۲۸ دی ۱۳۹۶، ۸:۴۲
کد خبر: 82799737
T T
۰ نفر
كشت فراسرزمینی دانه های روغنی مزیت اقتصادی دارد

اصفهان- ایرنا- مسئول كمیته دانش و تكنولوژی های نوین كشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: تولید داخلی دانه های روغنی مقرون به صرفه نیست اما كشت فراسرزمینی این محصولات در كشور اوكراین مزیت اقتصادی دارد.

كشت فراسرزمینی به معنی بهره برداری ازمنابع، عوامل، ظرفیت ها و امكانات سایر كشورها برای تولید محصولات كشاورزی مورد نیاز در راستای حفظ منابع پایه تولید داخلی و ارتقای امنیت غذایی و سایر نیازهای صنعتی كشور است.
محمد نصر عصر چهارشنبه در جلسه 'نشست هم اندیشی كشت فراسرزمینی'، افزود: به دلیل بالا بودن هزینه های تولید دانه های روغنی درداخل كشور، نه تولیدكنندگان داخلی به دنبال تولید این محصولات هستند و نه خریداری درداخل برای این تولیدات وجود دارد.
وی اضافه كرد: تاكنون نیز بیش از 90 درصد دانه های روغنی برای مصارف داخلی از خارج از كشور وارد می شود ؛ اما كشت فراسرزمینی این محصول، تولید آن را دارای توجیه اقتصادی می كند.
وی گفت: 2 سال اخیر كشت فراسرزمینی به عنوان راهكاری برای حفظ امنیت غذایی و تامین نیازهای كشور در نظر گرفته شده است.
نصر افزود: این نوع كشت سال های زیادی است كه توسط بسیاری از كشورها اجرا می شود و در 2 سال اخیر است كه در كشور ما مورد توجه قرار گرفته اما هنوز برای رویكرد به این روش دیر نشده است.
مسئول كمیته دانش و تكنولوژی های نوین كشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در سال های اخیر در جهان، داشتن آب سالم در نمودارهای صلح و امنیت قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین تهی شدن آبخوان ها، ثابت شدن میزان عملكرد در واحد سطح (برخورد با سقف شیشه ای) و گرم شدن زمین از چالش های مهم تولیدات محصولات كشاورزی است.
نصر اضافه كرد: در حالیكه كشور و استان اصفهان با بحران آب و خشكسالی دست وپنجه نرم می كند بهترین راهكار برای ادامه كشاورزی بویژه برای محصولات كشاورزی آب بَر، كشت فراسرزمینی است.
وی ادامه داد: در 10 سال گذشته فقط 25 ماه آب در زاینده رود جاری بوده است كه این موضوع موجب كاهش قابل توجه در تولیدات كشاورزی استان و به تبع آن كاهش درآمد حاصل از این بخش شده است و نرخ بیكاری بخش كشاورزی در استان اصفهان به 35 درصد رسیده است.
وی افزود: در كوتاه مدت و میان مدت نیز نمی توان برای تامین آب كشاورزی انتظاری داشت.
نصر اضافه كرد: در كشور ما بیش از 90 درصد كشت ها بصورت آبی انجام می گیرد و این در حالیست كه در كشورهای اروپا، آمریكای جنوبی، آمریكای شمالی، روسیه از آبیاری دیم استفاده می شود.
وی تاكید كرد: با توجه به بحران خشكسالی باید آب برای محصولاتی استفاده شود كه صرفه اقتصادی داشته باشد.
نصر گفت: در كوتاه مدت فقط سه راهكار برای مقابله با بحران آب در كشور برای بخش كشاورزی می توان در نظر گرفت كه شامل كاهش سطح زیر كشت محصولات آب بَر، افزایش سطح زیر كشت گونه های مقاوم به خشكسالی و توسعه كشت فرا سرزمینی است.
وی افزود: اوكراین به دلایل دارا بودن آب فراوان، نیروی كار ارزان قیمت و احتمال پیوستن این كشور به اتحادیه اروپا در آینده نزدیك، انتخاب مناسبی برای این نوع كشت است.
نشست هم اندیشی كشت فراسرزمینی به همت كمیسیون كشاورزی، آب و محیط زیست با حضور جمعی از كشاورزان و فعالان این بخش درسالن اجتماعات اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
ت/ 7153 / 6022 خبرنگار: هُدا استكی - انتشار دهنده : عمادی