۲۷ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۵۵
کد خبر: 82798807
T T
۰ نفر
بانك سرمايه گذاري آسيايي چين رقيب بانك هاي جهاني نيست

پكن - ايرنا - چين مي گويد بانك سرمايه گذاري زيرساخت آسيايي اين كشور به هيچوجه رقيب بانك هاي توسعه چند منظوره ديگر در جهان نيست.

به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري شينهوا، 'جين ليچون' رييس اين بانك خاطر نشان كرد بر خلاف اين تفكر، درهاي بانك به روي ديگر كشورها از جمله آمريكا و ژاپن باز است.
بسياري از كشورهاي ديگر دنيا از جمله كشورهاي غربي به عضويت اين بانك درامده اند اما آمريكا به عنوان رييس بانك جهاني و ژاپن به عنوان رييس بانك توسعه آسيا، حاضر به الحاق به بانك چين نشده اند.
وي در دومين سالگرد تاسيس اين بانك در پكن گفت شمار اعضاي بانك از بدو تاسيس آن از 57 كشور به 84 عضو افزايش يافته است و تا كنون 20 ميليارد دلار وام براي 12 طرح داخلي و خارجي اعطا شده است.
وي گفت نهادهايي كه ارزيابي بانك هاي دنيا را انجام مي دهند ضريب قابليت بالايي را براي بانك سرمايه گذاري آسيايي زيرساختي چين در نظر گرفته اند و اين بانك پيشرفت هاي شاياني داشته است و به اين مسير توسعه ادامه خواهد داد.
به رغم آنكه آمريكا و ژاپن به اين بانك ملحق نشده اند اما در بدو تاسيس آن در سال 2015 ميلادي بانك جهاني و بانك توسعه آسيا كمك هايي در اختيار بانك چين قرار داده اند.
وي تصريح كرد اين بانك دعوتنامه هايي را براي ژاپن و آمريكا ارسال كرده است و نوبت آنهاست كه در باره ملحق شده به بانك مذكور تصميم بگيرند.

بانك سرمايه گذاري زير ساخت آسيا به ابتكار چين در سال 2015 به طور رسمي فعاليت خود را شروع كرد و اولين اجلاس رسمي آن نيز ابتداي سال 2016 در شهر پكن برگزار شد.
بانك توسعه زير ساخت آسيا كه يك موسسه بين المللي است و اداره مركزي آن در پكن واقع شده، با سرمايه گذاري 100 ميليارد دلاري فعاليت خود را آغاز كرد.
نخستين يادداشت تفاهم ايجاد بانك سرمايه گذاري طرح هاي زيرساختي آسيا در اكتبر سال 2014 در پكن به امضا رسيد تا با مشاركت 27 كشور و 100 ميليارد دلار سرمايه در پكن تاسيس شود اعضاي اين بانك هم اكنون از 75 كشور فراتر رفته است.
پيشتر نيز افغانستان، هنگ كنگ، اتيوپي، مجارستان، ايرلند و سودان نيز به عنوان اعضاي جديد به عضويت اين بانك در آمده بودند.
سرمايه گذاري در كشورهاي آسيايي و كمك به اجراي طرح هاي زيربنايي در كشورهاي عضو بخصوص كشورهاي كمتر توسعه يافته از جمله برنامه هاي اين بانك است.
جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از اعضاي هيات موسس اين بانك، هجدهم فروردين ماه سال 94 به عنوان سي و چهارمين عضو آن پذيرفته شد و هم اكنون با در اختيار داشتن 1.61 درصد سهام آن، در رتبه يازدهم قرار دارد.
ژاپن و آمريكا تاكنون تمايل خود را براي عضويت در اين بانك اعلام نكرده اند و به دليل تسلط اين دو كشور بر بانك توسعه آسيا (ADB) و بانك جهاني، به ‌نوعي رقيب بانك AIIB (زير ساخت آسيا) محسوب مي‌شوند.
يكي ديگر از اهداف بانك سرمايه گذاري زير ساخت آسيا، اجراي طرح‌هاي زيربنايي مرتبط با جاده ابريشم نوين است.
آساق**231**1904**