بهروز ندايي روز سه شنبه در گفتگوي اختصاصي با خبرنگاران ايرنا افزود: تكميل اين طرح يكي از خواسته هاي هم مردم است و مسئولان استان مصمم به اجرا و بهره برداري آن در دولت دوازدهم هستند.
وي بابيان اينكه پيشرفت فيزيكي اين طرح بين 43 تا 46 درصد ارزيابي شده است افزود: سال 97 يك هزارو 50 ميليارد ريال اعتبارجهت اين طرح اختصاص مي يابد، ضمن اينكه 300 ميليارد ريال با پيگيري نمايندگان استان در مجلس و 2هزار ميليارد ريال اعتبار نيز از صندوق توسعه ملي براي شتاب بخشيدن به امور در اين طرح پيش بيني شده است .
ندايي درباره برخي اظهارنظرها در باره مشكلات فني طرح راه آهن اردبيل - ميانه هم گفت: با بازديدهايي كه از طرح صورت گرفته و نيز وجود 6 مشاور مشكل خاص فني در اين طرح مشاهده نشده و در مسير اجراي طرح نيز اگر احتمالا مشكلي ايجاد گردد با توجه به پيشرفت هاي تكنولوژي قابل رفع مي باشد.
وي افزود: بيش از 65 درصد عمليات زيرسازي اين طرح اجرا شده و طرح هر گونه ايراد فني به آن و پيشنهاد جابجايي مسير غير منطقي مي باشد و تمام تلاش ها نيز بر اين است كه راه آهن اردبيل در سريعترين زمان ممكن به بهره برداري برسد.
ندايي بيان كرد: در حال حاضر 700 كارگر و 6 مهندس مشاور در اين طرح فعال هستند و تمام هم وغم بر اين است تا طرح در موعد مقرر به بهره برداري برسد.
طرح راه آهن اردبيل - ميانه به طول 175 كيلومتر در 12 قطعه در حال اجراست، اين طرح داراي 24 دستگاه تونل به طول 23.8 كيلومتر، چهار كيلومتر پل و 10 دستگاه گالري به طول چهار كيلومتر مي باشد.
معاون امور عمراني استاندار اردبيل همچنين با اشاره به طرح راه آهن اردبيل – پارس آباد گفت: اين طرح نيز در حال مطالعه است و در بودجه سال 97 علاوه بر مطالعه ،اجراي آن نيز پيش بيني شده است .
ندايي اضافه كرد: مسير راه آهن اردبيل - پارس آباد به گونه اي طراحي خواهد شد كه به نوعي تمام شهرستان هاي شمالي استان از جمله مشگشين شهر ، گرمي ، بيله سوار و پارس آباد را تحت پوشش قرار دهد.
** تلاش براي اجراي 200 كيلومتر بزرگراه دراستان اردبيل در چهار سال آتي
معاون امورعمراني استاندار اردبيل با اشاره به وضعيت نامناسب استان اردبيل در زمينه برخوداري از راه و بزرگراه نيز گفت: استان داراي 716 كيلومتر راه اصلي و 137 كيلومتر بزرگراه مي باشد اما مديريت استان مصمم به اجراي 200 كيلومتر بزرگراه در يك برنامه چهار ساله مي باشد.
وي با بيان اينكه براي سال آتي در بودجه اجراي 20 كيلومتر بزرگراه براي استان پيش بيني شده است، گفت: با اين وضعيت رهايي از رتبه سي ام در بخش راه كشور ممكن نيست و بدين خاطر استاندار اردبيل معتقد به اجراي طرحي ضربتي براي احداث دست كم 200 كيلومتر بزرگراه در استان مي باشد.
وي بزرگراه اردبيل - آستارا ، بزرگراه اردبيل - گرمي ، بزرگراه سه راهي صحرا- مشگين شهر ، بزرگراه اردبيل - سرچم را از جمله طرح هاي بزرگراهي در دست اجرايي استان ذكر كرد و افزود: در جنوب استان نيز راه هاي مختلف براي اتصال به استان هاي همسايه در حال اجراست.
معاون امورعمراني استاندار اردبيل با بيان اينكه مشكل خاصي در مورد مسكن مهر استان وجود ندارد افزود: وضعيت مسكن مهر در استان مناسب است و مشكل خاصي هم وجود ندارد .
ندايي گفت: مسكن مهر در برخي شهرستان ها فاقد متقاضي بود كه قرار شد تعداد 100 واحد به مددجويان كميته امداد امام خميني (ره)واگذار شود.
** اجراي طرح هاي كنترل آب هاي مرزي در استان اردبيل و تاثير آن در تحول اقتصادي استان
معاون امور عمراني استاندار اردبيل با بيان وجود مشكل آب در استان بيان كرد: براي تامين آب شرب و نيز كشاورزي استان طرح هاي مختلفي در حال اجراست.
