۴ بهمن ۱۳۹۶، ۲۰:۰۹
کد خبر: 82807239
T T
۰ نفر
استان كرمانشاه با كمبود پرستار مواجه است

كرمانشاه- ايرنا- رييس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: اين استان با كمبود پرسنل پرستاري و درماني مواجه است و اين مشكل، ادامه فعاليت كادر درماني و پرستاري استان را دشوار كرده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر محمود رضا مرادي روز چهارشنبه در مراسم تجليل از پرستاران نمونه استان كه به مناسبت روز پرستار در بيمارستان امام رضا (ع) كرمانشاه برگزار شد، تامين نيروي درماني و پرستاري را جزء اولويت هاي دانشگاه علوم پزشكي عنوان كرد.
وي كمبود پرستار را عامل كاهش كيفيت درماني و ايجاد مشكلات روحي و رواني براي پرستاران دانست و گفت: در كشور به ازاي هر 100 هزار نفر بايد 200 پرستار وجود داشته باشد در حالي كه در استان كرمانشاه 156 نفر است.
وي تعداد پرسنل درماني و پرستاري استان را سه هزار و 380 نفر عنوان كرد و گفت: متاسفانه بودجه 111 هزار ميليارد ريالي وزارت بهداشت براي استخدام نيرو در سال آينده در مجلس تصويب نشده و اگر نمايندگان تجديدنظر نكنند سال آينده براي افتتاح و تامين نيروي درماني درمانگاه ها و بيمارستان هاي تازه تاسيس با مشكل مواجه مي شويم.
رييس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه با تقدير از خدمات پرستاران در ايام بحراني زلزله 7.3 دهم ريشتري 21 آبان گفت: فداكاري و از جان گذشتگي پرستاران و كادر درماني استان باعث شد رييس جمهوري 2 بار از جامعه درمان و پرستاري كرمانشاه تقدير كنند.
مرادي در ادامه به تاخيرهاي چند ماهه كارانه پرستاران استان اشاره كرد و گفت: دانشگاه علوم پزشكي استان سه هزار ميليارد ريال از بيمه طلب دارد كه پرداخت كارانه ها را با مشكل مواجه كرده است.
او با بيان اينكه در چند ماه گذشته سعي شده حداقل ماهي يكي از كارانه هاي معوقه را پرداخت كنيم، گفت: ارتقاي سيستم اداري، ارتقاي كيفيت اداري و پيگيري بودجه و دغدغه پرستاران از اولويت هاي علوم پزشكي استان در سال آينده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه، هم ارتقاي دانش و مهارت پرستاران را با برگزاري كلاس هاي آموزشي اصلاح سيستم اداري و مديريتي جزء اولويت هاي دانشگاه علوم پزشكي استان دانست.
بهمن روشني با بيان اينكه درمان، كاري گروهي و تيمي است، گفت: پرستاران بيش از هر كسي با بيماران سر وكار دارند، برخورد خوب آنها با بيماران مي تواند بيش از دارو براي بهبود آنها موثر باشد.
وي در ادامه با بيان اينكه زلزله واقعه اي تلخ و ناراحت كننده بود، گفت: پرستاران و كادر درماني استان در اين برهه بحراني با فداكاري و جان گذشتگي خدمت رساني 24 ساعت به مصدومان زلزله غرورآفريني كردند.
رييس دانشكده پرستاري استان كرمانشاه نيز در اين مراسم نياز مراكز درماني استان را به 600 پرستار دانست و گفت: 10 درصد از پرستاران استان در پست غير مربوطه مشغول به كار هستند.
علي اكبر ويسي، با بيان اينكه 600 نفر در دانشكده پرستاري كرمانشاه مشغول به تحصيل هستند، گفت: در سال آينده پنج رشته پرستاري در مقطع ارشد و دكترا راه اندازي مي شود.
وي تخصصي كردن رشته هاي پرستاري و برطرف كردن مشكلات زيرساختي هويت بخشي (مهر و كد پرستاري) نظام پرستاري، تعيين تعرفه هاي درماني را از اولويت هاي مهم در دست اقدام دانشگاه علوم پزشكي و دانشكده پرستاري دانست.
در پايان اين مراسم از پرستاران نمونه استان و همچنين خانواده پرستار شهيد مدافع حرم استان فريدون احمدي و مرتضي قبادي كه در حين كمك به زلزله زدگان دچار سكته شده بود، با اهداي لوح قدرداني شد.
استان كرمانشاه به 2 ميليون نفر جمعيت داراي 13 بيمارستان دولتي است.
3209/8066 خبرنگار عباداله آذرگون ** انتشاردهنده: علي مولوي