همایون حائری روز سه شنبه در حاشیه بازدید از گروه صنعتی مپنا در فردیس البرز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با نصب نیروگاه های بادی و خورشیدی و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی، این ظرفیت از سال آینده هزار مگاوات افزایش می یابد.
وی ادامه داد: باید سعی شود از سوخت فسیلی سال به سال كمتر استفاده شود و باید بتوانیم بخشی از مصرف خود را از انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی بادی و خورشیدی تولید كنیم.
وی با بیان اینكه ایران دارای سرزمین آفتاب و باد مناسب است، افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته باید بتوانیم سالیانه هزار مگاوات انرژی بادی و خورشیدی تولید كنیم و هر سال آن را افزایش دهیم.
حائری گفت: ظرفیت شبكه برق كشور 80 هزار مگاوات است كه می توانیم حدود 20 هزار مگاوات از این ظرفیت را از طریق انرژی های بادی و خورشیدی تولید كنیم كه این موضوع در سال های آینده قابل حصول است.
وی موضوع تكنولوژی را از مهمترین مباحث در انرژی های تجدیدپذیر عنوان كرد و افزود: نیروگاه های بادی جزء نخستین روش های تولید انرژی های تجدیدپذیر است كه ما در این زمینه وابستگی هایی داشتیم كه برطرف شده است.
معاون وزیر نیرو در ادامه گفت: امروز شاهد ساخت توربین های بادی دو و نیم مگاواتی در شركت مپنا هستیم و این موضوع قابلیت های مناسبی را برای وزارت نیرو ایجاد كرده است.
وی به بومی سازی فناوری تولید انرژی بادی و خورشیدی اشاره كرد و اظهار داشت: این صنعت بومی سازی شده است. موضوع بعد منابع گازی زیادی است كه در كشور وجود دارد و ارزان بودن قیمت گاز باعث می شود كه در نیروگاه ها به این سمت گرایش پیدا كنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: دلیل اصلی آن بومی سازی این تكنولوژی بود، فعالیت در زمینه توربین های بادی آغاز شده، انرژی خورشیدی نیز یك انرژی جدید است كه باید تمركز در این خصوص نیز به عمل آید.
وی همچنین اظهار داشت: بخش خصوصی استقبال بسیار خوبی از فعالیت در زمینه انرژی تجدیدپذیر داشته و مجوزهای خوبی در این زمینه صادر شده است.
7413/1535خبرنگار:معصومه مهتاب**انتشار دهنده:داریوش غفاری
معاون وزیر نیرو اعلام كرد:
تولید400 مگاوات برق بادی و خورشیدی/برنامه ریزی افزایش سالانه هزار مگاوات
۱۰ بهمن ۱۳۹۶، ۱۹:۵۰
کد خبر:
82814146
كرج-ایرنا-معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت كه هم اكنون ظرفیت انرژی نیروگاه های بادی و خورشیدی 400 مگاوات است و برنامه ریزی شده سال آینده این میزان هزار مگاوات افزایش یابد.