۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۰:۱۱
کد خبر: 82807587
T T
۰ نفر
توصیه های پلیس فتا برای جلوگیری از كلاهبرداری در پرداخت های اینترنتی

همدان- ایرنا- رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی استان همدان با توصیه به شهروندان نسبت به هشیاری در گرفتار نشدن در دام كلاهبرداران تاكید و راهكارهای پیشگیری از به دام افتادن در فیشینگ(كلاهبرداری اینترنتی) را تشریح كرد.

سرهنگ فیروز سرخوش نهاد روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: یكی از علل مراجعه شهروندان به فضای مجازی خرید یا پرداخت آنلاین است كه در این مواقع كلاهبرداری هایی صورت می گیرد.
وی اضافه كرد: در خرید یا پرداخت های آنلاین توسط یك كارت بانكی، كلاهبرداران با بهره گیری از 2 شیوه به طعمه های خود آسیب می زنند.
وی اضافه كرد: یكی از مرسوم ترین عوامل كه موجب تخلیه حساب بانكی می شود ارائه آگاهانه اطلاعات بانكی از جمله رمز به اطرافیان، دوستان، بستگان و همكاران است.
رئیس پلیس فتا همدان گفت: شیوه دوم به سرقت رفتن این اطلاعات به علت قرار دادن رمز بانكی در كیف كارت عابر بانك، استفاده از رمز های آسان نظیر تاریخ تولد و شماره شناسنامه یا كلاهبرداری اینترنتی با بهره گیری از فیشینگ است.
سرهنگ سرخوش اظهاركرد: در حال حاضر به علت نشر اطلاعات خصوصی در فضای مجازی، كلاهبرداری و برداشت های غیرمجاز اینترنتی بخش بالایی از پرونده های حوزه پلیس فتا این استان را به خود اختصاص داده است.
وی تاكید كرد: كسانی كه با بهره گیری از درگاه های اینترنتی اقدام به پرداخت آنلاین می كنند باید از سواد رسانه ای بالایی برخوردار باشند تا در دام فیشینگ نیافتند.
رئیس پلیس فتا استان همدان اظهار كرد: نخستین شیوه برای پیشگیری از كلاهبرداری در پرداخت های آنلاین، باز نكردن صفحات مورد نظر از طریق موتورهای جستجوگر است.
سرهنگ سرخوش افزود: برای پرداخت آنلاین به جای باز كردن درگاه بانكی با استفاده از موتورهای جستجوگر باید نشانی دقیق سایت را در نوار 'آدرس بار' وارد كرد.
وی هشدار داد: در غیر اینصورت احتمال می رود موتورهای جستجوگر ، كاربر را به یك صفحه جعلی هدایت كرده و از این طریق حساب بانكی كاربر به سرقت برود.
رئیس پلیس فتا بیان كرد: یكسری نكات ایمنی در داخل آدرس نهفته است كه امنیت سایت را تامین می كند به عنوان نمونه در سایت های اصلی http دارای پسوند s نیز است ولی سایت های فیشینگ و جعلی، این پسوند را كه برگرفته از security (امنیت) است ندارند، بنابراین كاربران باید این مولفه را هنگام پرداخت آنلاین مدنظر قرار دهند.
سرهنگ سرخوش گفت: تصاویر امنیتی نیز به منظور بررسی ربات نبودن در درگاه بانكی پیش بینی شده است كه در هر نوبت ورود به صفحه، این تصاویر كه حروف انگلیسی بزرگ و كوچك و برخی مواقع تركیبی از حروف و اعداد است، باید تغییر كنند.
وی ادامه داد: افرادی كه قصد پرداخت اینترنتی دارند پس از ورود به صفحه پرداخت، یك بار به صورت آزمایشی از صفحه خارج شده و مجدد وارد شوند در صورت تغییر نیافتن این حروف، از ادامه عملیات خودداری كنند.
رئیس پلیس فتا همدان افزود: از دیگر روش ها برای پیشگیری از سرقت اینترنتی اطلاعات كارت بانكی و مطمئن شدن از فیشینگ نبودن درگاه پرداخت آنلاین، ارائه اطلاعات غلط است.
سرهنگ سرخوش توضیح داد: كاربر هنگام تراكنش بانكی و ثبت اطلاعات مورد نیاز برای جابجایی پول، باید حداقل یك یا دو نوبت یكی از اطلاعات خواسته شده را اشتباه وارد كند.
وی افزود: پس از اشتباه وارد كردن یكی از اطلاعات نظیر رمز، شماره كارت یا تاریخ صدور كارت بانكی، باید به پیامی كه در صفحه درج می شود توجه كرد، اگر سایت صحیح نبودن اطلاعات را عنوان كند نشان از جعلی نبودن آن است.
وی اضافه كرد: چنانچه درگاه اینترنتی، اطلاعات اشتباه وارد شده را تایید كرد، كاربر برای پیشگیری هر گونه سو استفاده اجتمالی باید بلافاصله رمز كارت بانكی خود را تغییر دهد.

** تمامی متخلفان دستگیر می شوند
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی استان همدان گفت: تمامی متخلفانی كه با استفاده از فضای مجازی اقدام به كلاهبرداری یا هر نوع تخلف دیگری می كنند بدانند كه به طور حتم دستگیر می شوند.
سرهنگ سرخوش اضافه كرد: شاید برخی مواقع دستگیری برخی از متخلفان به علت انجام یكسری كارهای فنی مشمول زمان شود ولی دستگیری آنها قطعی است.
وی ادامه داد: متخصصان توانمند، زبده و كارآزموده در پلیس فتای این استان فعال و مشغول به كار هستند كه تمامی مسائل را در حوزه فضای مجازی رصد می كنند.
وی بیان كرد: سه مولفه 'كی، كجا و چگونه' باید در استفاده از فضای مجازی مورد توجه باشد تا از گزند این فضا در امان باشیم.
رئیس پلیس فتا همدان توضیح داد: هدف از 'كی' زمان ورود به فضای مجازی است چون استفاده بیش از حد از فضای مجازی موجب بروز تنش های بین زوجین، كم شدن ارتباط، تعامل، صمیمیت و محبت در خانواده ها، افول وضعیت تحصیلی دانش آموزان و ضربه های جبران ناپذیر به كار و تحصیل می شود.
سرهنگ سرخوش اضافه كرد: منظور از 'كجا' این است كه در صورت استفاده از فضای مجازی باید به چه سایت هایی مراجعه كرد.
وی بیان كرد: باید بروشورهایی حاوی آدرس سایت های مجاز و سالم چاپ شده در اختیار كاربران كه بیشتر قشر جوان و دانشجوی جامعه است قرار گیرد.
رئیس پلیس فتا استان همدان افزود: نباید هر گونه مطلبی كه در فضای مجازی منتشر می شود را باور كرده و آن را بازنشر كرد بلكه باید از قوه تعقل و تفكر خود در تحلیل مطالب صحیح از ناصحیح بهره گرفت.
سرهنگ سرخوش تاكید كرد: در صورت رعایت توصیه های و هشدارهای دلسوزانه پلیس فتا، امنیت كاربران در فضای مجازی تامین می شود.
7526/1181
خبرنگار: علیرضا جهانگیری**انتشار دهنده:الهام تدین