غذاهای خوشمزه آذربایجان و جذب گردشگر

تبریز- ایرنا- رویداد مهم انتخاب تبریز در سال 2018 به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در ابعاد و زمینه های گوناگون قابل بحث و بررسی است كه رستوران داری و پذیرانی حرفه ای بر مبنای عرضه غذای اصیل و سنتی از جمله مهمترین بسترها برای جذب گردشگر به این شهر تاریخی و فرهنگی می باشد.

به گزارش ایرنا، با توجه به این رویداد مهم اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی كشور، مدیران و مسئولان اجرایی در بخش دولتی به همراه فعالان بخش خصوصی و غیردولتی از مدت ها قبل فعالیت ها و برنامه هایی را تدارك دیده و راهكارهای مفید و موثر در جلب و جذب گردشگران خارجی و داخلی به آذربایجان زیبا و مملو از دیدنی های توریستی را مورد كنكاش قرار داده اند.
با این نگاه، تالار اندیشه پارك ائل گلی تبریز امروز یكشنبه میزبان اولین همایش انجمن حرفه ای واحدهای پذیرائی، رفاهی و گردشگری استان آذربایجان شرقی بود كه طی آن مدیران اجرایی و فعالان بخش خصوصی درباره موضوعات مختلف از جمله نحوه ارتقای سطح كیفی خدمات دهی، توجه به بهداشت غذائی و اهداف و آرمان های انجمن مزبور بحث و تبادل نظر كردند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در این همایش با تاكید بر اینكه برای توسعه صنعت گردشگری نیازمند ارتقای سطح كیفی خدمات رسانی در رستوران ها، اماكن پذیرائی و رفاهی هستیم، گفت: البته در این زمینه تنها بخش خصوصی می تواند ایفای نقش كند و آنچه را كه برای ترویج و ترغیب گردشگران برای ورود به استان و كشور لازم است، به منصه ظهور برساند.
رحیم شهرتی فر اظهار كرد: هرچند توجه به سنت ها و آداب و رسوم گذشتگان برای جلب گردشگر ضروری است، اما برای ارتقای جایگاه خود باید به آینده نیز فكر و نگاه كرد كه این به معنی نفی گذشته های تاریخی نیست.
وی با بیان اینكه هر گردشگر خارجی برای ورود به كشور مقصد به دنبال رفاه و آسایش همراه با دریافت خدمات ایده آل است، افزود: باید توجه داشت كه اگر گردشگر شرایط شهرهای مقصد را مطابق با میل خود یافته و از امكانات تفریحی قابل قبول برخوردار شود، بدون تردید صنعت گردشگری روز به روز رونق بیشتری می گیرد.
شهرتی فر با اشاره به انقلاب صنعتی در اروپا و با بیان اینكه این تحولات تاریخی نه تنها قاره اروپا بلكه جهان را تحت تاثیر خود قرار داد، یادآور شد: این تحول به بخش صنعت خلاصه نشد و حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی مردم را نیز تحت شعاع قرار داد.
وی، انقلاب صنعتی را به معنی اصلاح ساختارهای كهنه و پرهیز از شیوه های غلط و منسوخ تعریف كرد و ادامه داد: چون در آن دوران متفكران به این نتیجه رسیدند كه با روش های قبلی نمی توان به موفقیت رسید.
معاون استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینكه در صنعت گردشگری و حوزه های مختلف آن باید مطابق با اصول و شیوه های نوین حركت كرد، گفت: رویداد تبریز 2018 فرصتی بسیار ایده آل برای توسعه این صنعت پرمنفعت است كه باید در بخش رستوران داری و نوع و نحوه پذیرائی از میهمانان داخلی و خارجی از ایده ها و روش های نوین بهره گرفت.
شهرتی فر، ظرفیت ها و مزیت های انواع غذاهای آذربایجان در شهرهای مختلف استان را از زمینه های جذب گردشگر توصیف و اظهار كرد: می توان با تغییر روش ها و شیوه های نادرست و البته تلفیق سنت با مدرنیته در این راستا گام های موثری برداشت.
به گزارش ایرنا، مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این همایش معرفی برند غذای آذربایجان را از عوامل مهم در جذب و ماندگاری گردشگران دانست و با اشاره به اهمیت انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای اسلامی از سوی سازمان همكاری های بین المللی اسلامی، گفت: این سازمان پس از سازمان ملل متحد دومین سازمان مهم فعال در جهان است كه انتخاب تبریز به این عنوان برای تاریخ ایران و آذربایجان اتفاقی مهم و جاودانه خواهد بود.
مرتضی آبدار با تاكید بر اینكه ارائه و معرفی غذاهای اصیل آذربایجان در رویداد بزرگ تبریز 2018 به واسطه مشاركت و همراهی اصناف پیشكسوت این حوزه میسر خواهد بود، افزود: ترویج غذای سنتی و اصیل آذربایجان باید در اولویت كاری فعالان این صنف باشد و رستوران ها باید در ارائه برند غذای آذربایجان تلاش كنند، چرا كه یكی از اصلی ترین ظرفیت های جذب گردشگر منطقه آذربایجان، تنوع كم نظیر غذایی آن است.
وی ادامه داد: حوزه غذا در عرصه گردشگری یكی از مهمترین ظرفیت های جذب گردشگر به شمار می آید، لذا فعالیت بخش خصوصی در بهبود و پیشرفت این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
آبدار اضافه كرد: در همین راستا آذربایجان شرقی به عنوان یكی از مهمترین استان های كشور در حوزه غذا، همواره در تلاش است تا بهترین خدمات را در این بخش به گردشگران ارائه دهد.
وی به ضرورت ایجاد بستر مناسب جهت گسترش و بهبود حوزه غذایی شهر تبریز و تبدیل این ظرفیت به برندی مطرح در سطح ملی و فراملی اشاره و اظهار كرد: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با همكاری انجمن حرفه ای واحدهای رفاهی، تفریحی و پذیرایی در راستای ارائه خدمات غذایی با كیفیت و اصیل آذربایجان، دوره های آموزشی موثری را در جهت ارتقای ارائه خدمات به گردشگران طی سال 2018 برگزار خواهد كرد تا غذای اصیل آذربایجان به عنوان برندی اصیل در میان سایر شاخص های مطرح فرهنگی استان، جای بگیرد.
آبدار گفت: بر همین اساس مذاكراتی با طرف های تركیه ای، اتریشی و آلمانی برای برندسازی غذای تبریز و آذربایجان در جهان به انجام رسیده است تا این شهر كهن را به عنوان مركز غذای حلال در اقصی نقاط جهان معرفی كنیم.
وی با بیان اینكه ستاد اجرایی و برنامه ریزی رویداد تبریز 2018 اهداف و زیرساخت های این رویداد بزرگ را با همكاری بخش های دولتی و خصوصی پیش می برد، اظهار كرد: این مجموعه با نظارت و بررسی عملكرد و فعالیت ها و استفاده از ظرفیت فعالان بخش خصوصی در نظر دارد زمینه مناسبی را برای توسعه صنعت گردشگری استان فراهم سازد.
آبدار گفت: بر هیچ كس پوشیده نیست كه بخش عمده ای از اشتغال دنیا از مسیر صنعت گردشگری جاصل می شود و این بخش می تواند اقتصاد جوامع را متحول كند.
رئیس انجمن حرفه ای واحدهای پذیرائی، رفاهی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این همایش، هدف اصلی این تشكل را اجرایی كردن قوانین مصوب از سوی دولت بیان كرد كه تمامی رستوران ها شهری و بین شهری را تحت پوشش دارد.
علی علاقه بند، پتانسیل ها و داشته های غذائی آذربایجان شرقی را بسیار وسیع تر و مطلوب تر از سایر شهرهای ایران دانست و گفت: هر گردشگری كه به تبریز بیاید چنانچه از هر شرایطی هم ناراضی باشد بدون تردید از غذای این شهر می شود و البته آذربایجانی ها هم هر جای جهان بروند و از همه چیز راضی باشند، از غذای آنجا ناراضی خواهند بود كه این بزرگترین مزیت گردشگری این منطقه می تواند باشد.
وی ادامه داد: هر نقطه آذربایجان غذای خاص خود را دارد كه می تواند در رونق دهی به صنعت توریسم نقش اول را ایفا كند.
علاقه بند با اشاره به تحولات جهانی و ورود فناوری های نوین در رشته های مختلف، اظهار كرد: لزوم تغییرات در حوزه غذائی نیز بر همین مبنا اجتناب ناپذیر است و رویداد تبریز 208 بهانه ای بسیار مناسب برای ایجاد خانه تكانی در بخش رستوران داری و اماكن پذیرایی خواهد بود.
در این این همایش از حاج محسن اكبری، حاج حسین آسیا و حاج علی اكبر رنجبر به عنوان رستوران داران پیشكسوت تبریز تجلیل به عمل آمد.
گزارش: سیدیحیی مرتضائی **انتشار: عزیزی راد
3038/518