تا خيابان انقلاب و در منطقه لاله زار هزاران شركت صنعتي و تجاري و واحد كسبي و انبار و كارگاه هاي كوچك فعال هستند و هزاران شغل فراهم كرده اند كه هيچكدام اتكا به بودجه دولتي ندارند و تازه كمك حال دولت هم هستند.

در ادامه اين يادداشت به قلم سعيد منصور افشار مي خوانيم: شهرداري تهران بار ديگر اعلام كرده كه در نظر دارد لاله زار را به پياده راه تبديل كند و البته اين بار به بهانه خريد ويرانه هاي تئاتر نصر و اعلام احداث موزه تئاتر در آن مكان.
لاله زار تهران، در يك قرن گذشته، مركز رويدادها، تفرج و تفريح اقشار مختلف مردم تهران و ايران به شمار مي رفت و اگر نقبي به تاريخ معاصر بزنيم، حكايت هاي ناگفته اي در كف خيابان لاله زار و اطراف آن خواهيم شنيد. كف خيابان لاله زار برايمان خواهد گفت كه چگونه سربازان اشغالگر روسيه شوروي و انگليس در جريان جنگ دوم جهاني، تهران را عرصه تاخت و تاز خود كرده بودند، لاله زار از حضور انواع تئاترها، كافه ها، سينماها، رستوران ها و ... سخن به ميان خواهد آورد و شايد حكايت قحطي تهران تلخ ترين حكايت ناگفته ي لاله زار باشد.
هنر تئاتر و سينماي مولف ايران اولين گام هايش را در لاله زار برداشت و سپس به خيابان هاي اطراف گسترش يافت.

پس از انقلاب اسلامي، كاباره ها، تئاترها كافه ها و سينماها و حتي خياطي ها و پارچه فروشي ها تعطيل و جايشان را به صنف الكتريك كوچ كرده از خيابان ناصرخسرو و ساير مناطق تهران و ايران سپردند، گرچه اشخاصي مانند صابر رهبر به خاطر عشق ديرينش به سينما و هنر، تا همين اواخر سينما كريستالش را فعال نگهداشته بود و محل نمايش فيلم هاي معتبر و ارزشمند ايران و جهان و برگزاري جشنواره فيلم فجر شده بود، اما او هم ناچار به تعطيل سينمايش شد.

لاله زار در گذر زمان تبديل به مركز توليد، توزيع و فروش لوازم و كالاهاي الكتريك و الكترونيك و روشنايي تا هنر، در شكلي ديگر و در صنعت نور، روشنايي، لوستر، دكوراسيون در اين خيابان قديمي ادامه يابد.
سال ها پيش به يك دانشگاه پيشنهاد كردم كه تحقيقات ميداني در لاله زار از نظر ميزان تحصيلات كسبه منطقه انجام بدهند؛ در بررسي ها مشخص شد كه نزديك پنجاه درصد آن ها تحصيلات دانشگاهي دارند و چون در كف بازار صنعت و تجارت لاله زار آموزش عملي ديده اند، در حال حاضر به صنعتگران و تجار حرفه اي تبديل شده اند و حتي فعاليت بازرگاني بين المللي هم دارند.

با اين اوصاف، شوراي شهر تهران و شهرداري توجه داشته باشند كه مناسبات كاري لاله زار تغيير پيدا كرده است، در حال حاضر هزاران شغل در ايران وابسته به فعاليت هاي صنعتي و تجاري فعال در منطقه لاله زار هستند. لاله زار با بوذرجمهري تفاوت اساسي دارد. صرفا در اتاق هاي دربسته نشستن و تصميم گرفتن كار درستي نيست و حتي مشكل آفرين و دردسرساز مي شود، تردد وسايل نقليه در لاله زار شبانه روزي است و كاميون ها و تريلرهاي حامل كانتينرهاي حاوي كالاهاي وارداتي يا توليدي از 12 شب تا 5 صبح كارهاي تخليه يا بارگيري را انجام مي دهند، يا صدها وانت بار در منطقه فعال اند.

فكرم مي كنم اگر شهرداري تهران به همان كار رونق و گسترش فرهنگسراها و خانه هاي فرهنگ و كتابخانه هاي موجود در پارك ها و محلات تهران بپردازد و راه شهردار قبلي در توسعه فضاهاي فرهنگي به ويژه سينماها را ادامه دهد، مفيدتر است.

از ميدان توپخانه تا خيابان انقلاب و در منطقه لاله زار هزاران شركت صنعتي و تجاري و واحد كسبي و انبار و كارگاه هاي كوچك فعال هستند و هزاران شغل فراهم كرده اند كه هيچكدام اتكا به بودجه دولتي ندارند و تازه كمك حال دولت هم هستند. اين منطقه حالا در حال ايجاد و گسترش نگرش و فرهنگي ديگر است، فرهنگ باهم بودن، باهم زيستن و همكاري كردن، همديگر را تحمل كردن، همكاري و همفكري كردن باهم و بالاخره پيشبرد تفكر و بينشي جديد و پيشرو در صنعت و تجارت و خدمات بخش خصوصي.
بگذاريد اين راه ادامه يابد، قرار نيست آنچه كه ما دوست داريم، رنگ واقعيت به خود بگيرد، لاله زار به لاله زارنو تبديل شده و با كمي گشت عمقي در محل پي خواهيم برد كه روح هنر در كالبد صنعت و تجارت و خدمات دميده شده است.
*منبع: پايگاه خبري عصر ايران/25 دي 96
** اول ** 1337- انتشار دهنده: خداوردي اسدي
۰ نفر