وي با اشاره به اجراي چهار طرح مهار آب هاي مرزي در استان افزود: با تكميل اين طرح ها تحول بزرگي در استان به لحاظ اشتغالزايي و رونق اقتصادي ايجاد خواهد شد.
ندايي اضافه كرد: اين چهار طرح شامل شبكه پاياب سد خداآفرين، سد احمد بيگلو مشگين شهر، سد عمارت و سد تازه كند گرمي است و هم اكنون در اين طرح ها چهار هزار نفر مشغول بكار هستند.
وي اظهاركرد: براي اجراي اين طرح ها در 2 سال اخير هفت هزار و 500 ميليارد ريال هزينه شده و امسال هم هفت هزار و 500 ميليارد ريال براي آنها از محل صندوق توسعه ملي اعتبار اختصاص يافته است.
او افزود: با تكميل و بهره برداري از شبكه پاياب سد خداآفرين افزون بر 62 هزار هكتار از اراضي ديم و مرتعي منطقه مغان به آبي تبديل مي شود و پيش بيني شده فاز اول آن با 37.5هزار هكتار تا شهريور سال 97 مورد بهره برداري قرار گيرد.
معاون امور عمراني استاندار اردبيل در ادامه با اشاره به عمليات اجرايي سد عمارت گرمي هم عنوان كرد: اين سد با ظرفيت ذخيره 182 ميليون متر مكعب آب نقش مهمي را در توسعه اقتصادي منطقه ايفا خواهد كرد و پاياب آن هم در حال مطالعه است
وي درباره عمليات اجرايي پاياب سد احمد بيگلوو سبلان مشگين شهر و سد كوثرنيز گفت: پاياب سد احمد بيگلو همزمان با عمليانت اجرايي سد اجرا مي شود ولي پاياب سد كوثر و سبلان هنوز شروع نشده اما با بانك زمين براي اجراي پاياب اين سدها به تازگي تفاهنامه اي به امضا رسيده است.
ندايي بيان كرد: عمليات اجرايي سد تازه كند گرمي مغان هم اكنون 39 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و پيش بيني شده تا پايان سال 96 به بهره برداري برسد.
وي با بيان اينكه تامين آب اشاميدني سالم در استان پيگيري مي شود افزود: با احداث تصفيه خانه هاي مدرن، برنامه ريزي براي تغيير الگوي كشت، اصلاح شبكه و لوله هاي داخل شهر توسط آب و فاضلاب و انتقال آب ازچشمه گور گور، سد شهريار ، رودخانه ارس و قزل اوزن مي توان آب اشاميدني سالم و بهداشتي براي استان تامين كرد.
** توسعه و رونق گردشگري استان اردبيل در دستور كار است
معاون امور عمراني استاندار اردبيل محور توسعه استان را گردشگري و كشاورزي عنوان كرد و گفت: براي رونق گردشگري چندين برنامه اساسي در دستور كار قرار گرفته كه مهمترين آنها راه اندازي كريدور سبلان از نير تا مشگين شهر، احداث آبگرم هاي مدرن درماني، توسعه مناطق نمونه گردشگري، مرمت و بهسازي آثار تاريخي و گردشگري، راه اندزي تله كابين در اندبيل خلخال، تقويت پيست اسكي آلوارس و راه اندازي خط دوم آن و راه اندازي پل معلق شيشه اي در هير مي باشد.
وي با تاكيد بر اينكه مخالف راه اندازي طرح هاي مشابه در شهرستان هاي مختلف مي باشيم افزود: اعتقاد بر اين است كه هر يك از مناطق با توجه به استعداد و ظرفيت داراي برندي خاص بوده و با ايجاد طرح هاي مشابه به رقيبي براي مناطق ديگر استان تبديل نشوند.
** 715 طرح عمراني و اقتصادي در استان اردبيل افتتاح مي شود
معاون امو رعمراني استاندار اردبيل گفت: در دهه فجر امسال 715 طرح عمراني و اقتصادي با اعتبار بالغ بر 5هزار و 900 ميليارد ريال در شهرستان هاي مختلف استان به بهره برداري مي رسد .
ندايي افزود: با بهره برداري از اين طرح ها شاهد رونق توليدي و اقتصادي در استان خواهيم بود .
گفت و گو: يعقوب شاددل/ سيفعلي موسي زاده
/6016/ 7110
اردبيل-ايرنا- معاون امورعمراني استاندار اردبيل گفت: تمامي كارگاه هاي راه آهن اردبيل- ميانه به جز ايستگاه ها در 20 روز گذشته فعال شده و عمليات اجرايي تمام قطعات هم به خوبي پيش مي رود.