خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۸:۵۳
کد خبر: 82805906
T T
۰ نفر
افزایش درآمد عشایر در دستور كار دولت دوازدهم قرار دارد

شیراز- ایرنا- قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امور عشایر گفت: به سبب كمبود منابع آبی و بارندگی، جمعیت عشایر كشور روز به روز كاهش می یابد از این رو تلاش دولت دوازدهم و این سازمان، افزایش میانگین درآمد خانوارهای عشایر است تا فرزندان آنها ترغیب شوند راه پدران خود را ادامه دهند.

به گزارش ایرنا شاهپور علایی مقدم روز سه شنبه در همایش عشایر فارس كه با رویكرد وحدت اقوام در شهر جدید صدرا شیراز برگزار شد، افزود: هم اینك میانگین درآمد ناخالص هر خانواده عشایری در طول سال 260 میلیون ریال است كه اگر هزینه ها از این رقم كسر شود، هر خانوار عشایری در سال حدود 130میلیون ریال درآمد دارد.
وی، با اشاره به اینكه باید برای افزایش درآمد خانوارهای عشایر برنامه ریزی كرد، گفت: تا حدود سه سال گذشته جامعه هدف كشور در برنامه ریزی ها به شهری و روستایی تقسیم می شد و متاسفانه از عشایر نامی برده نمی شد به گونه ای كه در قانون برنامه پنج ساله پنجم تنها یك بار از عشایر نام برده شده است.
این مقام مسئول افزود: با تلاش های صورت گرفته در دولت یازدهم، در برنامه ششم توسعه 16 بار از عشایر نام برده و حمایت شده است و پیش بینی می شود تا پایان برنامه ششم میانگین درآمد خانوارهای عشایر افزایش یابد.
علایی مقدم بیان كرد: 450 هزار تن لبنیات كشور را عشایر تولید می كنند اما متاسفانه به دلیل نبود مكانی برای عرضه و یا عدم بسته بندی مناسب، منفعت بیشتر این تولیدات نصیب دلال ها و واسطه گران می شود و برای حل این مشكل ضروری است زنجیره تولید لبنیات، گوشت و دیگر كالاهای عشایر ایجاد و تكمیل شود تا به تبع آن درآمد خانوارهای عشایر افزایش یابد.
وی، ادامه داد: كشت گیاهان دارویی و جمع آوری آنها، توسعه گردشگری و بوم گردی عشایری كه در استان فارس شكل گرفته است، توسعه باغ ها در اراضی شیب دار، ایجاد صنایع بسته بندی محصولات توسط عشایر، ایجاد زمینه فعالیت زنان عشایر، توسعه شركت های فنی و مهندسی دانش بنیان عشایری از جمله راهكارهایی است كه به وسیله آنها می توان درآمد خانواده های عشایر را افزایش داد.
قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امور عشایر، همچنین با اشاره به اینكه عشایر 25درصد گوشت قرمز كشور را تامین می كنند، افزود: از 860 هزار تن گوشت مصرفی كشور، 190 هزار تن را عشایر تولید می كنند و با توجه به جمعیت عشایری ایران كه حدود یك میلیون و 200 هزار نفر است هر فرد عشایر، سالانه گوشت 16 نفر ایرانی را تولید می كند.
علایی مقدم اظهار كرد: عشایر كشور حدود 35 درصد صنایع دستی و 40 درصد فرش صادراتی كشور را تولید می كنند و از 84 میلیون هكتار مراتع قابل بهره برداری، 34 میلیون هكتار آن در اختیار عشایر است به همین سبب این گروه نقش برجسته ای در زمینه اقتصاد مقاومتی بر عهده دارند.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود، استان فارس را پایتخت عشایر كشور دانست و گفت: تهدید امروز كشور بحران آب است و باید در این شرایط اولویت سازمان عشایری و سایر مسئولان این استان آبرسانی به عشایر فارس باشد.
علایی مقدم بیان كرد: براساس اعلام سازمان هواشناسی امسال با 61 درصد كاهش بارندگی مواجه هستیم و اگر تمام مسئولان فارس دست به دست یكدیگر ندهند و برای آبرسانی به عشایر كمك نكنند بی شك جمعیت عشایری و دام این استان كاهش چشمگیری خواهد داشت.
بر اساس نتایج سرشماری سال 95، جمعیت استان فارس چهار میلیون و 851 هزار و 274 نفر اعلام شد و عشایر این استان با 28 هزار خانوار و 150 هزار نفر با سه ایل خمسه،لر و قشقایی، سه و نیم درصد جمعیت فارس را تشكیل می دهند.
عشایر استان فارس دارای سه میلیون راس دام هستند.
9873 /6118
خبرنگار: محمدامین افشارپور ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی