استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه 1395، یك میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد.
دكتر محمدرضا صادقیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بدون اشاره به تعداد بیماران فعلی افزود: بر اساس آخرین آمار منتشره وزارت بهداشت در سال 1393، 2 هزار و 100 نفر در استان به سرطان مبتلا شدند كه هزار و 100 نفر مرد و بقیه زن بودند.
وی تغییر سبك زندگی ، تمایل افراد به غذاهای آماده و انواع فست فودها ( تغذیه ناسالم )، استعمال دخانیات به خصوص قلیان، محافظت نكردن بدن در مقابل نور آفتاب، آلودگی هوا، برخی عفونت ها و كم تحركی را از جمله عوامل بروز سرطان دانست.
صادقیان یادآور شد: با كاهش مصرف غذاهای فوری و روی آوردن به غذاهای سنتی و انجام فعالیت بدنی می توان از بروز این بیماری كشنده جلوگیری كرد.
به گزارش ایرنا، وی اضافه وزن و چاقی را از جمله فاكتورهای خطرناك بیماری سرطان بیان كرد و گفت: بسیاری از سرطان های پوست بر روی گونه ، پلك ، لب و بینی رخ می دهد كه در مردان بیشتر از زنان شایع است.
وی همچنین شایعترین بیماری سرطان نزد مردان را به ترتیب پوست ، پروستات، مثانه، روده و ریه و بیماری سرطان زنان را پستان، تیروئید، پوست ، روده و خون ذكر كرد كه به گفته دكتر صادقیان، شایع ترین سرطان مشترك میان این 2 قشر، سرطان روده است.
مدیر گروه بیماری های غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشكی یزد، میزان ابتلای مردان به سرطان پوست را 28 درصد، پروستات 23 درصد، مثانه 20 درصد ، روده 18 درصد و خون را 12 درصد ذكر كرد.
به گفته وی آمار ابتلای زنان به سرطان پستان 40 درصد ، پوست و تیروئید 17درصد و روده 15درصد است.
**ارتباط 30 درصد سرطان ها مربوط به مواد دخانی است
مدیر گروه بیماری های غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشكی یزد، نسبت به شیوع مصرف دخانیات بخصوص مصرف قلیان در میان قشرهای مختلف بویژه جوانان از افزایش بروز سرطان های مرتبط با مواد دخانی در آینده نزدیك هشدار داد و اضافه كرد: 30 درصد سرطان ها به استعمال انواع دخانیات ارتباط دارد.
به گزارش ایرنا، صادقیان با بیان اینكه 40 درصد سرطان ها با حذف عوامل خطر قابل پیشگیری است، تصریح كرد: برخی سرطان ها در مرحله اولیه قابل درمان است و تعدادی از بیماران با اتخاذ شیوه های درمانی مناسب و درمان های تسكینی در این مرحله، طول عمر بیماران افزایش می یابد.
وی از غربالگری و تشخیص زودرس سرطان های شایع خبر داد و یادآورشد: با انجام غربالگری و روش های تشخیص زودرس می توان بسیاری از سرطان ها را در مراحل اولیه تشخیص داد و درمان كرد.
مدیر گروه بیماری های غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشكی یزد پیش بینی كرد كه در 10 سال آینده میزان شیوع بیماری سرطان به 2برابر افزایش یابد و در استان كه از نمونه ملی تبعیت می كند، هر سال بر تعداد بیماران سرطانی افزوده شود.
وی یادآور شد: سرطان نوعی بیماری است كه در آن سلول ها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست می هند و این موضوع منجر به تخریب و فاسد شدن بافت های سالم می شود.
میزان بروز سرطان در كشور به 154 نفر به ازای هر صد هزار نفر بیمار جدید مبتلا به سرطان رسید و بخش مهمی از مرگ های زودرس زیر 55 سال به علت بروز سرطان است.
2088/ 2047/ خبرنگار: كبری دانشی دهج ** انتشار: عباسقلی اشكورجیری
یزد - ایرنا - مدیر گروه بیماری های غیرواگیردار دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد گفت: بر پایه جدیدترین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، سالانه حداقل 2 هزار و 100 نفر به آمار افراد مبتلا به بیماری سرطان در استان افزوده می شود.