۶ بهمن ۱۳۹۶، ۱۴:۱۴
کد خبر: 82808622
T T
۰ نفر
سرمايه گذاري 240 ميليون توماني براي هر دام هوائي شكار پرنده

نوشهر - ايرنا - يك بوم شناس و فعال محيط زيست از سرمايه گذاري سنگين سودجويان براي شكار پرندگان مهاجر در مازندران خبر داد و گفت كه ايحاد تنها يك دام هوائي براي اين منظور 240 ميليون تومان هزينه دارد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، اسماعيل كهرم روز جمعه در جشنواره كاكائي هاي چشمه كيله تنكابن كه با حضور جمعي از مسئولان و مردم و گردشگران برگزار شد ، افزود كه هر دام هوائي ماهانه هشت ميليون تومان اجاره داده مي شود.
وي جمع آوري دام هاي هوائي براي مقابله با شكار بي رويه پرندگان مهاجر را ضروري دانست و تاكيد كرد : دولت بايد با اقتدار در اين زمينه ورود كرده و دام هاي هوائي را جمع آوري كند.
كهرم گفت : تعداد پرندگاني كه در ايران پرواز مي كنند از كل اروپا بيشتر است و بايد قدر شناس اين نعمت الهي باشيم.
شكار بي رويه پرندگان مهاجر در برخي از مناطق مازندران مانند فريدونكنار در سال هاي اخير نه تنها سبب نگراني جدي دوستداران محيط زيست شده ، بلكه واكنش منفي مردم عادي منطقه را هم به دنبال داشته است .
بر اساس آمارهاي موجود ، سالانه افزون بر 150 گونه پرنده زمستان گذران با جمعيت حدود يك ميليون و 500 هزار بالي به مازندران مهاجرت مي كنند كه يك سوم اين پرندگان طبق آمار يگان حفاظت محيط زيست از سوي شكارچيان كشتار مي شوند.
بيشترين ميزان شكار پرندگان در تالاب هاي فريدونكنار و محمود آباد در مركز مازندران صورت مي گيرد ، جائي كه به گفته كارشناسان محيط زيست فعاليت تمام وقت بازار پرنده فروشي در آنجا در طول سال سبب شده است تا اين منطقه حتي به بارانداز خريد و فروش لاشه و زنده پرندگان مهاجر در استان هاي شمالي تبديل شود.
هر چند دستگاههاي ذيربط در مازندران بويژه در دو سال گذشته تلاش هاي زيادي براي مهار شكار بي رويه پرندگان مهاجر انجام داده اند ، ولي فعاليت تمام وقت بازار فريدونكنار و تشكيل زنجيره اي از سودجوئي با بهانه قرار دادن معيشت مردم سبب شده است تا اين تلاش ها ناكام بماند.
حتي در پائيز و زمستان سال جاري 2 بار نشست ويژه در مازندران با حضور فرمانده يگان حفاظت محيط زيست كشور براي جمع آوري دام هاي هوائي و ساماندهي فعاليت بازار پرنده فروشي فريدونكنار برگزار و تصميماتي اتخاذ شد ولي تاكنون ثمري در پي نداشته است .
كارشناسان محيط زيست و افراد محلي مي گويند كه برخي از افراد ذينفوذ محلي و غير محلي كه سرمايه گذاري هاي كلان را براي ايجاد دام هاي هوائي و ديگر زيرساخت هاي مورد نياز در منطقه انجام داده اند ، با بهانه قرار دادن معيشت مردم محلي اجازه نمي دهند هيچ طرح و مصوبه اي براي مقابله با شكار بي رويه پرندگان مهاجر به ثمر برسد.
** پرنده نگري ، ظرفيت بي بديل
كهرم همچنين با ابراز خرسندي از برگزاري جشنواره كاكائي ها در تنكابن ، گفت : بنده 44 سال پيش به اين شهر آمدم و در آن زمان پرواز پرندگان را مشاهده كردم و اكنون نيز اين پرندگان با خيالي راحت بر روي رودخانه چشمه كيله پرواز مي كنند و دل هر بيننده اي را مي ربايند.
وي افزود : در حالي كه در بعضي از مناطق مازندران مانند تالاب هاي ميانكاله و فريدونكنار دام هاي هوايي براي صيد و شكار پرندگان مهاجر برپا شده است ، اين كه در شهر تنكابن مردم به كاكايي ها غذا مي دهند تا در برابر سرما تلف نشوند ، شايسته تقدير است .
كاكائي ها كه گونه هاي مختلفي را شامل مي شوند و گونه موجود در ايران به كاكائي خزري مشهور است ، از پرندگان حرام گوشت به شمار مي رود.
كهرم بر ضرورت تعريف و گسترش پرنده نگري در ايران تاكيد كرد و گفت : مردم ايران و ساير نقاط جهان بايد در فصل پاييز و زمستان به شهر تنكابن و رودخانه چشمه كيله سفر كنند و از پرواز كاكايي ها لذت ببرند.
جشنواره پرندگان مهاجر (كاكايي ها ) روز جمعه با حضور مسئولان كشوري ، استاني و شهرستاني و همچنين علاقه مندان به محيط زيست و گردشگري پرنده نگري در شهر تنكابن برگزار شد.
همه ساله با آغاز فصل سرما كاكايي ها اين پرندگان مهاجر از سيبري سفر خود را آغاز مي كند تا به سواحل شمال ايران و رودخانه چشمه كيله تنكابن واقع در غرب مازندران برسند و اين مكان را براي زيستگاه خود انتخاب نمايند.
كاكايي خزري عموما ماهي خوار هستند ولي بسته به شرايط زيستي از رژيم هاي غذائي متنوعي استفاده مي كنند.
آنها گاهي به دنبال قايق هاي ماهيگيري براي گرفتن بقاياي دور ريز امعا و احشاي ماهيهاي صيد شده هستند و گاهي در حوالي مناطقي كه در آن فعاليت هاي انساني وجود دارد به دنبال تغذيه از پسماندها ديده مي شوند و در طول فصل زاد و ولد با شكار جوندگان و پرندگان كوچك غذاي خود را تأمين مي كنند.
شهرستان 166 هزار نفري تنكابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : عليرضا پورعلم ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
/1602/7513/1654