به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در نشست با محمدمهدی مظاهری رییس موسسه فرهنگی اكو، با بیان این مطلب افزود: این موسسه اقدامات خوبی در حوزه دیپلماسی فرهنگی داشته است و اینكه ایران را در كشورها به عنوان ایران فرهنگی بشناسند یك فرصت محسوب می شود.
وی ادامه داد: باید بتوانیم در كنار هم از فرصت های تاثیرگذار و فضای گسترده جمعیتی برای پیشبرد اهداف دیپلماسی فرهنگی بهره ببریم.
صالحی گفت: رییس موسسه فرهنگی اكو با خطوط ارتباطی و مفاهمه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشنا هستند و راحت تر می توان نقاط اتصال همكاری های مشترك را بر اساس واقعیت ها پیدا كرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وظایف معاونت های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: معاونت امور هنری با توجه به دربرگیری زمینه های هنری از جمله موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و ... یكی از نقطه های اتصال اكو با كشورهای عضو برای گسترش تعاملات و فعالیت های هنری است.
وی معاونت های فرهنگی و امور مطبوعاتی را از دیگر نقطه های اتصال برای گسترش دیپلماسی فرهنگی دانست و ادامه داد: ادارات كل ارشاد استان ها به ویژه استان هایی كه همجوار با كشورهای عضو اكو هستند نیز می توانند شرایط گسترش این تعاملات را فراهم آورند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ظرفیت جامعه دانشگاهی افزود: در ارتباط با دانشگاه ها نیز می توان از ظرفیت های آن ها در این زمینه بهره كافی برد. همچنین ظرفیت های كتابخانه ها، موسسات و انجمن های فرهنگی و هنری فرصت خوبی در این حوزه است.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود، بر بهره گیری از ظرفیت های تشكل های مردمی در گسترش دیپلماسی فرهنگی و عمومی تاكید كرد.
وی افزود: باید به این نكته توجه داشت كه چگونه می توان از طریق ظرفیت های موسسه فرهنگی اكو در گسترش دیپلماسی فرهنگی و هنری در منطقه و كشورهای عضو اكو بهره گرفت.
صالحی در عین حال تصریح كرد: گسترش این روابط باید با نگاه تولید مشترك در حوزه های فرهنگی و هنری با دیگر كشورها باشد و در این میان باید بازار تولید خود را افزایش دهیم.
در ابتدای این نشست نیز رییس موسسه فرهنگی اكو ضمن ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت های این موسسه، گفت: داشتن پشتوانه فرهنگی و پژوهشی بر اهمیت یك فرهنگ می افزاید.
محمدمهدی مظاهری افزودد: برای تحكیم این پشتوانه می توان از ظرفیت های دانشگاه ها و پژوهش های آن ها بهره برد.
وی با اشاره به اساسنامه این موسسه ادامه داد: وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور خارجه و ریاست جمهوری می توانند از اساسنامه مناسب این موسسه به منظور گسترش دیپلماسی فرهنگی و عمومی استفاده كنند.
مظاهری با اشاره به اقدامات اخیر این موسسه افزود: در حوزه های مختلفی از جمله ورزش، موزه های ملی، كتابخانه های ملی، محیط زیست، كودك و نوجوان، توریسم و به طور كلی در حوزه دیپلماسی فرهنگی و عمومی اقدامات خوبی داشته ایم.
رییس موسسه فرهنگی اكو افزود: در این موسسه در سال ٢٠١٨ در حوزه ورزش، گفت وگوی فرهنگی میان اتحادیه ها، گفتمان فرهنگی اتحادیه و ... را آغاز كرده ایم كه حلقه وصل موثری برای گسترش روابط با كشورهای منطقه و كشورهای عضو اكو در حوزه های فرهنگی و هنری است.
وی گفت: با دانشگاه های مختلف تفاهمنامه هایی امضا كرده ایم و كتابخانه تخصصی نیز تاسیس شده كه می تواند به دانشجویانی كه پایان نامه آن ها با موضوعات اكو مرتبط است، كمك كند.
همچنین در بخشی از این نشست حسین انتظامی دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر هم افزایی منطقه ای در حوزه رسانه ای تاكید كرد.
وی گفت: از طریق جشنواره ها می توان در حوزه های مشترك با كشورهای عضو اكو ازتباط برقرار كرد و به هم افزایی و همگرایی رسید.
در ادامه این نشست همچنین معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در كشورهای منطقه و عضو اكو باید گروه های مختلف فرهنگی و هنری را شناسایی كنیم و بر این اساس كارها و فعالیت های مشتركی را آغاز كنیم.
محسن جوادی افزود: می توان در موسسه فرهنگی اكو جایزه ای مانند جایزه جهانی كتاب سال تعریف كرد و با توجه به نیازهای منطقه، جوانان را در این زمینه تشویق كرده و گفت و گوها را از سطح دیپلماتیك به سمت جوانان سوق دهیم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: در حوزه ارتباطی هنر و موسسه اكو فعالیت های قابل توجهی در بخش های مختلف هنری از جمله موسیقی می توان انجام داد.
سید محمدمجتبی حسینی افزود: موسیقی نواحی در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و از این منظر موسیقی نواحی ایران نیز دارای جایگاه خوبی است، بنابراین می توان از ظرفیت اكو در بخش جهانی استفاده كرد.
وی ادامه داد: در حوزه های موسیقی رسمی هم قابلیت های زیادی در برخی كشورهای عضو اكو وجود دارد كه می توان با همكاری معاونت هنری و موسسه اكو از ظرفیت های آن استفاده كرد.
حسینی همچنین بر بهره گیری از ظرفیت های هنر تئاتر در گسترش روابط فرهنگی با كشورهای منطقه و عضو اكو با همكاری موسسه فرهنگی اكو تاكید كرد.
در بخش دیگری از این نشست مشاور وزیر و مدیركل حوزه وزارتی گفت: می توان از رایزن های فرهنگی كه در كشورهای عضو اكو حضور دارند در ایجاد و گسترش روابط فرهنگی و هنری استفاده كرد.
محمدمهدی احمدی افزود: رایزن های فرهنگی می توانند در ایجاد ارتباطات و تامین اهداف مشترك در این زمینه فعال باشند.
در پایان این نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حوزه های مختلف این موسسه از جمله كتابخانه تخصصی و نگارخانه آن بازدید كرد.
فراهنگ ** انتشار: امید غیاثوند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
نقش اكو در دیپلماسی فرهنگی منطقه بی بدیل است
۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۰۴
کد خبر:
82805197
تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی با رییس موسسه فرهنگی اكو گفت: این موسسه فرهنگی نقش بی بدیلی در گسترش دیپلماسی فرهنگی در فضای منطقه ای دارد.